Регистрация
Публикувано на 12.03.2019 / 7:48

ТУК АЛ КАПОНЕ СИ ИМА ДЪРЖАВА. ВСИЧКИ ВИЖДАМЕ ВЪПРОСА. НО НИ Е СТРАХ ОТ ОТГОВОРА

БОЙКО БОРИСОВСАЩ са си имали Ал Капоне. Символ на мафията. Преследван безмилостно от държавата и накрая вкаран в затвора заради неплатени данъци.

Тук се надяваме НЯКОЙ да се справи с мафията. Посочваме престъпления, призоваваме виновните да отидат в затвора. Възмутени сме от нарушенията на Конституцията и законите. Призоваваме прокуратурата да се намеси и да повдигне обвинения, а съдът да осъди престъпниците.

Грешим, българи! Тук Ал Капоне създава законите. Неговата мафиотска шайка решава въпросите в държавата. Неговите удобни прокурори решават кое е престъпление.

Държава, в която върховенството на закона е преминало във върховенство на мафията. Държава, в която Пеевски е почтен и чист бизнесмен. Държава, в която да се бориш срещу корупцията и презастрояването е много по-сериозно престъпление от това да откраднеш два милиона лева или да продадеш на безценица общински имоти. Или да опростиш милион неустойка. Или да убиеш детето си, само защото си самонадеян глупак.

И престъпления срещу България. НАТО и ЕС – без референдум, с пълна катастрофа за нас. Превръщат ни във фронтова линия. Дадоха българската земя за чужди военни бази. Без пари! Опрощават задължения към държавата на мюсюлманското вероизповедание, което дори не е традиционно за България, а ние събираме капачки, за да се купуват кувьози в болниците и да се лекуват деца.

Дори Ал Капоне не е стигнал дотам. Той е имал благотворителна дейност, бил е патриот. А нашите са просто продажници!

Прокуратурата е избрана от управляващите. А управляващите са престъпниците, срещу които прокуратурата според закона трябва да се бори. Почти всеки прокурор на важен пост е държан с жестоки компромати или заплахи.

Съдът вече е независим само от правото и от справедливостта. А неудобните се преследват.

Мечтата на Ал Капоне сбъдна един негов идеен наследник. Макар и не толкова умен и не толкова свестен. Но най-накрая мафията си направи държава.

И не се заблуждавайте, че ще ги осъдим. В Конституцията, която те са си писали, имат имунитет за решенията си. А и текст, че не могат да бъдат съдени за престъпление, което не е било обявено за престъпление към извършването му.

Нещо неясно?

Всички виждаме въпроса. Но ни е страх от отговора.

Елена Гунчева

Колаж: Иво Ангелов

Коментари 14 за
“ТУК АЛ КАПОНЕ СИ ИМА ДЪРЖАВА. ВСИЧКИ ВИЖДАМЕ ВЪПРОСА. НО НИ Е СТРАХ ОТ ОТГОВОРА”

 1. Главният мУфтия и главният кадия кадят с нова лакърдия.
  „Сакън да нема беля и патаклама ке кордисаме алтън пара“.
  А мюезин от минарето езана пее :
  „Хайя алель-фелях, ля илляхе илл яллах!“

 2. АБСОЛЮТНА ИСТИНА. ДУМИТЕ, ЧЕ ДАЖЕ И КОЛАЖА /ИСТИНСКИ КОЛАЖ-ОКСИМОРОН, НО С ТИЯ УПРАВЛЯВАЩИ МОЖЕ ВСИЧКО/.

 3. Боко тиквата е истински комунист участвал във възродителния процес като муфтакис муфтия.

 4. Защо ли се сещам за Хаджи Иванчо Хаджипенчович …. и той е искал да запази „етническия“ мир?!
  А иначе …. пак гласувайте за ГЕРБ …. и на европейски, и на избори за местна власт, и най-вече на парламентарните избори.
  Гласувайте за новия ни Хаджи Бойко Хаджиборисов – той е пазителят не етническия ни мир, в съдружие с „Почетния Председател“.
  И не забравяйте …. „… а вий, вий сте идиоти!“

 5. „САЩ са си имали Ал Капоне. Символ на мафията.“, така е, но Ал Капоне не е имал САЩ, тук политиците и управленците – символ на мафията си имат държава, малка, но съществена разлика, няма как сами да се вкарат в затвора, по-скоро България ще вкарат в гроба.

 6. ‘’От малък още лъжеше за трима
  и глупостта му беше несравнима;
  от мързел не научи занаят,
  та затова – избран бе депутат.’’

 7. поздравления г-жо гунчева, точно ясно ,смело и вярно,
  Май освен алчни и нагли крадци, ни управляват и завършени психопати,
  Гербавите са минали през хирургическо отстраняване на всякакво чувство за срам

 8. Виждаме отговора, той ще ни избоде очите. а въпроса никой не смее да зададе на висок глас.

 9. Сравнявайки България със Сомалия стигнах до някои изводи .

 10. Един пример отпреди 3-4 години: ТВ студио, водещ, дискусия. В центъра – гербар пламенно обявява грандиозни намерения, санкции, проценти, контрабанди. Хвърчат слюнки във всички измерения. Опонентите учтиво обясняват на епицентъра, че тая работа няма как да стане, защото законът е съвсем друг. Така ли, искрено недоумява гербарят, и след половин секунда размисъл изстрелва: значи ще натаманим закона!

 11. Истинската политическа пасмина на България са тройката Борисов, Първанов и Ахмед Доган. Това заяви полк. Николай Марков, бивш служител на НСО

  1. За първия и третия още е в сила, но втория вече не е фактор. Впрочем, де е Факторът Марков?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>