Публикувано на 06.05.2008 / 15:07

Хлопват кепенците на МВР, ограничават го до кварталния и КАТ

 

 

Целта на премиера Сергей Станишев да има собствено МВР със специални служби в лицето на ДАНС, окончателно се сбъдва. След днешната среща на ръководството на МВР с премиера е станало ясно, че ГДБОП на практика се разформирова окончателно, което съвсем обезкървява вътрешното министерство.

БОП ще има само в градовете, в които има “организирани престъпни групи”, а там където няма, антимафиотите ще се влеят в “Криминална полиция”, научи afera.bg от участници в съвещанието.

Afera.bg припомня, че на едно от последните съвещания на ръководния състав на МВР по времето на вътрешния министър Румен Петков, той и главният секретар Валентин Петров са останали втрещени, когато шефовете по места са отчели, че само в три града в България имало “организирани престъпни групи”.

“Толкова ли на тъп ви изглеждам?”, извикал Румен Петков и продължил: “Ако наистина съм толкова тъп, тогава вие, които в трите града имате само организирани престъпни групи обяснете на другите какво значи това и тогава пак помислете дали нямате наистина такива”.

На практика се оказва, че от отчетеното тогава, само в три града в България има “организирани престъпни групи” и така БОП ще се подвизава само там. Останалите местни вътрешни дирекции твърдят, че нмат такива групи и при тях бопаджиите ще се влеят в “Криминална полиция”.

На практика, МВР тотално се изчерпва от функциите си да се бори с организираната престъпност и ще се задоволи само с дейностите на кварталните отговорници, КАТ, СОТ и пожарната.

Това беше и целта на премиера Сергей Станишев – МВР да бъде изпразнено от съдържание и той да поеме еднолично властта над спецслужбите в държавата. Станишев е подчертал на съвещанието и, че трябва да се наблегне на силно звено за вътрешна сигурност в МВР. Преди 10 ноември 1989 година подобна "вътрешна полиция" е играел проловутото 9-отдел, който се е занимавал с корупцията сред полицаите, припомнят стари ченгета.

 

 

 

Afera.bg

Коментари 0 за
“Хлопват кепенците на МВР, ограничават го до кварталния и КАТ”

  1. На времето съществуваше такъв подход за икономическа дейност, а сега тъй като няма власт и държава трябва всеки разумен гражданин за да опази честа достойнството си и семейството да стане участник в новият почин- самосъд,самоприсъда и самозащита тъй като няма кой освен той да се защити.Затова приятели нека се въоражим и да дадем достоен отпор на мутри политици и всяка друга сволоч която ни мачка. По лошо от това няма да стане.

  2. В Бургас има десетина заведения в които най-нагло се пъчат бандити и милиционери,“все народни синове“.Гражданите подвиват опашки и като в ШОУТО НА КАНАЛА си шепнат-ВАЖНОТО Е НАШИТЕ ДА ОСТАНАТ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *