Публикувано на 24.03.2008 / 17:26

Убиецът на 15-годишния Денислав остава в ареста

 

 

Пиян и без книжка Хюсеин Нихат е минал на червено с висока скорост, колата се поднесла на хлъзгавия път, завъртяла се и блъснала момчето, което отивало към спирката. Прокуратурата поиска  присъда е от 3 до 10 години лишаване от свобода. Пред съда той убиецът е казал, че дълбоко съжалява за случилото се.
Защитата му поиска по-лека мярка, с мотива, че няма реална опасност Нихат да извърши други престъпления и да се укрие. Съдът не прие искането.
Разпитани са и двама свидетели, които като минувачи са били очевидци на трагедията. Според думите им обвиняемият се е държал неадекватно.
Камерите на светофара също са засекли мерцедеса да минава на червен светофар. Експертизата пък  показва, че Нихат е бил с 1,37 промила алкохол в кръвта. Той е признал, че скришом е взел ключовете за Мерцедеса и е тръгнал от Добрич за Варна.
Наложената постоянна мярка “задържане под стража” може да бъде обжалвана в три дневен срок. От 18 часа днес ученици от Спортното училище “Георги Бенковски” организират бдение по повод трагичния инцидент пред Окръжен съд-Варна.

 

Afera.bg

Коментари 0 за
“Убиецът на 15-годишния Денислав остава в ареста”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *