Регистрация
Публикувано на 30.10.2018 / 20:43

ТЪРПЕНИЕТО МИ СЕ ИЗЧЕРПА! КРАЙНО ВРЕМЕ Е НИНОВА ДА КАЖЕ ЗА СМС КОРЕСПОНДЕНЦИЯТА СИ С БОЙКО БОРИСОВ

КОРНЕЛИЯ НИНОВАМоята “различна” позиция!

Не само аз, но и значима част от хората свързали съдбата си с БСП проявихме безкрайно търпение, което лично у мен вече се изчерпа.

Причина стана публикацията от преди седмица във вестник “Дума” – “Свобода за конопа” 23 октомври 2018 , брой: 205 от Димитър СЪБЕВ, който развил становище, че марихуаната по подобие на други държави трябвало да бъде разрешена за свободна употреба в България. Като баща на три деца и радетел на традиционните национални морални ценности, бях възмутен и го приех за груба политическа манипулация с цел дискредитиране на БСП. От страниците на партийното издание представената позиция не изглежда като фриволно повдигната тема за дискусия от независим автор, а като нещо, което “Дума” поставя като задача, която да бъде решена без дилема – или марихуана, или оставаме в “пещерата”. Който си въобразява, че парламентарната група на БСП би гласувала за това нещо се е объркал.

Заедно с над 60 другари подписахме текст и го внесохме в Изпълнителното бюро с няколко точки, които да бъдат дневен ред на неотложно заседание на Националният съвет. Изключителната важност и спешността за разглеждането на тези няколко въпроса получиха потвърждение от поредната публикация в “Дума” в рубрика “Мнение” и със заглавие “Смешен плач, наместо програма в БСП” от 29 октомври 2018, брой 209 от някой си Стефан Гайдарски. От статията разбрахме, че всъщност най-същественото в неутвърдената от Националния Съвет “Визия” не е съдържанието на материала, а отсъставащи от него текстове. Тези текстове били “препъни камъни” за БСП и затова, че не са намерили място във “Визия за България”, Нинова и екипът й трябвало да бъдат поздравени!

По кои теми са отсъстващите текстовете, които автора квалифицира като “маргинални теми през 2018г.”? Гайдарски ги е изредил така:

- антифашизъм

- българо-съветската дружба

- периода на социалистическо развитие на страната ни, представен по манипулативен начин

Антифашизмът маргинална тема? И това го четем на страниците на “Дума”! Толкова нагло и абсурдно, че не подлежи дори на коментар. Каня това лице да дойде през февруари на „Шерба“ и там, до землянката, където ежегодно отбелязваме геройската кончина на убитите партизани, да заяви че антифашизмът е маргинална тема. Може да обиколи още стотици такива места, като Жабокрек, Копривките…Да се изкаже на ежегодния събор на язовир “Копринка” за “маргиналната тема” , българо-съветска дружба или да отиде на гости на стотиците клубове в страната на “русофили”. Според него тези теми било добре, че ги нямало, защото “твърдите ядра, които се вълнували от тях не решавали изборите”, а така се правели мостове към “дясно ориентираните потенциални избиратели на БСП”. Знаете ли какво е БСП, авторе? Това е партия възникнала на идейна основа преди 130 години, защитаваща социалните права на широки слоеве от населението с така наречените леви политики. В нея се встъпва доброволно, защото си приел идеите й, готов да спазваш нейния устав и безкористно да даваш принос за осъществяване на каузите и програмите й. Дясно ориентираните избиратели, според вашето определение, как биха станали “потенциални” избиратели на БСП? Заради силни симпатии към персоната на Корнелия Нинова и в разрез на своите принципи и интереси или заради мутация, която да бъде наложена на БСП ?

БСП не е популистки изборджийски проект.

След публикуването на такава статия в партийното ни издание, изпълняващият временно длъжността, главен редактор трябва незабавно да бъде отстранен! Ако до този момент нямаше подписка за тази цел, сега тя вече е задължителна, но с добавка към Корнелия Нинова.

Тя е лично отговорна за назначаването на този главен редактор и трябва да даде обяснение пред националния съвет за позицията си относно съдържанието на тези две статии. До насрочването на пленум, вероятно ще са повече. Да каже и намира ли за достоверен следния пасаж от статията на Гайдарски с продължаващите манипулации по модела, който зададе самата тя: “Такава партия оглави г-жа Нинова – без местни структури, в тотална изолация и деморализация, с едно силно крило, което единствено може да изобрети час по-скоро БСП да стане неофициална наложница на Борисов с потенциал за официална.”

Тази “деморализирана партия”, “без местни структури” не е ли в основата на победата на президентските и добрият резултат на парламентарните избори или може би това стана заради подкрепата на “дясно ориентираните потенциални избиратели на БСП”?

И крайно време е да каже за СМС кореспонденцията си с Бойко Борисов.

КРАСИМИР ЯНКОВКрасимир Янков

Коментари 17 за
“ТЪРПЕНИЕТО МИ СЕ ИЗЧЕРПА! КРАЙНО ВРЕМЕ Е НИНОВА ДА КАЖЕ ЗА СМС КОРЕСПОНДЕНЦИЯТА СИ С БОЙКО БОРИСОВ”

 1. Радев и независим кандидат президент да беше, хората пак за него щяха да гласуват, така че не се самозалъгвайте уважаеми другари и другарки,че Курнела е направила кой знае какво за БеКеПе-то…

 2. дуфалак, дуфалак - вчера аках днеска пак (О. Гиржикоф) каза:

  Нинова, що си толкоз противна ма ? Толкоз алчна, толкоз подла, толкоз крадлива и толкоз фалшива. И туй меризливо крушовско гърне било вожд на партията на работниците и селяните ?! Ай сиктир бе !

 3. Красимир Янков е единия от хората , които наложиха К. Нинова за председател на БСП. Дали си спомня как на конгреса се радваше и прескачаше през редовете . “ Успяхме! Успяхме! Корнелия е! “ Това са негови думи преди да обявят официално резултата .
  Това , което пише е истина и е прав , но малко късничко се е сетил да се възмущава !

 4. Янков, ами уважаеми, Вие и Вашата партия сте същите боклуци, крадци и продажници като ГЕРБ, НДСВ, СДС и производни.

 5. Подкрепям написаното,прав е.
  По принцип тази партия трябва да е социално ориентирана и да е ненацистка или фашистка,а тя се превърна в дясна партия,което ще отблъсне избирателите и ще съсипят партията.
  Така ще се самоубият,бе да се усетят,но явно в БСП все още има мислещи хора и точно това е било най-хубавото на БСП,че не е лидерска партия и всеки може да изрази мнение и дано не я превърнат в лидерска партия и да загуби чара си.

 6. Нинова е продукт на своя ментор- Ване Цигането от с. Драгалевци, Софийско. Тя криво-ляво завърши „Право“ в Юридическия факултет на Софийския Университет. На 28 години Костов-аг. Санкин- я прави шеф на Техноимпекс, после двамата „приватизират“ предприятието. После другарката от село Крушовица, Белослатинско, става зам. министър на икономиката, където поддържа особено близки отношения с „дългия инкасатор“ Р. Овч. Там основата и грижа е да помага на „бизнесмени“- спонсори на комунистическата върхушка. Всички са от един дол дренки, без значение партията. Основните им дейности са : лапане, прибиране на мангизи, „усвояване“ на държавни, а впоследствие и на европейски пари, личен просперитет, парвенюшки придобивки. Естествено, белослатинската „юристка“ не може да задмине своя меценат и учител- Ване. Последният е доста по-напред в „усвояването“ на паричните потоци, поради което за тяхното съхранение ползва банките в Милано и Лугано.

 7. Абе вие не разбрахте ли че важните промени се прокарват тихомълком, а когато нещо се “обсъжда” публично то всъщност е за да не стане. .

 8. Даааа…Интересно чукчи пляшут…
  Корнелче, що ме караш да се срамувам от БСП с
  тия издънки от нищото?!

 9. …v Republika Severna Makedonija,,,parnici/orangerii,,s Marry Gane…Pecheljat,ta,,se kasat,,blizo godina,,…pod,,zorkijat pogled./reket,,na ,,hamerikancite,,..

 10. N’oubliez jamais :
  “Money makes the world go around…That clinking, clanking sound…Can make the world go ’round…“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>