Регистрация
Публикувано на 29.08.2018 / 18:35

ФАЛШИВА ДЪРЖАВА – ФАЛШИВА ЦЪРКВА! ФАЛШИВИ И НЕЛИГИТИМНИ ВЛАДИЦИ – ФАЛШИВИ И НЕЛИГИТИМНИ ЦЪРКВИ И МАНАСТИРИ

светия синодНяма край! Разформировалата се и саморазпуснала се Българска православна църква е окончателно вече само и единствено фарс и скандал.

Освен фалшиви духовници, освен имитатори на църковност и служение, посочени в предходни материали  по темата на АФЕРА, става ясно, че има и направо ФАЛШИВИ МАНАСТИРИ.

Фалшиви манастири създадени и действащи извън държавния закон за вероизповеданията, църковния канон и  устав в разкол и извън всякакво европейско и национално административно право. И това за реализиране на незаконни печалби от религия – Православие и не само. А кои са законните печалби от религия, за да правим разлика?!

Информация за незаконни печалби от религия и съществуването на неканонични, частни манастири подава Архимандрит Никанор, игумен на Църногорския манастир, в разговор с Илиана Беновска в предаването й „Беновска пита” по „Радио К2” и „Канал 3” . Това разбираме и от Информационна агенция Фокус, 14.05.2018 г., в материал под заглавие: „Архимандрит Никанор: Сезирам патриарх Неофит и главния прокурор Цацаров за незаконни печалбари от религия“.

(http://www.focus-news.net/news/2018/05/14/2521358/arhimandrit-nikanor-seziram-patriarh-neofit-i-glavniya-prokuror-tsatsarov-za-nezakonni-pechalbari-ot-religiya.html )

Дядо Никанор съобщава, че: „Част от братята от Зографския манастир чисто професионално бяха хванати да извършват неканонични, разколнически, казвам го тук директно в ефир, действия в Софийска епархия.. . ”.  Дядо Никанор пояснява, че въпросните братя (монаси от Зографския манастир) са си позволили да правят неканонични пострижения и са създали два манастира, които са без разрешение на епархийския митрополит, тоест частни, а единият от тях дори е незаконно строителство. Единият от тези неканонични манастири е в Нови Искър, а другият в село Долно Вършило, община Септември. Строежът в община Септември е абсолютно незаконен, нямал разрешение от администрацията, а църквата изобщо не е знаела. На въпрос дали се печели от това, все едно да отвориш кръчма, от манастира, Никанор пояснява, че се печели много, особено когато си извън контрола на митрополията и че за църква се иска разрешение от митрополията, а за манастир решението трябва да е съгласувано със Светия синод. „Такова разрешение не е давано, това е чист разкол!“

МАНАСТИРИ ИЗВЪН ЦЪРКВАТА. ФАЛШИВИ МАНАСТИРИ!

Не става ясно, обаче, кои са законните печалби от религия и дали ако тези печалби от религия се контролират от Софийска митрополия те са законни от църковна гледна точка. Софийска митрополия, както е известно си има съответен контрольор финансов ревизор.

Не е ясно и как монасите от Църногорския манастир (заедно със събрата си архимандрит Никанор) пряко подопечни на патриарха са построили без съответни разрешения от Св. Синод ИСИХАСТИРИО – манастир Св. Панталеймон, на частен имот в с. Сиров дол, община Брезник, Пернишко. С какви пари, на дарители, частни, държавни. Как „работи“ този „манастир“? Има ли печалби от религия? Обобщено, от материали по въпроса ИСИХАСТИРИО – манастир Св. Панталеймон, с. Сиров дол, става ясно, че през 2016 г. имота  на който е построено Исихастириото заедно с постройката е завещано на Св. Синод от архимандрит Евгений, бивш игумен на Църногорския манастир. След него игумен на Църногорския манастир става тогава йеромонах Никанор. Т.нар. Исихастирио е обзаведено, оборудвано и снабдено с всичко необходимо за изпълнение на църковно служение само няма разрешение, благословение, освещаване и т.н., т.е. необходимото, същинското, духовното  да е манастир по църковния канон и  устав. Отделно и по гражданските норми.  Св. Синод както казва дядо Никанор в посочения  горе материал, по отношение частните, неканонични други два манастира в софийска епархия и в този отделен случай не е съгласува, нито е одобрявал откриването на съответния епархийски манастир. В настоящо време 2018 г. тече гражданско съдебно дело за собствеността на Исихастириото. Още тече и не е приключило, на първа инстанция м.май т.г. делото е решено в полза на Църногорския манастир, но е обжалвано. Има информация за съставени неверни документи и фалшиви подписи. Подаден е сигнал до прокуратурата от бившия игумен на Църногорския манастир архимандрит Евгений. Развитието на съдебното дело е резултат с неизвестни. Все още неясен статут на имота и строежа.  Но канонично не е манастир.

Въпреки това в този неканоничен днес т.нар. манастир се изпълняват църковни служби и именно там на 28.05.2017 г. игумена на Църногорския манастир йеромонах Никанор на тържествена църковна служба получава църковното отличие архимандрит лично от избраният не с изискуеми 10 гласа, с 9,33 подобни за Български патриарх, който е, неговото име е Не-о-фит.

По късно на 12.07.2017 г. също в Исихастириото е постриган за монах  Цветомир Иванов, който става монах  Захарий. Монах Захарий е от с. Брегаре, община Долна Митрополия, дарява закупен от него имот в същото село на Църногоркия манастир и от 2018 г. монасите от манастира, пак без съответно съгласуване и одобрение от Св. Синод започват инвеститорска дейност и строеж на нов манастир, който след това щели да дарят на Плевенска епархия, също с такъв абсурден за Църквата статус. Създава се гражданско сдружение за събиране на средства за строителството на новия манастир. Какво казва, по-горе, дядо Никанор за частните манастири: „Такова разрешение не е давано, това е чист разкол!“

Така ли е “Светейший” Не-о-фи-те? За едни не може, а за други може. Къде ти е канона, къде ти е закона, противоуставни и нелигитимни “патриарше”?

За едни не може, а за други може. Така ли? Докато се нагласят “нашите” хора. Същото и за стария стил. След затягането на дисциплината в Софийска епархия от края на 2018 г. и наказанията наложени на свещеници за неканонично служение по т.нар. стар стил, стар календар от 2018 г. отново в Софийска епархия може да се служи по по стар стил. Но само по Негово разрешение – на който е достоен.

За такова официално служение съобщава сайта на църногорския манастир Свети свети Безсребреници Козма и Дамян  http://svetogorie.com/111-Храмов-празник-в-Смиров-дол и Фейсбук страницата на община Земен https://www.facebook.com/zemenbulgaria/?hc_ref=ARSJ9oqIc3mCeJ77WhTdVKR7jkmBxaU–TkHVx6yCCkPbANjFShEIX7LrU3a4HQ9984 (с информация от 5 август т.г.). С всенощно бдение и празнична света литургия от вечерта ,19 часа, на 8 август и на следващия ден, 9 август, тази година, беше отбелязан храмовият празник на манастира „Св. Пантелеймон“ (Исихастириото) в земенското село Смиров дол. Бдението е посветено на Светията и покровител на Земен в навечерието на Деня на града.  По благословението на Негово Сетейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит Богослуженията оглави Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит. Празника на Св. Вмчк и целител Панталеймон се чества на 27 юли по общоприетия от Българската православна църква − Българска Патриаршия църковен календар и на 9 август по стар стил. Служението по стар стил,  дава възможност да се заздрави връзката на софийски монаси и свещеници с българските светогорци на Атон. С подкрепата на Църногорския манастир се възстановява издателската дейност на българските светогорци. Това се разбира пак от сайта на Църногорския манастир http://svetogorie.com

Това засилвало и издигало делото на българските монаси от Атон. Сайтът съобщава, че в последно време издателската дейност на монасите се е извършвала от радетели, събрани около йеросхимонах Василий Зографски и  ръководеното от него книгоиздателско сдружение „Православно Отечество“.  Сега с  благословението на патриарх Не-о-фит и с подкрепата на Църногорския манастир вече излизат нови издания. Съвместната книгоиздателска дейност на „Православно отечество“ и Църногорската света обител, в духовно-просветната дейност, развивана през последните години предимно като частно начинание, с новата инициатива на Църногорския манастир прави Църквата отново водеща, както и би следвало да бъде. А според запознати софийски свещеници съвместните частни начинания (на клирици) с йеросхимонах Василий Зографски са в противоречие със Св. Синод и Зографския манастир.

Така ли е “светейший” Не-о-фи-те? За едни не може, а за други може! Къде ти е канона, къде ти е закона, “патриарше”? Срам и позор за българското православие, обричане за православните българи и небивал резил за тебе, Не-о-фи-те!!!

Все още обръча от фирми около Църногорския манастир, за който алармира АФЕРА в предишна своя публикация, си стои е не е премахнат, все още скандалния ревизор на Софияска митрополия си е на работа. Държат го в Ефория “Зограф” и в столичната Митрополия и вънкашната министърка не Захарова, а нашенката – Захариевата и онзи, на който и името Не-о-фит не му е легитимно като цялото 5,5 години патриаршество.

Все още очерталата се ОПГ (организираната правоправеща група) в Софийската митрополия дерибейства с одобрението на Св. Синод и на Емил Велинов – директор на Дирекция “Вероизповедания” при МС, за да удовлетворяват началника си от Банкя, който е завършил богослов и скоро ще става патриарх, че доживотно Бойко и после светец. 

А СТИГА! ЦЪРКВАТА СТАНА ИЗВОР ЗА МРЪСОТИЯ. СТИГА!

Крайно време е Президентът, в чийто прерогатив, като Обединител на нацията, са религиозните дела, да изиска изпълнение на разписаното в Конституцията, съгласно Административно-процесуалния кодекс, Наказателния и Наказателно-процесуалния кодекс и Закона за вероизповеданията, за да бъде административно и правно задължен т.нар “Свят” Синод да изпълнява собственият си Църковен устав, който е надлежно деклариран пред Държавата и тя не го е санкционирал. Тъй като тя, Държавата не може да се меси в делата на Църквата, то тя е сама по себе си длъжна да ги обезпечи и гарантира като свободни и независими като юридически и социално освободи традиционното за страната източно-православно вероизповедание от узурпаторите, нелигитимно самонастанили се на ръководни позиции в него.

Президентът, Председателят на Народното събрание и Министърът на правосъдието са длъжни да организират и проведат Църковно-народен събор, който вече 6 години незаконните синодали бойкотират и саботират. Дирекция “Вероизповедания” при МС да изпълни искането на Комисията по досиетата и да предостави пълен списък на лицата, заемащи всякакви ръководни позиции в БПЦ, за да бъдат отворени всички досиетата на духовниците, които събират човешките изповеди.

Тогава ще се види армията от фалшиви чернокапци и белокапец. Това трябва да стане, включително и за новите службогонци „помагачи“ и „пазещи“ службите и властта, в собствена полза.

Скоро започва изпълнението на Откровението на св. Апостол и Евангелист Йоан Богослов!!! Господ ще ни съди!!! Разплатата е близо!!!

ФАЛШИВИ МАНАСТИРИ!

РАЯТ НА МЕНТЕТАТА!

ВСЕ ИМ Е ТАЯ!  МЕНТЕ СВЕЩЕНИК,  МЕНТЕ АНАТЕМА!!!

НО  И  МЕНТЕ  МОЛИТВА,  МЕНТЕ ПРОШКА,  МЕНТЕ БЛАГОСЛОВИЯ !!!

ДЪРЖАВАТА НА МЕНТЕТАТА И ФЕЙКА.

ВРЕМЕ Е ПАРТИАРХ НЕОФИТ ДА СИ ХОДИ!

С чада ОПГ (организирана правоправеща група)!

 Симеон Балкански

Снимка: ФБ „Историята – комедия и драма“: Автопаркът на Светия синод. Не може да се отрече, имат стил отците…

Коментари 22 за
“ФАЛШИВА ДЪРЖАВА – ФАЛШИВА ЦЪРКВА! ФАЛШИВИ И НЕЛИГИТИМНИ ВЛАДИЦИ – ФАЛШИВИ И НЕЛИГИТИМНИ ЦЪРКВИ И МАНАСТИРИ”

 1. Когато си отговорите на въпросът, ОТ КОГО СА РЪКОПОЛОЖЕНИ всичките ни духовници, ще разберете защо се разлага Българската Православна Църква.

 2. Е ВИЖТЕ ГИ КВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ НАД 90% ОТ НАШТЕ ПОПОВЕ И ДУХОВНИЦИ: https://www.vbox7.com/play:cd6d04d384
  https://www.vbox7.com/play:abdd9c8d7e
  СПЕЦИАЛНИ ПОЗДРАВИ ЗА НАШТЕ ПОПОВЕ И БАБА ГУСИ С ДЪРТОТО ПУСИ.ТЯ МАЙ МАЛКО ПОУМРЯ ПРЕДИ НЯКОЛКО ГОДИНИ, АМА ЗАЕБИ…
  https://www.youtube.com/watch?v=v75CtiyR5D4

 3. Монахът Никанор, обилно цитиран по горе, беше канен от Слави, посещаван от Станишев, Борисов, Цветан Василев и даряван от тях. Защо ми е нещо подозрителен? Патриарх Неофит е рядно скромен, възпитан, интелигентен и надали ще имаме друг такъв. Фактът, че са ги писали доносници, говори само за държавата, която си пъха носа навсякъде и иска да контролира всичко. Комунистическа държава. Какво да прави той, като иска да е монах, а тези не го оставят на мира? Братът на Патриарх Неофит е диригент на хора в Александър Невски- също изряден човек.

 4. Това опошляване, разрушаване на АБСОЛЮТНО всичко,придружено със скоропостижна депопулация, не е случайно….прави се ,за да продължи Agenda 21 & Agenda 2030 на ООН https://www.youtube.com/watch?v=Op8OR2BZkEc Извършва се на локално ниво ,но е глобално…НПО-тата прикачени към правителството създаващи най-различни измислени „органи“са важна част.
  Що се отнася до църквата на Исус тия палячовци облечени в черно нямат нищо общо с нея.Tя не е земна институция и не може да бъде корумпирана.1 Петър 2 ….“ако сте опитали, „че Господ е благ“;
  4 при Когото, като идвате като при жив камък, отхвърлен от човеците, но от Бога избран и скъпоценен,
  5 и вие като живи камъни се съграждате в духовен дом, за да станете свято свещенство, да принасяте духовни жертви, благоприятни на Бога чрез Исус Христос.“….

 5. Има ли някой да ми каже защо убиха варненския владика – мир на прахът му? Неговата кола ( подарък от приятел бизнесмен ) в сравнение с този автопарк изглежда грозно стара и обикновена! Защо убиха добрия човек! Защо убиха каноника, радетеля за чистотата на вярата! Защо – дали защото неговият авторитет бе по-висок от авторитета на всички останали живи днес клирици! Дали защото не бе агент! Дали защото хората го обичаха и много още го помнят и ще го помнят! Някои бради трябва да се тресат от страх – тези които знаят защо, все още са живи!

 6. Господ гледа отгоре и накрая всеки ще съди според делата му…. А, предателите наречени духовници, как ще съди, само той си знае….
  Господната вяра е в душата на православния, не в църквата- тя е просто мост към бога.., ама като се е продала на парите и далаверата, майната и…
  Християни, не пускайте левчета в касичките на продажните попове, а правете добро и давайте парите си за добри и милосърдни дела, а господ гледа…

 7. Мислите ли, че има страх от Бога?! Дреме му на памперса на дяда ви Не-о-фи-та, със светското име Симеон. Сещам се за песента на незабравимия Тодор Колев: „…и ти, питаш ме ти какъв, какъв съм бил – е как – фалшив герой“. Евалата, Симо, как само ги изигра! Той е, неговото име е….. фалшив герой.

 8. КАК МИСЛИТЕ ЧЕ ГИНЧЕТО ЛАПНА СГРАДАТА НА ПОПОВЕТЕ У ЦЕНТЪРО ЗА БЕЗ ПАРИ ДОЖИВОТ

 9. Добре дошли в ерата и света на Антихриста.Антихриста е отдавна сред нас.Не само в кочината БГ, ами по целия свят!
  Нашите попове, калугери, клисари, папи, патриарси продавайки и отдавайки се на властта на Мамона, отдавна са станали и чеда на Антихриста!Достатъчно е да си спомним за онзи пловдивски чукундур с „Ролекс“-а за 20 хиляди лева или варненския му „побратим“ с „Лексус“-а хибрид и още много подобни „герои“ на нашето време…
  По-важното е обаче другото-то някак си остава невидимо и незабелязано…А именно необявената война, която се води срещу българския народ от 1989г. насам.Вече почти 30 години!Всъщност това е нещо средно(хибрид) между необявена война и едно мощно хайдушко хоро.Хайдушко хоро, в което основен липсващ участник е точно българският народ!
  Дали ще го наречем необявена война или хайдушко хоро е без значение.Някак си май е по-подходящо да го наречем хайдушко хоро!
  Това хайдушко хоро се вие нон-стоп вече почти 30 години!Кърваво хайдушко хоро.Нещо подобно на хорото в романа „Хоро“ на Антон Страшимиров отпреди 90 години…
  На това хоро освен всички български политици(независимо от цвят и политическа окраска), „БГ-бизнесмени“, „БГ-предприемачи“, олигарси, служители на Темида и на БГ-ченгеджийницата, са се хванали и онези дали Хипократова клетва, които се превърнаха в търговци на живот, на хорото са и всичките служители на БГ-администрацията, целият БГ-“елит“(певци, музиканти, художници, учени, писатели, интелектуалци), айретен плюс споменатите вече по-горе нашенски попове, папи, патриарси и вся остальная…
  В последните дни излязоха данни, че и Антончо Дончев(„Време разделно“) и Стефчето Костадиновата били в борда на директорите на станалата злополучна „Трейс Груп“, ама това са подробности.Има и сумалъка ти други представители на т.нар. БГ-елит дето си облажават подобаващо душиците хващайки се на това хайдушко хорце, не са само Антончо и Стефито…
  А нещастната, бедна, овча, проста, оскотяла и нечувано страхлива българска рая стои отстрани и си гледка това хоро.С малката подробност обаче, че всичката тази гореспомената пасмина се е дистанцирала отдавна и напълно от своя народ и си го язди, гърби, коли, стриже и смуче, както си иска и намери за добре!Нещо повече-тази хайдушка „дружина“ се срамува и гнуси от своя народ, не иска и да чува за него!Не иска и да се знае, че също е произлязла от този презрян народ!Тази „сговорна дружина“ предпочита да се самоназовава немски, френски, английски, американски, холандски или нечий друг тип възпитаник, фен или привърженик, но не и български такъв!
  Българската рая е сама и изоставена отвсякъде.Тя се спасява сама и поединично.Е, за последните близо 30 години малко понамаля като бройка, ама на кой му пука…От 9 млн. през 1989г. сега е има-няма 4-5 млн. нещастно блеещи овчици…
  Това е положението дрОгарке и дрОгаре, дами, господа и рая.“Битият-бит, ебаният-ебан“, както се казваше в народната мъдрост.И както преди повече от 20 години го беше казал там бат’ Любо за супата и кой да духа супата!

  1. Адмирации- welkome, винаги съм твърдял и ще продължавам да го твърдя,че няма по страхлив и овчедушен народ ,живеещ в пределите на БГ.Надежеждата,ми е в жените сега,те могат да се вдигнат в защита на отечеството ни. За това пазете като зениците си В Томова. посегнат ли и знаѝте ,че това е последното живовъгленче,което може да запали огъня,коѝто всички очакваме.

 10. ЗАЩО ИНСТИТУЦИИТЕ НЕ РЕАГИРАТ НА ОТВОРЕНОТО ПИСМО?
  Кога досиетата на висшият клир ще бъдат отворени?
  Ма този Никанорчо бетер патриарх, много шета, договаря,
  пълни джоба и плаши наред, че е много близък с бате си Бойко???
  НЯКОЙ? НЕЩО? …ДА СЕ САМОСЕЗИРА?
  Варненския дедо спи ли или си мисли че течение става?

 11. А така! Брей, светите отци какви са ги надробили…
  Защо институциите не реагират на отвореното писмо?
  Да не си мислят някои, че течение става …
  Кога ще се отворят досиетата? Кога ще лъснат делата на Никанор?
  Кога ревизор и рода ще бъдат осъдени?
  Алоо… варненския дедо спиш ли или бързаш да оправиш бакиите,
  че и ти едни си ги надробил?

 12. …. помните ли фразата , от поемата ГРАМАДА , на Иван Вазов ???
  … проклет да е Цеко! …
  … а сега … ? … проклет да Боеко …

 13. Аз пък им имам вяра на поповете,защото и те карат тузарски коли…е не като моите Бугатита Вейрони,ама пак биват…да взема да се запопя,че да им стана един флагман-патриарх ,аз напред с Бугатитата ,те по мене,голяма работа ше е -красота, така да се каже.

 14. Симеон Балкански, това не е най-голямата беда.
  Обиколил съм света, познавам основните религии, посещавал съм техни храмове и съм дискутирал с много техни представители. Както се казва, „Свят голям, шарен свят, всичко има в него.“
  Не е толкова важно човек дали е религиозен или не, дали изповядва тази или онази религия,
  ВАЖНОТО Е ДА ВЯРВА! Да вярва в себе си, в хората, които непосредствено го обкръжават и вярват в него, да бъде честен и достоен към себе си и към тях, а останалото го решава Оня отгоре, няма значение как се казва…Той вижда всичко и въздава по справедливост! Амин!

  1. Е, те още богомилите в 10в. са проповядвали истинскатахристова вяра извън официалната църква, и затова са били гонене, изгаряни , преследвани в цяла Европа. Сега тези наистина са слуги на сатаната.

  2. ти самият ,честен ли си подлого,и нагаждач на всичко от това,само да усетите накъде духа вятъра и веднага се пребоядисваш,отврат си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>