Публикувано на 09.07.2008 / 15:09

Ченгетата като кебапчии

 

 

Това, че у нас ченгетата и властта окончателно изпращяха, не е никаква новина. Няма новина и в ескадронския им устрем на всяка цена нещо да правят всяка минута, белким някой от ЕС се излъже, че борим мафията.

Всеки божи ден ни заливат с глупотевини, които трябва да минат за супер сериозни акции срещу организираната престъпност.

За да се стигне дотам, че с гордост в бюлетините да влезе “грандиозната” новина, че 58-годишна жена е била задържана от полицията, след като се опитала да открадне кепапче на стойност 49 стотинки.

Николина Малиновска от квартал „Струмско“ в град Благоевград щяла да бъде съдена по чл.194 от Наказателния кодекси можела да получи до една година лишаване от свобода или пробация. Законът пък предвиждал в по-маловажните случаи да се налага глоба на извършителя от 100 до 300 лева.

Кражбата на кебапчето е извършена в магазин „Европа“ в града.

Жената била задържана от бдителните охранители в магазина, а управителят на обекта – Георги Грозданов, се обадил в полицията.

Органите на реда иззели кебапчето от Николина Малиновска с разписка, съобщиха прокурори.

Ей, това последното е потресващо. Ченгетата иззели кебапчето с разписка!

И със сигурност, някой пореден идиот – властник може и да включи този фундаментален успех на родната полиция като бонус в доклада на Европейската комисия за напредъка на България в борбата срещу организираната престъпност и корупцията.
Ченгетата така са се разбързали да я свършат като кучето на нивата, че в напъна си да направят по-добър пиар и да докажат, че не са мишки, а смели полицаи, откровено заприличват на карикатури.

Защото като махнем кебапчетата, ако човек се взре в кухнята на това как всъщност работят полицаите и как разследват далеч по-сериозни неща, ще изпадне в кома от омерзение.

В целият хаос, който тресе МВР, в цялата безхаберщина и некадърност, в абсолютното нестиковане на службите и откровената злоба, махленщина и завист, които текат между тях, в чиновничеството и бездушието на полицаите, граничещо с олигофренията “на мен к,во ми пука” – кебапчето наистина е истинския символ на успехите им срещу мафията.

И докато, същите храбри като “Смело сърце” на Мел Гибсън ченгета се гънат като макарони и не смеят да посочат например името на Дънката, който според тях бил свързан със заловения с подкуп от мижавите 400 лева граничен полицай, имената на гладната женица, която си взела кебапче за 49 стотинки, бяха изтипосани надлежно.

И понеже стана реч за граничния полицай Иван Иванов, който бил голямата работа и през неговия чадър минавала грандиозната контрабанда, същите тези полацаи някак странно не направиха подобаващ удар в сърцето на мафията, ами го заловиха с … 400 лева подкуп. Което в стандарта на контрабандатата даже не е и едно кебапче.

Защо ли не изпипаха суперакцията си както трябва и не заковаха голямата далавера? Защо ли пак така много бързаха, или ужасно закъсняха? И като тръбят, където станат и седнат, че Иванов е със страшно много връзки и е човек на Дънката, защо не го кажат на пресконференция?

Питайте кебапчетата, те може и да проговорят.

Иначе, по стар изпитан, старшински маниер, храбрите оловни войници на МВР вместо да излязат и да кажат кой е контрабандистът, има ли го и кое е височайшото лоби на арестувания граничен полицай, се изпокриха по дупките и с евтини трикове тръгнаха да внушават на журналистите те да го кажат вместо тях. А да ви видим сега, ще посмеете ли да го напишете.

Кое да непишем? Това, което сме писали далеч преди “топ”ченгетата да се напънат и да родят … подкуп от 400 лева ли? Кое да напишем? Как същите тези ченгета половината са на ясла при оня, на когото му шепнат името ли? Или това, че са единствено майстори на интригата, която не струва даже и 400 лева и 49 стотинки?

И за да не обиждаме кебапчиите, които впрочем си вършат добре работата, вместо кебапчийска, работата замириса направо на ченгеджийска.

Afera.bgКоментари 0 за
“Ченгетата като кебапчии”

  1. предлагам кебапчето да се съхранява в хладилна камера, защото до последното Дело може да се вмирише и да създаде дискомфорт на съдебнита органи.

  2. Държавата е гола вода начело с ръководителите и. Сития не вярва на гладния. Сития е направил гладния гладен. Ситите продължават да деформират нацията. Защо ги избирате?

  3. докато безупречният бизнесмен, известен повече с прякора си Дънката, отколкото с името си, пазарува политици и устройва живота във Варна, никой от полицията няма да му казва името. Щото с 500 лв. заплата няма как да бориш човек дал стотици хилади на разни партийки. Питайте го Дънката като сте готини как си плаща кредита по комплекса до Евксиноград, като не произвежда нищо. Дали Гуцанов му помага или държавата проспива престъпленията му. Тук поне е лесен за хващане и защо в НАП умрат от страх

  4. napulno sum suglasna s vas,no pitam se toz sobstvenik kato krade i e kral zada stigne do toz etap v jivota koi shte te tikne teb v suda pa da te pitam kolko kebap4eta si razdaval bezplatno zada ti da dat razreshitelno-abe v mrusna durjava mrusni ypravnici i policai

  5. За МВР съм писал и пиша достатъчно. Сега ще напиша за собствениците на магазини.
    Господа собственици, в държавата ни има бедстващи хора. По-добре е в края на всеки ден да предлагате безплатно на беднити храни, чиито срок изтича. Така ще направите едно добро, което може да ви привлече и клиентела. Ако за едно кебапче викате полиция за една порция войските на НАТО ри ще призовете?
    Станете хора, ако искате и можете.

  6. Моля ако този случай е постъпил в сводките на полицията в Благоевград, инициативни журналисти да изпратят копие до Европейската комисия за борба с организираната престъпност като УНИКАЛЕН документ, който да им бъде представен, преди да изготвят измисления си доклад нашите управляващи! НЕКА ДА СТАНЕ ДОСТОЯНИЕ В ЦЯЛ СВЯТ СЪСТОЯНИЕТО НА ДНЕШНИТЕ ИЗМИСЛЕНИ РЪКОВОДИТЕЛИ, поставени от още по-несъстоятелни на върха на пирамидата България!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *