Регистрация
Публикувано на 23.07.2008 / 20:45

Ченгетата натискат СИК заради Ангел и Камелия Бончеви

 

 

Ще кажете къде е жената или ще ви съсипем бизнеса, канят се полицаи.

Само райони, които са контролирани от представители на бившата силова групировка СИК, са били тарашени по време на акциите на МВР в столичните квартали “Бистрица”, “Панчарево”, “Кокаляне”, вилната зона „Бункера” и по пътя за Перник миналата седмица. Източник от ъндърграунд средите твърди, че е имало заплахи към криминалните тартори в тези райони, че бизнесът им ще бъде съсипан тотално, ако не изтече информация за местонахождението на Камелия Бончева.
Фактът, че в “Княжево” не е имало полицейски действия от такъв мащаб, показва, че полицаите са напълно убедени, че Ангел Бончев не е бил държан там. По време на разпитите във ВМА той е давал уклончиви отговори и не е можал да обясни как се е озовал в безпаметно състояние до минералните чешми в квартала. Запитан дали може отвличането му да е било заради Гриша Ганчев, както твърди вещият в психологията на бандитизма експерт Бойко Ганчевски, Бончев е бил крайно въздържан. Дали след евентуалната поява на Камелия, която се очаква да бъде намерена по подобен на съпруга си начин, упоена и неадекватна, няма да изскочат интересни подробности и евентуално да се окаже, че
Бончев е бил в конфликт с дългогодишния си работодател, питат се криминалисти, участващи в разследването на заплетения случай с двойното отвличане. Междувременно бизнесменът беше изписан тайно в 9.30 часа в петък, вместо в предварително обявеното време, за да се осуети журналистическата обсада, но не е бил отведен в дома му, където според ченгетата не било безопасно. Близките на Ангел Бончев нямали възможност да се виждат с него, тъй като бил с полицейска охрана и не му се разрешавали никакви свиждания. Нямал и възможност да се чуе с майка си, чиито телефон е блокиран от полицията, както и на други негови близки, за да не може похитителите да осъществят връзка с някой от тях и обаждането да не може да бъде проследено.
В отсъствието на шефа на ВМА ген. Стоян Тонев заместникът му Евгени Белоконски призна, че действително най-горните фаланги на малкия и безименния пръст на лявата ръка на Бончев са били ампутирани. Бончев е бил натъпкан с конска доза диазепам, но пред разпитващите го полицаи той е заявил, че похитителите му са се смилили над него и са му давали болкоуспокоителни и антидепресанти. В кръвта му са открити и следи от веществото халоперидол. За него вече се предполага, че бандитите са му го инжектирали насила.
Никой не е търсил контакт с бизнесмена от похитителите по време на пребиваването му в болницата, противно на появили се такива твърдения, научи “Блиц” от свои източници. Предполага се, че именно по тази причина Ангел Бончев е изписан на пожар от ВМА още преди да се е възстановил напълно, с идеята похитителите да му звъннат по телефона “на спокойствие”.
390 000 евро е носила в сака Камелия Бончева – първата част от откупа в размер на три милиона, искан от похитителите за свободата на съпруга й. Тя била изпълнила изискването на похитителите банкнотите да не са белязани, но в сака е имало специално проследяващо устройство. То е било обезвредено веднага след качването в колата на Камелия Бончева. Твърди се, че преди заглушаването на мобилните телефони и полицейските радиостанции, мъжки глас е попитал Камелия Бончева: „Ти номера ли ще ни въртиш?”, след което е настъпил шум. Изглежда похитителите са знаели къде точно се намира подслушвателното устройство, което е било закрепено за нейната дреха, и са я обезвредили за по-малко от минута – време, недостатъчно на проследяващите я полицаи от ДОИ да дотърчат на помощ. Върви проверка дали издънката на специалните полицаи не е била нарочна и имало ли е теч на информация оттам за датчиците в парите и по Камелия Бончева.
Ангел Бончев е бил забелязан в събота в комплекса си край язовира в столичния квартал “Казичане,” разкриват очевидци! Вече бившият шеф на ФК “Литекс” е изглеждал видимо променен – без прословутия си мустак и с тъмни очила. Въпреки това бил разпознат от летуващи в района по превързаната лява ръка, чиито два пръста са отрязани. “Нищо не мога да ви кажа, знаете, че положението ми е много сложно”, рекъл Бончев пред полюбопитствалия за състоянието му посетител на язовира.
“Блиц” припомня, че бизнесменът бе отвлечен именно след прибирането си от развлекателния комплекс край язовира в “Казичане”, където гледал с компания мач от Шампионската лига. Според запознати криминални психолози нарочно го отвели на познатото място след изписването, за да може да възстанови спомените и паметта си. По тази причина го завели за кратко и до блока му в столичния квартал “Дървеница”, издадоха негови съседи. Освен психолог с Бончев движели и цивилни охранители, разкриват запознати.
От деня на отвличането на Ангел Бончев неговият шеф и приятел Гриша Ганчев е утроил охраната си, разкриват запознати.

Ралица Хаджисотирова

www.blitz.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>