Публикувано на 14.05.2008 / 22:20

Фирмата, купила яхтата на Доган не знае, че е броила 5,2 милиона

 

 

Луксозна яхта за грандиозната сума от 5,2 млн. лв. си купи лидерът на ДПС Ахмед Доган. Сокола вече е собственик на елегантната лодка Sunseeker. В момента те я акостирала на Морска гара във Варна, но следващата седмица ще бъде закарана в Созопол, където лидерът на ДПС строи поредното си имение, съобщиха полицейски източници от морската столица. Новата придобивка е закупена от най-големият собственик на яхти у нас – бизнесмена Лъчезар Братоев.

В съботния си брой в."24 часа" публикува снимка на яхтата на първа страница. Изданието съобщи, че много известен депутат си е купил яхта, но спести името му с мотива, че е възможно тя да не се води на друг човек. Собственикът на ЛЗ "Яхтинг" Лъчезар Братоев, който е продал лодката заяви: "Да, миналата седмица продадох яхта на една фирма за 5,2 млн. лв. В момента съм в чужбина, но съм сигурен, че името й е "Ида турс или "Ина турс", каза той и допълни, че не го интересува кой е действителният притежател на луксозната лодка. "Това не ми влиза в работата, парите са преведени по сметката ми", каза варненският бизнесмен. Преди 10-ина дни лично Ахмед Доган, заедно с огромната си охрана, лично е огледал бъдещата си собственост. На огледа преди сделката са присъствали зам.-шефът на ДПС Йордан Цонев и лидерът на общинската структура на движението в града Янко Станев.

Проверка показа, че една от посочените от Братоев фирми – "Ида турс" е регистрирана в Банско. Предметът на дейност на дружеството е "туристически спални и хижи". Официални собственици са Владимир Иванов, който държи 70% от капитала и Цветанка Бонева – с 30%. Иванов има още една фирма – "Пламък – Б – 19 – Иванови" която се занимава с довършителни строителни работи. Ивайло Иванов – синът на собственика на яхтата се изненада от новата покупка на баща си: "Така ли – вече имаме яхта. Не знаех!! И как изглежда тя? Къде е в момента?", чудеше се Иванов на въпросите, след което прекъсна разговора с обещанието да поговорим по-късно и да ни свърже с баща си. Веднага след това обаче Иванов изключи мобилния си телефон. Още по-учуден се оказа Владимир Иванов, който също потвърди, който също обясни, че не знае да е купувал лукзосната лодка за 5,2 млн. лв. "Аз съм много заинтиригуван от това. Каква яхта, изплащам кредит от 500 000 лв. и съм затрупан със задължения, тъй като купувам апартамент на сина си", обясни разпалено Иванов.

Собственичката на посочената от Лъчезар Братоев друга фирма "Павлина Михова – Ина турс" ЕТ също отрече да е купувала яхта. "Няма такова нещо, не съм купувала яхта", обясни Михова.

Лидерът на ДПС Ахмед Доган има слабост към яхти. Още миналата година, той и заместникът му Йордан Цонев бяха засечени в "Марина Диневи" да оглеждат същия модел луксозни лодки. До сделка обаче тогава не се стигна, тъй като цената от 3 млн. евро му се сторила прекалено висока. Новата лукзосна играчка на Доган е тип Sunseeker и е построена по поръчка миналата година в Англия. Тя е модел "Манхатън 66". Дълга е 22 метра като на борда й има 4 луксозни каюти. Яхтата все още няма име, тъй като според правилата на този бизнес, наименованието й се дава от новия собственик.
"В пресслужбата на ДПС нямат информация за изнесеното в медиите и частните пътувания на Ахмед Доган", бе лаконичният коментар на говорителя на движението Владимир Гълъбов.

Името на собственика на "ЛЗ яхтинг" Лъчезар Братоев пък нашумя миналата година, когато беше открадната колата му. Крадците поискаха от него 12 000 евро на бандитите, за да му върнат колата. Собственикът на компанията за луксозни лодки останал без лимузината си "БМВ 735" по време на голямото изложение "Лукс онли" в столицата, в което и участваше.

24chasa.blogspot.com

Коментари 0 за
“Фирмата, купила яхтата на Доган не знае, че е броила 5,2 милиона”

  1. Колко много тъпотии се изписаха когато Тодор Живков купи представителна държавна яхта…и която после самите набедени държавници съсипаха..защото не могат да я откраднат..нищо че беше народна и са длъжни да се грижат за народната собственост..сега пък това какво е…по- скоро израз на генетичната ни и безполезна завист и първосигнално мислене.
    Ами оплел си човека кошницата..и ако ги чете тези глупости..сигурно си мисли нещо от рода…:
    – кучетата си лаят и кервана си върви..

  2. manowar, благодаря! Винаги си дъбре дошъл във Варна за да пием по едно! Поздрави!

  3. Веселина, ако се казваш така, този път искам да се извиня, но като дойда във Варна, щеш не щеш, ще пиеш, квото пиеш

  4. Лъчезар Братоев не е „най-големият собственик на яхти у нас“. Просто е тарикат, който опитва да си прави реклама на бавариите, като шуми около купувачите. Тъпо и недискретно спрямо клиентите.

  5. Изключително некоректно.Заглавието е изведено в следствие интервю с лице нямащо нищо общо с предполагаемата фирма-купувач и свободните съчинения на автора.Дали децата на автора на статията могат да дават меродавни мнения по оттношение достоверността на написаното?

  6. Той превзе България и всички от парламента му се гъзят та и ордени му дават та какво е за него една яхта ???

  7. Нито ще стане по-висок, нито коса ще му порасте, нито по-млад ще бъде – комплексар, но нагъл! Последми напъни за мъж в климактериум

  8. Ай стига бе!!! Яз съм дофтур и ще си купя двойно по-голяма яхта. Кой е Сокола? Агент-0провокатор в затвора изпратен от ДС. Не мойе човека да да си купе една нормална яхта. Ами той си е събирал паричките от закуските. Е аз събрах от заплатите си пари за яхта. Вече тази Манхатън във Варна я няма. Превари ме човека. сега ще си купя гуменячка. Е как няма главен прокурор да хване работата. Виж ако някой ми даде 50 лв ще ме разкарат по телевизиите да видят хората как борят корупцията. Хихихихихихи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *