Публикувано на 25.10.2008 / 12:02

Ченгета хленчат за сградата на варнеското следствие, арестантите ще си ги водят вкъщи

 

 

Сградата на Окръжната следствена служба на ул. „Георги Атанасов“ 2, където в момента работят 40 служители на Варненската районна прокуратура и още 46 на ОСС, е върната на МВР с постановление на министър-председателя Сергей Станишев. Това се е случило миналия понеделник, съобщава в. „Народно дело“.

Срокът, в който следователите и обвинителите трябва да се изпарят от сградата, е едномесечен – тоест до 31 октомври. От зданието обаче ще трябва да се омете и службата на следствения арест, съобщава вестникът.

В постановлението на МС, с което гонят следствието от сградите, ясно и точно е записано, че публично-държавната собственост им се отнема поради “отпаднала нужда”. И се предоставя на МВР, като директорите на областните дирекции са длъжни да предприемат действия по влизане. Още вчера преди обяд шефът на ОД на МВР комисар Димитър Димитров е изпратил писмо до шефа на районната прокуратура Цветанка Гетова, в което я е помолил прокурорите, които сега работят в сградата, да се изнесат. Междувременно стана ясно, че тази заповед касае всички следствия в страната, а не само това във Варна.
Така излиза, че в момента се заформя грандиозен скандал. Защото следствието, което е на подчинение на Министерството на правосъдието, разполагало с разделителни протоколи и държи на своето, че сградата е тяхна. Да, обаче комисар Димитров има в джоба си заповед на министъра на вътрешните работи Михаил Миков, която пък е длъжен да изпълни в срок.

Шефката на варненското следствие Галя Бакалова казва за “Народно дело”: ”Никъде няма да ходим, защото според мен е станала някаква голяма грешка. Тъкмо пиша жалба до Върховния административен съд. Написала съм и опровержение, което съм изпратила до министъра на правосъдието Миглена Тачева”. Според нея ако това не е някакво недоразумение, на което е станал жертва премиерът, то цялата следствена служба трябва да излезе на улицата. “Като лишат този орган от възможност да съществува по причини от материален характер, то тогава той ще загине, обясни Бакалова. Ако сградата й бъде отнета, 19 следователи са аут”, твърди още шефката на следствието.
Шефът на следствения арест Борис Гинчев пък направо пита: “Да си водя арестантите вкъщи ли? Реално не съм запознат с такава заповед, но ако е истина, тогава излиза, че ще трябва да си водя арестантите вкъщи и да ги държа там. А за тези, които са на специална диета, ще трябва да се грижа също.”

Варненските ченгета, които непрекъснато демонстрират, че работят много хленчат, че нямали нова сграда.

 

Afera.bg

 

Коментари 0 за
“Ченгета хленчат за сградата на варнеското следствие, арестантите ще си ги водят вкъщи”

  1. Ти май си неудачник, неуспял да се реализиза в следствието, бездарнико ?
    Аман от тъпи парчета като теб, селянино!

  2. Sledovatelite trqbva da si ostanat tam,a ne v sgradata da se vkarvat korupmiranite i nekompetentni spioni-4engeta!

  3. и без това са най-скъпо платените безработни, така че да бъдат изгожнени на улицата и да вървят където и видят очите. а може сами да си наемат сграда, вса пак получават около 2600 лв. а водят О-броя дела.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *