Публикувано на 14.05.2008 / 21:30

Удариха наркогрупата на Веско Жеков. 15 арестувани начело с Красьо Дългия. Два часа лежат по очи.

 

 

На 13-ти вечерта пред няколко заведения, сред които и “Дежавю” в морската столица е реализирано оперативно разследване, научи afera.bg. Оперативната разработка е стартирала от началото на годината в тясно сътрудничество с Варненската окръжна прокуратура.

15 човека от нарко-бригадата на Красьо Дългия са били натръшкани по очи по земята и в близките храсти около заведенията, и два часа са престояли там, докато е течала спецоперацията.

По сведения на afera.bg нарко-бригадата е арестувана и в момента се намира в следствения арест.

Полицейски източници на afera.bg уточниха, че се изпипват още няколко важни детайла и утре /15 май/ се очаква резултатите от специализираната полицейска акция да бъдат официално огласени.

Това е първият знаков и видим удар на варненските полицаи срещу наркогрупата на един от босовете в морската столица Веско Жеков. До този момент във Варна на наркотепиха водеха война две групи – тази на т.нар. “Монопол”, свързан с бившата ВИС и “Фирмата”, под покровителството на ексбаретата Веско Жеков, работещ под шапката на Златко Баретата.

Afera.bg научи, че в последните три денонощия на спецченгетата им се е събрало по час сън на денонощие. Продължават да се уточняват връзките на бригадата с наркопазара.

“Някои хора трябва да разберат, че не може да тръбят наляво и надясно, че никой от полицаите не ги закача, че плащат на тоя и оня, и затова са недосегаеми”, коментира за afera.bg участник в оперативната разработка.

През миналата година варненските ченгета успяха да разбият “Монопола” и в момента босът му Вальо Бандита е в ареста. Засега непрекъснато от обсега на полицейските акции се измъкваше шефа на “Фирмата” Веско Жеков.

Ударът срещу наркобригадата на един от доверените му хора Красьо Дългия обаче, дава ясен знак, че новото ръководство на ОДП – Варна в лицето на шефа и Митко Димитров няма да пожали нароченият за богопомазан бос.

По сведения на afera.bg, напоследък човекът на Златко Баретата в морската столица Веско Жеков бил съвсем “скъсан” финансово и хората му масово бягали заради лошо заплащане. Абсурдно, но факт е, че една голяма част от личната бригада на Веско Жеков в момента е заложила мобилните си телефони във варненска заложна къща. Само преди няколко дни Веско Жеков се е покрил заради друг куриозен случай – култова ексфигура от ъндъргаунда, вбесен от изпълненията на Жеков се е заканил да го очисти. Жеков моментално се е снишил след заплахата, научи afera.bg

 

 

Afera.bg

Коментари 0 за
“Удариха наркогрупата на Веско Жеков. 15 арестувани начело с Красьо Дългия. Два часа лежат по очи.”

  1. колко не сте наясно. веско не взема пари от бялото.куките удариха 1кг херо 475гр амфи и от там задаржат вси4ки бесхаберници с клажиатури лека ви

  2. NEKA IM NEKA…
    VSICHKITE DO EDIN SHTE IZPADAT I SHTE STIGNAT DO PROSESHKA TOQGA SKORO , A NQKOI HORA POKRAI NEGO SHTE BYDAT BITI a MOJE BI EB..NI !
    Neka gi ponama4kat malko 4e te se zamozabraviha a i nikade po sveta nqma Monopol osven na golemi pratki-vnos-iznos vseki si prodava!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *