Публикувано на 16.04.2008 / 22:59

Турлю гювечът “ченгета и магистрати” в една тенджера

 

 

Царедворците, които напоследък тотално се бяха изгубили на политическата сцена и на последните избори показаха, че за тях гласуват само “мама, татко и по изключение стринка”, решиха да направят отчаян опит някой да ги забележи. И белким, реши пак да ги вкара в парламента на следващите избори.

При гласуването на вота на недоверие към кабинета, именно НДСВ показа някакви мускули, от които обаче едва ли някой се уплаши. Защото целта бе очевадна – чист рекет към БСП и ДПС и евтин политически трик за пред народонаселението – вижте ни, ние сме против управлението на тази коалиция. Същата коалиция обаче, в която участват.

НДСВ решиха да играят по ръба на бръснача и въпреки, че Доган скръцна със зъби и Станишев ясно показа, че хората на Царя не играят по правилата, царедворците са на път да блъскат по масата на преговорите за промени в правителството и да осребрят на финала подобаващо пребиваването си във властта. Защото на следващите избори – я камиларя, я царя.

Сега придворните на Симеон не искат да се разделят с министерските кресла, които притежават. Дори напротив – от тях излиза идеята МВР и Министерството на правосъдието да се обединят и техен общ министър да стане Миглена Тачева.

Тачева е читава, страхотно работлива и ербап, обаче самата идея двете министерства да се слеят ще и дойде не само в повече на нея, но и на клетия български народ.

Досега се видя какви каши са се бъркали в МВР. За магистратите общественото мнение е категорично ясно. Във всички анкети и двата ресора са поставяни като най-корумпирани.

Като извадят специалните служби от МВР и го слеят с Министерството на правосъдието, на практика вътрешно министерство в България няма да има. И ако на това място бандитите вече не са спретнали пълните маси за да празнуват, здраве му кажи.

Милен Велчев допускал възможността да бъдат слети МВР и правосъдието в едно министерство. Можело да се разглежда като реална опция Миглена Тачева да поеме правосъдието и останките от МВР в едно министерство, казал още Велчев. “Това би облекчило координацията на двете части, за да няма досегашните обвинения, на които сме били свидетели. Едните казват “не, проблемът е в глава 24 в правосъдието”, други казват “не, проблемът е в опазването на вътрешния ред”. Ако са в едно министерство, може би този проблем няма да съществува”, дълбокомислено се изказва Милен Велчев.

Толкова дълбокомислено, че просто да се потресеш. Като изключим подзивизите му на яхтата в Монако и мегахотелите, които притежава, българският избирател не го е запомнил с нищо по-фундаментално. А, забравих! И печелившите за някои негови кръгове финансови гимнастики с външния дълг.

„Колкото може да бъде към Министерството на правосъдието, толкова може и да е към Министерството на здравеопазването. Справка – 1879 година”, казва пък Миглена Тачева по отношение на сливането с МВР и добавя, че не би искала да коментира повече въпроса.

Може и някой да си спомня как преди време “Новото време” също славно изрекетираха тогава своя момент и се сдоби с министър на енергетиката – Мирослав Севлиевски, който ако нещо направи за енергетиката, то аз съм готова да стана балерина.

Днес царедворците също прилагат изнудваческите си умения. Дали червените и Доган ще им позволят да доиграят партията покер, ще видим.

По-важното е, че ако наистина бъдат слети Минитерството на вътрешните работи и Министерството на правосъдието, хаосът и пълната трагедия ще бъде пълна.

Едно е сигурно – българинът няма да псува поотдело ченгетата и магистратите, а ще им тегли по една майна накуп.

Веселина Томова

 

 

 

 

Коментари 0 за
“Турлю гювечът “ченгета и магистрати” в една тенджера”

  1. Едно и също се върти като латерна толкова години! Гражданите ТРЯБВА да излязат на улиците и по-точно и най-напред пред Министерството на Правосъдието! Оттам започва всичко! Цял свят ни посочва грешките и изхода, само ние не разбираме как да си подредим къшата. Толкова ли са мързеливи българите? А къщите им уж подредени… ама отвътре! Какво става извън тях, не се интересуват. Жалко, жалко, жалко, все още сме със селски манталитет – двора, козичката….

  2. Все по-очевидно става, че макар и закъсняла, ни е необходима пълна лустрация и декомунизация. Последните социологически проучвания показват, че около 60% от хората са ЗА такава мярка. известно е, че със стари „служителки“ нов бардак не става! Тези хора /доколкото бившите комунисти и ченгета въобще са такива/ освен бардак друго не са способни да сътворят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *