Регистрация
Публикувано на 08.07.2018 / 7:57

ТУЙ СИЧКИТЕ КИТАЙЦИ ЗА ЗАЕ@Т ВСИЧКО, ПАК НЕ МОГАТ ДА ГИ ИЗПУШАТ ТЕЗ ДЕСМЕЛЕОНА ТОНА, БЕ! БОЕКО, ДАЙ ДА НЕ ИМ ИЗПРАЩАМЕ ЧАК ТОЛКОЗ, ВЕ? ЩЕ НИ ТРЯБВАТ 250 ГОДИНИ ЗА ДЕСМЕЛЬОНА!

БОЙКО БОРИСОВТъй докато прая редове за тютюн и си мисла…

Туй сички китайци да заебат сичко – сеитба и клюпане на ориз, сглобяване на играчки за Дядо Коледа, лепене на дисплеи на айфони, сексовете да спрат, вода да не пият, хлебарки за супа да не ловят, ами да седнат и по цяяяял ден да пушат български тютюн, е пак не могат ги изпушат тез десмелеона тона, бе!

Боеко, дай да не им пращаме чак толкоз, ве?

Хиляда буци сирене по едно кило буцата са един тон сирене.

Десет хиляди буци – десет тона.

Сто хиляди буци – сто тона.

Един милион буци – хиляда тона.

Сто милиона буци – сто хиляди тона.

Следите ли ми мисълта? Продължаваме:

Един милиард буци сирене – един милион тона сирене.

Десет милиарда буци сирене – десет милиона тона сирене.

Тюююю, разгеле – стигнахме заветното число и тонаж на краен продукт.

Сега, вземайки предвид инфото, че:

1. Годишното производство на тютюн в България е между 25 и 30 хил. тона (числата са по Ивайло Йорданов и са достоверни!)

2. Годишното СВЕТОВНО производство на тютюн (в нашия свят нали – не вземаме под внимание добива от Луната, Марс, Плутон и Мелмак) е 5 млн. тона (това по Йордан Мичев и също е реална цифра!)

…абе, вие визуализурахте ли си купчината от сирене описана по-горе, да добиете представа за к’во чудо става дума? А поразсъждавахте ли върху числата по отношение на производството на тютюн на местна почва и това в световен мащаб? Не сте? Няма причина да го правите?

Ето ви причина, ве – Боеко обещал ли, договорил ли, не знам точно, на оня с дръпнатите очички, да му изнасяме 10 000 000 тона тютюн. За Китай, да. Десет, да. Милиона, да. Тона, естествено! Да, да – тютюн. И сирене да беше – все тая, ама е тютюн. Въобще няма значение на година ли, на петилетка ли, на декада ли. Ако ще без указан срок на доставка да е, пак ще ни трябват (при 30 хил. тона на година, ама айде – и десет от мене, та 40) – 250 години за десмельона тона, преателе!

Не знам за вас, ма аз отивам по хладовината да напрая няколко реда и утре да набуча малко тютюн, че с таз норма за износ – незнамнезнам…

Вий ако ше лешперите докат аз копая, на ви един виц, като сиренето във вица може да замените с тютюн:

 „Борец влиза в магазин и иска 40 бучки сирене. Продавачката го пита:

- Преди час купихте 30 бучки, сега 40, защо са ви?

- Ела с мен – отвръща ѝ той.

Взел я борецът и я завел до една полянка, а на полянката имало дупка. Пуснал една бучка сирене и отвътре се чуло мляскане. Продавачката озадачена пита:

- Какво е това вътре?

- Бе, и аз не знам, ма виж как яде сирене.“

P.S. Преди да се спусна да копая, ше хапна един-два домата с колците. Вие искате ли?

ИВАН ИВАНОВИван Иванов

Колаж: Спиридон Петров

Коментари 12 за
“ТУЙ СИЧКИТЕ КИТАЙЦИ ЗА ЗАЕ@Т ВСИЧКО, ПАК НЕ МОГАТ ДА ГИ ИЗПУШАТ ТЕЗ ДЕСМЕЛЕОНА ТОНА, БЕ! БОЕКО, ДАЙ ДА НЕ ИМ ИЗПРАЩАМЕ ЧАК ТОЛКОЗ, ВЕ? ЩЕ НИ ТРЯБВАТ 250 ГОДИНИ ЗА ДЕСМЕЛЬОНА!”

 1. Този говори без да мисли. Но при него мисленето, както и всичко друго е в състояние на дифицит. За времето откакто е на някаква властова позиция е изгоговорил 1 млн. простотии, но никой от така наричащи себе си журналисти не се осмели да събере лъжите и небивалиците му в едно томче със заглавие: „Лъжите, просотиите и изхвърленията на великият футболист (министър-председател) бойко методиев борисов“

 2. ще има реекспорт-препродажба е ясно, но и друго е ясно в симеоновската магнаурска школа математика не се учи

 3. сън не ме хваща ! тези глупави китайци нямат ли си пари, че да си купят готови цигари от КОЙчо, ами ще си режат в къщи нашенски тютюн, за да си свиват по цигарка…??

 4. България разполага с подходящи климатични условия, традиции и опит в производството на тютюни. Селскостопанските производители съвместно с експерти и учени специалисти са култивирали и наложили на световния пазар собствени мерки ориенталски тютюни – Джебел, Крумовград, Неврокоп, Дупница, Източен Балкан, Тополовград, Харманли, Мелник , Северна България. След 1960 г. в страната се произвеждат и сортовете Виржиния и Бърлей.

  В предвоенната 1939 г. производството на тютюн (тогава България произвежда само ориенталски тютюн) е 41 142 т. В следвоенния период производствените обеми и експорта се определят от изискванията и потребностите на СИВ. Производството на тютюн и тютюневи изделия започва бързо да расте. Рекордна е 1976 г. с производство от 142 605 т.. В периода до 1988 г. средногодишното производство е от порядъка на 100 х. т.. От 1988 г. се отбелязва неизменен спад в производството – 1988 г.-90 х. т.; 1989 г.-65 х. т.; 1990 г.-56 х. т. Разпадането на социалистическата система води до още по-рязък спад в производството на тютюн и тютюневи изделия в страната, за да се стигне до най-ниската точка през 1995 г. – 11 686 т.

  Посочените данни разрушават мита, че спада в тютюнопроизводството е свързан единствено и само с реформите в страната след 1990 г.. Още от средата на осемдесетте години е ясно, че България не може да реализира устойчиво производствени обеми на 100 х. т. годишно. Тези тенденции не са анализирани своевременно и в резултат са пропуснати реални възможности за навременно преструктуриране на бранша.

  Като основни причини за намаленото производство, официалните анализи сочат: намаляване на засетите площи от страна на тютюнопроизводителите; забавянето на аграрната реформа; влошаване на агротехническото обслужване; влошаване на сортовата структура на произвежданите тютюни.

  Паралелно с намаляването на производството като количество се засилва тенденцията на несъответствие между произвежданите произходи и сортове тютюни и търсенето на вътршния и международния пазар.

 5. Не съм му хич фен на Хай Буй, ама тук се сравняват ябълки и круши. Става въпрос за 10 милиона тона суров тютюн или 10 000 тона сушен, ние произвеждаме 25 000 тона сушен тютюн годишно.

  1. Сопри се, бако! Искаш да кажеш, че от 1 тон суров тютюн се добива 1 килограм сушен? Оправи си аритметиката!

  2. …не че аз съм му фен,даже напротив,но става въпрос за 10 мил.броя тютюневи листа годишно…

   1. (Не)човекът казва 10 млн. тона тютюневи листа – има си му го в профила…ако не е изтрито де…

 6. Сей земеделецо,днес му е времето.В тютюна е лебеца.Ще трябва много тютюн за братският китайски народ.Тия за разлика от европейците са много и яко пушат.Повелята на партията вече не е всички IT специалисти овчари,а тютюнопроизводители.Не критикувайте господин Борисов.Зад всеки успял мъж стои една умна жена.Бойко жена няма.Не е нужно да си много умен и да разбираш от всичко.Трябва да намериш добри експерти за съветници.Обаче при Бойко,един министър ходи с огромна пазарска чанта и стои разкрачен като пикаеща крава,друг не може да състави изречение,трети ходи при президента на Русия с раница,четвърти обикаля кръчмите и следи за нивото на шум,пети продава шофьорски книжки,другите не знаят какви ресори са им дали.

 7. Е кво толкоз е казал Баце?
  Га бе Баце ПЪРВИ си позволяваше да си мечтае по ТРИ пъти.. сънищата.. Например – ний гледаме офце, шейховете ни пускат магистрала Черно море щот ги раним с агнешко, матрялът – благоденства, щот той турнал параф до шейха на мемурандум за добри намерения.. Сал Трайчо изгоря край басейна на шейховете..
  При Баце ВТОРИ – са появи една нула отзад.. Щото Орешарски Домусага не го водил до Пекин да подписва пак мумерандумчета.. Та наваксваше пропуснатото..
  При Баце ТРЕТИ – веч по навик и най-веч – упорити тренировки, още една нула прибави..
  Ма той матряла туй си го знай.. Нъл той е казал – апетита идва с яденето.. Ама не е пояснил – важи ли и за мечтИИИИте и за бля, БЛЯ-то???

 8. ..BOKO,,DELI ,,SAMO NA1!PREDVARITELNO,,SAN NE GO E HVASHTALO,,I SI E ,,NAPRAVIL SMETKATA,,..SEGA GERBADGIYSKITE PROSTITUTKI ,SHTE POCHIVAT,,NE V DUBAY,BALLI,I HALKIDIKI ,A VECHE V HONG KONG,MAKAO I SHANHAY…DALECH OTOCHITE NA ,,NARODNITE MASI,,..NA DRUGI MASI ..I KREVATI!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>