Регистрация
Публикувано на 26.05.2008 / 8:53

Умуват за открито метро в Бургас

 

 

При всички случаи обаче става въпрос за осъвременен електрически транспорт на релси", заявиха от общинската администрация. Копира се примера на водещи общини от Западна и Централна Европа. Началната спирка ще е в най многолюдния комплекс Меден Рудник, а последната в близост до централната зона на града. Междинни спирки се предвиждат и в други два квартала Горно Езерово и Братя Миладинови. В Бургас има замислени далеч по-мащабни инфраструктурни проекти, които целят да облекчат натоварения автомобилен трафик в пиковите часове. Рано сутринта и в късния след обяд всеки бургазлия знае колко нерви и литри гориво ще изхаби, ако е на двете най-натоварени кръстовища Трапезица и изхода на Меден Рудник по посока вътрешноста на морския град. Железницата е все пак някакъв старт за разрешаването на проблемите, като дори е заложена в новия Общо устройствен план.

Росен Петров

Коментари 0 за
“Умуват за открито метро в Бургас”

  1. Те улиците не могат да оправят,а мислят за неща,които могат да реализират само японците с финансиране от САЩ.Смешниците разрешиха такова застрояване,че сега нито една улица не може да се разшири.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>