Регистрация
Публикувано на 13.08.2018 / 9:27

ХУМОР, САТИРА И ЗАБАВА ЗА „ЛИЧНОТО УКРИВАТЕЛСТВО“ НА БЕНЧО БЕНЧЕВ

бенчо бенчевЧл. 294 (1) Който спомогне на лице, извършило престъпление, да избегне или да бъде осуетено спрямо него наказателно преследване или да остане ненаказано,без да се е споразумял с това лице, преди да е извършило самото престъпление, се наказва за лично укривателство с лишаване от свобода до три години, но не с по-тежко наказание от предвиденото за укривания.

(2) Ако това е извършено с цел за имотна облага, наказанието е лишаване от свобода до пет години, но не по-тежко от предвиденото за укривания.

(3) Горните разпоредби не се прилагат спрямо съпрузите, низходящите, възходящите, братята и сестрите на укриваното лице и техните съпрузи.

На Бенчо Бенчев щели да му повдигат обвинение за „лично укривателство“.

В задачката се пита:

За да има лично укривателство, трябва да знаеш, че някой е престъпник и го издирват.

Когато напускат България Бенчо Бенчев и сие – Митьо Очите никой не го търси. Даже напротив – Очите също е отпътувал извън България без да е обявен за престъпник и без да има акция срещу него.

ОТ КОЙ МОМЕНТ ЗАПОЧВА „ЛИЧНОТО УКРИВАТЕЛСТВО“? ОТ МОМЕНТА, В КОЙТО ЗАДОЧНО ОЧИТЕ Е ПРИВЛЕЧЕН КАТО ОБВИНЯЕМ ЛИ? И КАК ЩЕ СЕ ДОКАЖЕ, ЧЕ БЕНЧО БЕНЧЕВ ТОЧНО ОТ ТОЗИ МОМЕНТ ЗНАЕ, ЧЕ УКРИВА ОЧИТЕ?

АФЕРА НЯМА СПОМЕН ЗА ГОДИНИ, ГОДИНИ, ГОДИНИ НАЗАД ДА ИМА ОБРАЗУВАНО КАКВОТО И ДЕЛО ЗА „ЛИЧНО УКРИВАТЕЛСТВО“, тъй като и според юристи това е практически неприложим текст.

Освен това още първия ден в сериала „Митьо Очите“ фамозните прокурорки изрекоха, че имало двойно счетоводство и „черна каса“. От какъв зор, питаме, това ДАНЪЧНО престъпление е поверено на Районна прокуратура – Бургас? И освен това – от какъв зор в рамките на един ден отделиха материалите в отделно досъдебно производство, че били давани пари на Митьо Очите? Защо тези материали са отделени? Нали тази ОПГ тепърва ще бъде разследвана? А ако има престъпна връзка, данъчно свързана с тази група? Или ако има пране на пари? Или всичко е тиртири – минтири?

АФЕРА отсега категорично може да ви заяви – че от „личното укривателство“ на Бенчо Бенчев ще излезе една голяма НУЛА.

Хумор, сатира и забава от сериала „Митьо Очите“.

Afera.bg

Коментари 21 за
“ХУМОР, САТИРА И ЗАБАВА ЗА „ЛИЧНОТО УКРИВАТЕЛСТВО“ НА БЕНЧО БЕНЧЕВ”

 1. Мисля,че можете да се досетите,че прокуратурата е политически орган.Използва се от мафията за да се премахват хора и бизнеси.Как могат тези хора,както и следовятелите да се наричат „магистрати“.Дават им незаслужени права,за да изпълняват поръчките.По голям абсурт от това в съдебната зала да има съдия магистрат и страна магистрат.Защитата да го духа.Продължавате ли да търсите справедливост???

 2. Целта e,да се ударят БСП и ДПС.100%
  Обаче в Скандално.нет бяха писали,че Бенчев е имал посещение от тиквата и пъпеша,a ne s Ninowa.I rayni drugi ne6ta.Днес тази статия изчезна,което означава,че е вярно.

 3. Няма да е нула АФЕРА, както и по рано го написах ще съдят България в Страсбург и ще спечелят, и не че, са невинни в което съм сигурен , просто обвиненията и доказателствата са тинтири, минтири.

 4. Пак ни наливат лимонада в гъза. То хубаво , ама къде е извършено престъплението , на Луната , в Турция , в България. С каква юрисдикция ,ще се работи в Турция ,нали там го намериха в хотела Очите и другите ?

 5. Томова, Томова,
  Не си права и това си е! Когато публично прокурор говори глупости и повдига обвинение, което не може да издържи нито е смешно нито е забавно. Укривателство може да има само когато преди деянието – укриването, укривателят знае, че извършва престъплението за да може укрития да избегне правосъдието! Отиването на хотел, при това през границата на България няма как да стане укривателство! Сетне когато обвинението се сгов.. ни, ще викнат разбирачите – „Комунетата са виновни“ ! Виновни са тези които ползват прокуратурата за изтривалка на нацапаните си задници! Тези които ги ползват за изтривалка, видимо им харесва. Знаеш ги тези неща! Крайно време е на който не му стиска да е прокурор да си ходи – това не е приют за некадърници, на какъвто превърнаха Цацаратурата! Има ли един прокурор, който да е бил уволнен поне за това че е провалил „знаково“ дело? те по тази причина, те си пипат онези работи! Когато скачахте по площадите за независима съдебна власт – имате сега бе,кухи тикви, защо сте недоволни, трябваше да знаете какво ще се случи! Преди да викате, поне един да ми каже, кога ще се появи български прокурор от калибъра на прокурор Гарисън – ха, кой ли беше този бе тъпанари!

 6. По чл.294 може да бъде подведен под отговорност само Главния прокурор Цацаров защото с години укрива престъпник като Би Би.

  1. A /NA SNIMKATA/,,CHOVEKAT,,ZAD BENCHO…NA NEGO KOGA SHTE MU BADE,,POVDIGNATO OBVINENIE,,KATO DILAR NA ,,KONTRABANDNI CIGARI,,V BURGAS ,OT,,FABRIKATA V KRAYMORIE,,PREZ 1995G.,A…BUDA..!

 7. ти като пишеш мислиш ли ?…… как я виждаш , някой си да си предаде бизнеса, за 100 -200 милиона, на друг заради заплахата от максимум 3 годишна УСЛОВНА присъда ??????????????? Е то една заплаха !!!!!!!!!!! пълен ташак !!!!!!!!!! Бенчев може сам да се защитава по едно такова обвинение , толкова е дантелено.

 8. IRISH:НАПЪЛНО СИ ПРАВ,НО Я ПОПИТАЙ ЦЪНЦАРОВА.БТВ И НОВА ТВ СА ПЪЛНИ КАПУТИ,КАНАЛ 3 СЪЩО.

  1. ..,,DGURNALJATA,,NE GO SAZNAVAT,,..NO GERB,,V DEYNOSTTA SI,,POSTOJANNO SE NUGDAJAT OT,,KONDOMI,,..BAREKOV NA BESHE PARVIJAT..

 9. Нали Румяна Бъчварова като вътр. м-р най-авторитетно заяви, че Митьо е обикновен и изчистен бизнесмен? Как да го укриваш, като никой не го е обявявал за престъпник? И кое се нарича укривателство, това че си в един многомилионен град с него ли? Или че му правиш резервация за хотел – забранено ли е?

 10. При положение че не уволниха и вкараха в затвора бившият зам окръжен прокурор Ангел георгиев заловен с подкуп (дело гранити) , бургаска прокуратура е компроментира щ, понеже закриля корупцията в средата си

 11. „Митьо Очите“ и в момента никой не го търси – та нали е ценен спонсор на ГЕРБ //по-точно на цвъки „6-те апартаменти“/, досущ както в миналото беше и наркотрафикантът брендо. и цацата ще продължи да го укрива в 5-звезден турски арест, докато това му е поръчал мутрата „буда“. а целта на пушилката беше да се вземе бизнеса на житаря бенчо и да се даде в „правилни“ ръце, както и да бъде шамаросана кухата лейка корнелия…

  1. ти като пишеш мислиш ли ?…… как я виждаш , някой си да си предаде бизнеса, за 100 -200 милиона, на друг заради заплахата от максимум 3 годишна УСЛОВНА присъда ??????????????? Е то една заплаха !!!!!!!!!!! пълен ташак !!!!!!!!!! Бенчев може сам да се защитава по едно такова обвинение , толкова е дантелено.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>