Публикувано на 21.10.2019 / 8:46

ХАЙДЕ ДА НАУЧИМ ОЩЕ НЕЩО ЗА ПОДАРЕНИТЕ 4000 ДКА ПАСИЩА ОТ ГЕРБ КМЕТА СВИЛЕН ШИТОВ

ХАЙДЕ ДА НАУЧИМ ОЩЕ НЕЩО ЗА ПОДАРЕНИТЕ 4000 ДКА ПАСИЩА ОТ ГЕРБ КМЕТА СВИЛЕН ШИТОВКакто представихме фактите преди дни, по предложение на кмета Свилен Шитов е учредено право на строеж на фирмата „4Б-Солар“ ЕООД, собственост на тъст му , върху 4000 дка общински пасища за изграждане на фотоволтаична електроцентрала. Пак тогава разказахме, че тези декари са предоставени за 50 години срещу сумата от 110 000 лв.. Това прави по 25-30 лв. на декар или по 2,5-3,00 стотинки за 1 кв. м..

Представете си на Вас, да ви бъде учредено право на строеж, срещу тази цена да си построите къща например. Та това си е истински популизъм. И най – големият оптимист не би си го представил по този начин. Както например Свилен Шитов, който обещава и делник и празник, че ще асфалтира улици, ще изгражда канализации, ще строи магазини, площадки, басейни и др., но не казва откъде ще дойдат парите.

Може би от гаранцията, която трябва да внесе тъст му, за изграждането на централата или таксата, която също той трябва да заплати за промяната на предназначението на земята.

Само, че кмета не казва, че тъст му е обжалвал решението на Общинския съвет в Административен съд Варна и делото е насрочено за 21.11.2019г. А изходът от него е неясен.

Тогава ? Или пък парите за осъществяване на обещанията му пред Вас ще се намерят от проекти, които няма кой да напише, защото същият унищожи отдела за европейски програми и проекти.

Може би трябва да знаете и още нещо например. Във връзка с производствена необходимост на големия инвеститор „СОЛВЕЙ СОДИ“-Девня, също е било учредено право на строеж за обект “Шламоотвал“ в с. Падина, върху общински пасища и то върху приблизително 110 дка. Само, че пазарната оценка е била за около 920 000 лева, но намалена на 550 000 лв. от тогавашния Общински съвет. И въпреки това е постигната цена на декар в размер на 5000 лв. или по 5 лв. за 1 кв. м. Само, че тогава, въпреки Общинския съвет са защитени интересите на гражданите и общината.

А, дали това е сторил кандидатът за кмет Свилен Шитов, оставяме да решите Вие.

Костадинка Симеонова
жител на гр. Девня

Коментари 4 за
“ХАЙДЕ ДА НАУЧИМ ОЩЕ НЕЩО ЗА ПОДАРЕНИТЕ 4000 ДКА ПАСИЩА ОТ ГЕРБ КМЕТА СВИЛЕН ШИТОВ”

  1. А бе ,големи тармъци излязоха тея от общините ,аз се чудя как още не са приватизирали Четвърти километър ,щот става един затворен комплекс от него . Той и без туй си е затворен комплекс …

  2. Колкото българите 500 години са се вдигнали да се освободят от турско робство, толкова и варненци ще се освободят от герберасткото мафиотско управление. „Максуда“ не може да чете, а разпознава само банкнотите.

  3. Гафовете на ГЕРБ се замазват с помпозна лъжлива предизборна реклама. ББ се хвали с 11 км от газопреносимия „Балкански поток“, който само ще минава през България и толкоз. Не е много логично да се хвалим с това, че платихме 2,5млрд лв на арабите, за да направят тръба на Русия на наша територия, която ще се изплаща 15 години, защото транзитните такси са ниски, а по договор сме длъжни незнайно защо, да плащаме висока лихва на тези 2,5млрд за период от 10 години. По-страшното е това, заради което мълчат и се правят на глухи. България няма да получава газ от този поток, той е изцяло транзитен за Сърбия. Сърбия, Русия, араби 3:0 България.

    Комисионите потекоха, корупцията се храни. За разлика от големия проект „Южен поток“ , от който щеше да има хиляди работни квалифицирани места, обучение на хора, транзитни такси за бг и останали хора в бг, тази тръба е без особени ползи освен за комисионера Борисов. За предателства, рекет и обезлюдяване, за икономическо съсипване на държавата, за разбиване на разузнаване и контраразузнаване смъртна присъда е малка.
    Трябва цял живот да дяла камъни и с табела на врата. Ще се върне на поколенията му.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *