Публикувано на 20.04.2008 / 16:00

Търсят наказателен “майор”, поръчал бой и е…не заради кока

 

 

Четири дни след проведена полицейска акция, в неделя следобед ОДП – Варна разпространи информация, че в морската столица била “неутрализирана наказателна бригада” за силови поръчки.

Спецакцията била проведена на 16 април, след която трима са задържани за 72 часа в ареста, един е минал в графата “свидетел”, а още един е пуснат на свобода с мярка “подписка”.

Ченгетата са действали по оперативен сигнал, според който група мутри се готвели да влязат с взлом в жилището на варненец, на който не се споменава името с цел да го пребият и изнасилят. На 17 април полицаите правят засада в жилището, в което влизат петима мъже, единият, от който носи фотоапарат за да документира насилието.

При обиск са отнети бухалки, четири ножа, пистолет преправен от газов на боен и фотоапарат.

Жертвата, която е трябвало да бъде бита и е….а се оказва пласьор на кокаин, която се е отчитала на варненски нарко “началник”. Същият е изпратил наказателната бригада за да го малтретират, тъй като бил “отказал да зарежда с кока пласьорите в града”, пише официално с полицейската сводка.

В неделният ден прокурори, антимафиоти и ченгета мясово изключиха мобилните си терефони, или не отговаряха на повикването на репортерите. Според пресаташето на ОДП – Варна забавянето на информацията по случая с дни се дължало на това, че “служителити работели и не искали да се разпространява информация”, а и в събота било почивен ден.

Шефът на ОДП – Варна Митко Димитров единствен каза по телефона, че поръчителият на наказателната акция бил от ранг “над средното ниво” в наркобизнеса и се издирвал. На въпрос може ли поръчката да е дошла от Красьо Дългия, който е известен като човекът, отговарящ за кокаина в морската столица, Димитров отговори, че не може да говори с имена, но поръчителите на подобни акции били именно от това “над средно ниво, за да се късала връзката с босовете”.

Повечето от задържаните биячи не са варненци, което пък е друга практика в ъндърграунд средите – да бъдат наемани нови лица от различни градове, непознати като контингент на местните ченгета.

Арестувани са Ив. М. от Бургас, Ал. В. – роден във Варна, но жувущ в Бургас, с начално образование, със забрана да напуска държавата от миналото лято до 3000 година /което звучи напълно абсурдно и смешно/, Св. В. от Варна, живущ в Плевен, Пл. Т. от Бургас и Д. Анг. от Белослав.

Ако се съди по официалното полицейско съобщение жертвата не е редови пласьор, тъй като според ченгетата “отказал да зарежда с кока пласьорите в града”. Което в прав текст означава, че не е седял най-ниско в йерархията.

На този етап в морската столица нарко-търговията върви под шапката на Веско Жеков, след като т.нар. “Монопол” на Вяльо Бандита бе разбит от антимафиотите. След разпадането на структурата хората от бригадите на Монопола преминаха в редиците на Жеков.

Засега ченгетата продължават да търсят нарко “майора”, поръчал наказателната акция заради коката, тъй като за пореден път връзката с босовете била скъсана.

Afera.bg

Коментари 0 за
“Търсят наказателен “майор”, поръчал бой и е…не заради кока”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *