Регистрация
Публикувано на 28.04.2015 / 8:40

ХАЙДЕ ДА ВИДИМ КОЛКО СТРУВА РАЖДАНЕТО В „СОФИЯМЕД“ И НА КОГО Е БОЛНИЦАТА!

СОФИЯМЕДСтатус на Велислава Кръстева във Фейсбук провокира дискусия, която извади показателни подробности около „Софиямед“, където се случи издевателството над бебето Никол. Публикуваме я, поради информационната и наситеност, която дава отговори на много важни въпроси:

„Велислава Кръстева: Да попитам – някой каза ли колко струва раждането в Софиямед?
Desislava Rizova: Ммммне
Velislava Krasteva А защо?
Desislava Rizova Защото няма пряка връзка с побоя. Сигурно и до там ще се стигне.
Velislava Krasteva Как да няма пряка връзка?!
Solomon Bali Връзката е през безумната печалба, вземаш много пари, харчиш възможно най-малко, резултатът е ниско качество на услугата. което се прикрива с реклама и ПР, докато не се случи нещо подобно. Робовладелска история.
Iva Oprikova 1400 без избор на екип, най-евтина тарифа без направление, 250 лв. ако таткото присъства.
Velislava Krasteva Това е номиналното раждане предполагам. Без консумативи, легло, храна и ала-бала?
Iva Oprikova Точно така, без кабелна и отделна стая и др, екстри.
Velislava Krasteva И без консултациите, и без изследвания и вероятно без още някакви хиляда неща, за които не се сещам.
Iva Oprikova Да, има училище за родители, Въпросната дама е чела две лекции в началото на годината. Всяка процедура се заплаща, както и упойката.
Velislava Krasteva Ето този тотал е интересен, защото дава материал за разсъждение по мениджмънта…там е заровено кучето.
Iva Oprikova Да, след като получаваш такива приходи е супер тъпо да даваш мижави заплати, да не създаваш супер условия, че те по-добре да си раждат в Шейново или по район.
Solomon Bali Винаги е по-добре да раждат в Шейново или Тина Киркова
Velislava Krasteva Коренът на престъплението е именно в това – имаш високи такси, ок, това е въпрос на избор дали пациентът ще ги плаща. После обаче не създаваш необходимите условия, не работиш върху персонала – квалификация, натоварване, рискови фактори и пр. изискуеми неща., т.е. мениджмънта е виновен да се стигне до този ад. И пак той трябва да е отговорен, дори не в такава степен собственикът.
Алиджан Алиев Абсолютно си права! КапитализЪмът си е капитализъм, независимо дали става дума за раждане на деца, или са добив на въглища, примерно! Единственото нещо, което може да „озапти“ капитализЪмът е Държавата, която, за жалост, не е особено силно застъпена у нас!
Velislava Krasteva Държавата, правилата, санкциите. това е решението. Не, че си представям, че се случва…иначе – дали е капитализъм (макар, че аз предпочитам думи като пазар и бизнес) или социализъм (тук съм силно скептична)- дефектира, когато ги няма горните неща.
Алиджан Алиев Е, и пазарът и бизнесът са под влиянието на капитала! Както и да е………Факт е, че регулация няма!
Iva Oprikova „Софиямед“ е на пазарджишкия аптекар Михаил Тиков, който е разследван за източване на НЗОК и на съпруга на бившата министърка Долорес Арсенова. От НДСВ. Деси Атанасова я откри величествено тая болница като министърка / без еротичните очила/ , а на Фандъкова щерката Михаела беше пиарка. За какви правила, какви санкции да говорим..
Velislava Krasteva Ммммддаааааммм….
Алиджан Алиев А, всъщност, защо „Софиямед“ е УМБАЛ?!?
Iva Oprikova Излекуваха менискуса на Б.М.Б , е защо да не е
Алиджан Алиев Щото менискус не се „лекува“!
Iva Oprikova зашиха ли го не знам, добре че не раажда
Алиджан Алиев Не знам кой трябва да сезирам, или да се самосезира! На сайта им пише УМБАЛ, което явно е подвеждащо и грешно!“

Afera.bg

Коментари 18 за
“ХАЙДЕ ДА ВИДИМ КОЛКО СТРУВА РАЖДАНЕТО В „СОФИЯМЕД“ И НА КОГО Е БОЛНИЦАТА!”

 1. Абсолютна мафия- Михаил Тиков,Иван Колчаков,Тодор Попов,Михаил Зортев,Бойко Пенков,Ваньо Шарков,Петър Москов. Бялата мафия е по-страшна от наркомафията.

 2. Тоя министър реформатор ли е, или обичайния пореден деформатор?

 3. И аз си правих операция в тази болница,бях с направление,но платих за консумативи и за престой,доволна съм от лекарите и обслужващия персонал.

 4. А, питам аз къде е бил дежурния лекар? Защо на него не се търси отговорност?

 5. Докога ще се откриват нови болници в България? То население не остана! В Бургас частната болница „Дева Мария“ собственост на Семир Абумелих без Здравната каса ще фалира. Там липсват достатъчно специалисти. Лекарите работят по 24 часа. Болницата е пълна със стажанти, които не са квалифицирани. Правят се операции ,които не са належащи заради пари.

 6. Наскоро ме оперираха в същата болница и въпреки, че бях с направление за хоспитализация/№7/, трябваше да доплатя 900лв. за операцията + 40лв. за анестезиолог + по 5 лева на ден за подобрения на болницата + 4.80 потребителска такса на ден+избор на екип. Горко за обикновения българин, ще си умира без да може да получи лекарска помощ, а нещастната ни държава е обречена на изчезване.

 7. А защо бебетата са отделно от майките? Не е ли редно и нормално новородените да са в съседно на майките помещение. Така ще се виждат и чуват от тези, които са ги родили, ще могат по всяко време да ги наглеждат. Само не обяснявайте, че МАЙКИТЕ трябва да си почиват!!! Отново става едно прехвърляне на грижи и отговорности – раждаш и грижите на някой друг!

 8. Не мога да си обясня , защо дават държавна субсидия на частните болници и училища. Те процъфтяват, а държавните ги закриват умишлено. Това се прави може би защото липсват достатъчно лекари в частните болници. Друга несправедливост е това, че държавата издържа студентите в Медицинска академия, а после те заминават да работят в чужбина. Да си платят за следването, ако не работят в чужбина.

 9. Кириле, я погледни нааййй-отдолу какво пише – „ЗАБЕЛЕЖКА : ПАЦИЕНТКИ, КОИТО НЕ СА ЗДРАВНО ОСИГУРЕНИ ЗАПЛАЩАТ ЦЕНАТА НА КЛИНИЧНАТА ПЪТЕКА.“. Кире, Кире – не ти се получава нещо шашмата!

 10. Хайде да видим цените в „Държавната“ Първа АГ болница, или както я знаят Тина Киркова – http://www.1agb.com/ceni.html, ако погледнеш, ще разбереш, че разлика няма, само условията са по-лоши!

 11. Член първи на Конституцията трябва да бъде променен: България, вместо социална, трябва да бъде определена като антисоциална държава; вместо правова – безправова!

 12. Да се спре откриването на нови болници ! На новооткритите да се разрешава да работят с ЗОК след един период от 3-5 години . Да се забрани на лекарите да работят в повече от едно лечебно заведение . Ако искат нека допълнително работят в същата болница . УМБАЛ да са само болниците към МУ . Причината за пришиване на УМБАЛ към другите са по-високите стойности на пътеките , ако си УМБАЛ . Да се спре с тези доплащания за измислени екстри . Какво означава доплащане за избор на екип , даже ако нямаш желание да избираш и ти натрапват избор ? Защо , когато се влоши състоянието на пациент бързат да се спасят от него и го изпращат в държавната болница ? И т.н. …..

 13. Мисля,че атаката съзнателно е насочена единствено към извършителя.В световната практика се съди и болницата,освен отделния специалист.Трябва им много добър адвокат на това семейство,защото дълги години ще се борят за здравето на детето си,а това струва пари.Но тук нещата от началото се замитат под килима,защото доста политици са си клъвнали от хранилката на болницата.

 14. В Русия, Държавата плаща на майките, в „демократична“ България- майките си плащат. Резултатите са налице- най- бързо загиващата на земята нация е нашата. А ББ рита мачлета и чука тенис.
  Относно робското натоварване на персонала, то превръща иначе нормални и позитивни хорица в чудовища и варвари. Дават им привидно високи заплати, но за двойно повече работа и човек перколясва. Няма по- гнусна система от червения капитализъм!

 15. Ха ха ха ама не се очудвайте във всички частни болници е така.В държавните не лекуват,а в частните те и ограбват- абе трябва тоя народ да се намали такава е политиката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>