Регистрация
Публикувано на 13.11.2008 / 13:13

Хазартаджии на Златко Баретата спонсорирали Георги Първанов

 

 

Бизнесмените, дали пари на Първанов, са и роднини на депутата от БСП Младен Червеняков. Според публикувания на сайта на държавния глава списък с дарители с договор 123/11.10.2006 управителката на "ФСО" ООД Лиляна Червенякова е превела от името на фирмата 20 хил. лева в подкрепа на Първанов. Освен управител на "ФСО" Червенякова е и собственик на 60% от капитала. Дружеството притежава над 10 игрални зали в цялата страна. Останалите дялове се държат от синовете й Орлин и Камен. Техният баща е втори братовчед на бащата на депутата от БСП Младен Червеняков. Чрез общата си фирма "ФСО" ООД Червенякови притежават 45% от хазартното дружество "Бинго ФСО". Останалите дялове в "Бинго ФСО" са собственост на дружество "Група Елит". В него чрез фирма "Юристик консулт" Баретата държи 40%, чрез фирмата си "Голд груп" още толкова дялове има и сестра му Меглена Иванова. Според ДАКСИ "Група Елит" на Златомир Иванов притежава един куп дъщерни фирми с предмет на дейност "залагания и хазарт". Дружествата покриват по-голяма част от територията на България и притежават лиценз за организиране на хазартни игри с игрални автомати.
Освен хазарт бизнесмените от клана Червенякови държат ресторанти, нощни барове, агенции за недвижими имоти и консултантски дружества. Според ДАКСИ един от тях – Камен, има общо дружество с човек, близък до бившата групировка ВИС. Във фирма "Милениум-2002" Червеняков е съдружник с Петър Лашов, сочен за наместник в туристическия бизнес на покойния Георги Илиев. Камен Червеняков е стъпил здраво и в бизнеса с нощни удоволствия. Той стопанисва стриптийз баровете "Фетиш", "Табу" и "Плейбой бар" в София. За разлика от брат си Камен, Орлин Червеняков се е ориентирал към по-прозаичен бизнес. На негово име във фирмения регистър се водят четири фирми с предмет на дейност "Ресторанти", "Финансово посредничество" и "Управление на недвижими имоти". С майка си заедно са съдружници на култовия ресторант "Чевермето" в столичния хотел "Хемус". Заведението се прочу, след като в него вечеряха Георги Първанов и колегата му Владимир Путин по време на посещението на руския президент в България, разследва в. “168 часа”.

 

Afera.bg

Коментари 0 за
“Хазартаджии на Златко Баретата спонсорирали Георги Първанов”

  1. НАЙ-ВЕРОЯТНО ГОРЕЦИТИРАНИТЕ ЛИЦА УЧАСТВАТ В РЕЗИДЕНТУРНА КЛЕТКА НА ЯСНО КОЕ РАЗУЗНАВАНЕ И В НОРМАЛНИТЕ ДЪРЖАВИ СРЕЩУ ТАКИВА ЛИЦА СЕ ПРЕДПРИЕМАТ МЕРКИ, ЗА ДА СЕ ЗАЩИТЯТ НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>