Публикувано на 10.09.2020 / 11:25

ТРИ ЛЕЛКИ ПО BTV (БЕЗ ДА СТАВА ДУМА ЗА КОТКАТА)

ТРИ ЛЕЛКИ ПО BTV (БЕЗ ДА СТАВА ДУМА ЗА КОТКАТА)

Мила Българийо, уважаеми хора от площада, както и вие объркани граждани от парламента, крайно време е да дефинираме понятието “мафия”

Великият Джером К. Джером преди повече от 120 години написа своята класика със заглавие „Трима души в една лодка (без да става дума за кучето)”.

“Нямах намерение да пиша смешна книга…”, признава по-късно авторът в мемоарите си, като добавя, че просто искал да бъде полезен за пътешествениците по Темза.

Авторите на съвременния български политически неокласицизъм, също не искаха да напишат смешна книга. Предполагам, че по стар български обичай единствено са искали да помогнат на самите себе си, докато се носят по течението на идейно-безводната ни родна политическа река. По пътя си същите те, обаче, случайно или не, успяха единствено да покажат комичното, а много често и своето обидно-жалко лице.

Без да се усетят, покрай работата си по този свой автопортрет, същите тези наши “полит-творци” успешно успяха да изрисуват освен своето, така и лицата на цялото си семейство от съпридружаващото дъно. А то се оказа огромно! И много нахално.

Преди малко в ефира на bTV отново словоблудстваха три от най-популярните „анализаторки“ у нас, без да броим котката Хекимян. Този малък и сладък котак, както обикновено, основно мяукаше между мятащите гриви „специалистки“, докато те пък, също както обикновено, ококорено и оргазъмно ни обясняваха подземния живот на картофите.

Оставаме на страна колко досадни са станали за родната публика тези застаряващи женици, особено две от тях, за да обърнем за минута внимание на старите им нови глупости. А те, както повечето глупости, и този път се оказаха просто глупости. Потресаващи глупости. Глупости, изказани от самонадеяни лелки с конвертируемо излъчване, като от тезите им, също както обикновено, плискаше единствено кал. Толкова много кал, че чак екранът на телевизора ми се размаза. Седи си зрителят, гледа, а по него – пръски, пръски „чиста“ кал.

“Професорката” Антоанета, за която вече всички добре знаем, че е “щатен служител” на Министерски съвет, разбира се, отново изпъкна с традиционния си стил, или с други думи – не спря да поставя задържащото си вода тяло под това на премиера Бойко. Секси и тъпо, разбира се. Докато мяташе из екрана току-що фризираната си грива и наместваше скъпите си очила, зад които съвсем ясно пък прозираха евтините й очи, професор Антоанета отново засипа публиката с абсурдната си теза, казана вчера и лично от гуруто й Борисов, а сиреч, че на площада днес протестирала мафията!

И що протестирала мафията, осмели се да попита котакът Хекимян. Ами, щото на 2-ри септември имало бомбички! А единствено мафията разполагала с бомби! (Господ да пази Америка и Нагазаки!)

Ех, професорке, ех, Антоанета, ех, Христова, може ли, бе, скъпа, парата така яко да ти е ушляпала душата?!

Може ли скъпата ти марка очила толкова да те е лишила от зрение?

Възможно ли е абсурдът толкова да ти е заличил морала?!

Не те ли е срам, госпожо Антоанета?

Да говориш, че на площада протестира мафията, при положение, че от години всички прекрасно виждаме, как една бандитска клика, докопала се до властта, рекетира бизнеси, тормози и затваря хора, подслушва, произвежда фалшиви документи, оставя цели градове без вода, мами Европа и неспирно краде пари от обществени поръчки, а после крие тез пари по чекмеджета и офшорни фирми, е не само безсрамие, не само признак на брутална наглост, но и съучастничество, драга „професорке“!

Не само че на площада не протестира мафията, а напротив – ти си мафията! Защо ли? Защото си неин съучастник, драга. Защото си неин говорител. Ти, с приказките си, ти си луксозното лице на мафията у нас. И не се заблуждавай: много скоро историята ще докаже това твърдение.

Що се отнася до „социолога” Буруджиева, то при нея филмът не е много по-различен: ако не й плащаш бялото вино и скъпите екскурзии до Италия, Буруджиева ще те мрази. Толкова е просто всичко при Буруджиева. Да, толкова е елементарна тя. И Буруджиева, като един Нидал в женски дрехи, щом и бе спряно кранчето от БСП, започна да плюе по БСП.

И тя, както един куп други, е най-обикновен търговски пътник, най-обикновен трансферен играч – играе за този, който плаща най-добре.

И накрая. Що се отнася до “мяу-мяу Хекимян”, то този котак трябва просто да бъде гален. Щото е кастриран. И има нужда от внимание. При всички положения обаче, вече е пределно ясно, че това същество може да бъде мил домашен любимец, но не и журналист. Щото журналист без топки няма. Защото топките са важно изискване за тази професия, така, както истината е важно изискване за справедливостта.

Или съвсем накратко. Мила Българийо, уважаеми хора от площада, както и вие объркани граждани от парламента, крайно време е да дефинираме понятието “мафия”.

Ето и моето предложение.

Мафия е всичко, което може да събере най-ценното в този живот в едно единствено чекмедже.

Лек ден!

Васил Петев

http://big5.bg/

 

Коментари 33 за
“ТРИ ЛЕЛКИ ПО BTV (БЕЗ ДА СТАВА ДУМА ЗА КОТКАТА)”

 1. Тези три жени /има още една, която не слиза от екран/ с различни длъжности, но еднакви послания, моля телевизиите да не ни ги показват всеки ден. Впрочем, би било далеч по-интересно да чуем обикновени лица, интелектуалци, младите от протестите, хора от улицата в интервюта, отколкото познатите и досадни от години муцуни, които ни обясняват какъв „материал“ сме. Разбира се това става витиевато винаги. Моля спрете да показвате едни и същи умници, не сме дебили, видели сме много и имаме ум и мисъл. Не ни налагайте служебните им „послания“. Дайте ни свободата да мислим!
  Колкото до Хекимян, да погледне как го наричат и да си вземе поука за начина на водене/мислене,

 2. Днес на протестите, обикалях, гледах и не видях мафиоти! Разговарях с хора и при един раговор един човека каза ето там са мафиотите и посочи Министерския съвет и НС, тука няма! Аз знаех това, но думите на малоумния ни минпредсетател ме накараха да огледам! Той е причината за протестите, той е причината за окървавяването на протеста на 2 септември! Защото му нарушаваме спокойствието да краде кюлчета със злато и пачки евра, той е в основата на Мафията. Крие се от “любовта“ на народа, но тя ще го застигне, и не само тя, а и възмездието на Господ, което като го гледа човек и го слуша вече го спохожда!!! Той е пътник в политически и буквално във физически смисъл!!! А купените душици ще ни лъжат от екрана ако си стоим у дома! Всички на протестите. Мутри вън!!!

 3. Аз професор се наричам,
  грантовете най–обичам !
  Специалистка съм голяма,
  искам на БАН шеф да стана !
  Сакам Бойко да ме гепи,
  дупето ми да разцепи….
  Ох,отново ли сънувам
  та за Бойко пак бленувам?

 4. До собстениците на БТв: Ако все още ви е останал малко мозък и искате телевизията ви в сутрешния блок да е на висота, махайте Хъка-мъка-нян и връщайте Цинцарова!
  Не мъчете зрителите си със старозагорския беззъб мисир!

 5. Тези двете ги искам в моята килия. Може и Хикимян. Но в никакъв случай не искам в моята килия Ива Николова. Страх ме е от нея и ще се заключа отвътре.

 6. Тая професорка Антоанета, професорка по листовки на КАТ ли беше. Та тая как гледа децата си в очите? То бива гьонсуратлък, но по наглост сигурно вече бие Беновска. Тя не разбра ли, че вече се нарежда до Антон Тодоров, Биков, Гърневски, Сашко Йорданов, Сачева. Бе нормално ли е за жена дае толкова отвъртителна? Само горните ли не виждат тиквата в цялата му същност. Ох, колко ще са ми интересни след като Бойко абдикира от властта. А за Буруджиева БСП няма никакво значение. Там я докара Станишев и сега тя чака Корнелка да падне.

  1. лошото е, че те, трите лелки/ Съжалявям, те са ми по-скоро връстници/, са над нашите коментари и преследват свои цели. Имайте достойнство, хонорарът е с днешна дата, но името се пази дълго. Говорете не по поръчка, а наистина по съвест в този момент, така ще е честно,

 7. Тия двете всеки ден са в телевизиите и ръсят мръсотия. Ама то народа и на тях ще им потърси сметка.

 8. Благовестници Народни над продажници

  От проданта направиха богатство
  и пак със продан станаха величия,
  но продан е завличащо пиратство,
  и проданта е продан и с отличия.

  Продажници, отстъпници от правда,
  хитряци и коварни мракобесници,
  Народ не може да се стъпче да с гавра
  и над позора греят благовестници!

  15, 40ч., 11.09.2020

 9. Обидните обръщения по правило са самопроекции: лицето търси и намира себе си в обиждания, като търсенето и намирането е според своята наличност. Самото възприятие на обиждащия осмисля и изразява своите качества. Така че с обръщението ‘мафия’ мафиотите припознават себе си и прехвърлят своето на невинните, на протестиращите.

  Друга категория са верните определения и понятия: мафия, престъпници, ПКП. При тях обем и съдържание на понятието са уместни и отразяват вярно явлението мафия, престъпници, ПКП.

  Две групи понятия: първа на верните самопроекции и виновни прехвърляния на своето на другите, втора – на верните определения.

  Клети жалки продажни женички, слугинчета на кривия психоанализ и правия келепирджилък. Такива да те защитават, да се гръмнеш от неудобство, ако не си без срам и акъл.

  Поради двете групи понятия и куп причини и по Джером К. Джером: „Оставка!“

 10. Може пък Хикимян да заработва пари и от друго место освен от БТВ. Може би хунтата е открила в последните дни някакъв фонд , от който плащат на журналисти ,които са склонни да заработят нещо допълнително…аз друго обяснение нямам.

 11. Отдавна не съм чел толкова добре и тънко усмиващ продажноста и лицемерието материал. За съжаление България е страната на продалите се интелектуалци и жулналисти

 12. Тия две п?тки са като сиамски близнаци. Ядат от една уста, серат от два задника. Понякога обръщат биологията. По-важното за тях е, че са любимци на онази част от обществото, която все още припада при появата на Боко, даже когато е и без гащи. Не мисля, че сериозен и уважаващ себе си човек би обърнал внимание на клишетата им, особено на „професорката“, която като „лорда“ Евгени Минчев вероятно е изполвала анатомията от долната част на торса си да получи титлата, иначе е необяснимо толкова тъп човек да стане професор. Що се отнася до Хекимяна журналистиката му е в два списъка плюс един специален. Според имената в списъците този хамелион може да промени не само цвета си но даже и пола си. А когато ще е със събеседници от специалния списък е в памперси, иначе всеки миг може да замирише изпуснатото от страх.

 13. Поради професионална деформация гледам телевизия. Много, ама много си личи кой от интервюираните вярва в това, което говори и кой не. Същото се отнася и за водещите. Припомнете си Цънцарова, която заместваше Хекимян и воденето на самия Хекимян. Да изброявам ли дежурните и платени участници, обикалящи студио след студио? В тези дни гледането на тв е един урок, едно огледало на живота и колко бързо се пада от стола. Справка – милата и талантлива Райна Кабаиванска, която сгреши, като се постави, знаейки или не, в услуга на мафията. Да й простим, не е знаела истините в България!

 14. Антоанета Христова е родена през 1963 г., завършила е политическа психология в САЩ. ГЕРБ й дава 500 000 лева за някаква виртуална научна дейност. „Професорката”, в нарушение на закона притежава фирма и смуче пари от 4 неправителствени организации.
  Не се сърдете на тъй наречената професорка Антоанета Христова. Женицата сега с лъжите си изплаща луксозен апартамент, който олигарх й предостави. Но има БОГ!

  1. ТЪЙ НАРЕЧЕНАТА АНАЛИЗАТОРКА ТАТЯНА БУРУДЖИЕВА Е НА ГЕРБЕРАСТКА ХРАНИЛКА И СИ МИСЛИ, ЧЕ ХОРАТА НЕ ЗНАЯТ ТОВА. ПРЕДОСТАВЕН Й Е БЕЗВЪЗМЕЗДНО ЛУКСОЗЕН АПАРТАМЕНТ, КОЙТО СЕГА ИЗПЛАЩА С ЛЪЖЛИВИТЕ СИ АНАЛИЗИ. ПРЯКОРЪТ Й Е „АНАЛЛИЗАТОРКАТА“.

 15. Не са виновни контролираните телевизии, а тъпаците, които ги гледат и формират биомасата на „обществото“. С тази статия няма да образовате мен (защото съм напред с интелекта), нито ще въдворите в благоразумие издуханите проли (Оруел ги нарича така в1984) .
  Статията е безмислена!

  1. В реално време гледам не тия, а ТВ-та и сайтове, на които имам доверие. Понякога на интеракта пускам някои от контролираните ТВ-та, защото не е излишно да видя докъде са стигнали с пазарлъка, пък и малко смях не е излишен. В кръга на шегата, пари се дават за информация от тила на врага, а пък там е безплатно.

 16. Вчера един дебелак полит- незнам какъв си, май антрополог /смях, смях/ Харалан Александров, публично унижи БТВ под овчия поглед на ХъкМъкЯн – обвини я в пристрастно отразяването на протестите – „с революционен плам ги излъчвала“, даже поздрави БТВ с „революционния празник 9 септември“. Няколко пъти се изгаври с БТВ – ако е бил на градус или на нещо друго, не знам. Мекотелото срещу него плахо възрази, че „всичко било по журналистическите стандарти“ – и дотук. Ако беше Цънцарчето, щеше да навре наглеца в кучи гъз. Ако БТВ не уволни Хекимян за това, че не е реагирал адекватно да я защити, значи по достойнство не е по – горе от Кърджалийската Проста П.

 17. Някакъв си, самозабравил се, ме нарича ”мафия”. Някакъв си, който ни загуби 10 години от живота, ме нарича ”мафия”.
  Някакъв си, който опорочи думите „европейско развитие“, ме нарича „мафия“.

  Някакъв си, който провали идеята за правова държава, ме нарича „мафия“.

  Някакъв си, който съсипа институциите, ме нарича „мафия“.

  Някакъв си, който „раздава“ нашите данъци, както му скимне, ме нарича „мафия“.

  Някакъв си, който лъже хората, ме нарича „мафия“.

  Някакъв си, на когото ние плащаме заплатата, ме нарича „мафия“.

  Някакъв си, когото вече цяла Европа порицава, ме нарича „мафия“.

  Някакъв си, който е готов да отстъпи пред най-безумните патриотарски искания, ме нарича „мафия“.

  Някакъв си, който жертва бъдещето на децата, ме нарича „мафия“.

  Още ли питате защо протестирам?

  И това не е основният въпрос. Основният въпрос е защо вие не протестирате.

  Любомир Аламанов

 18. Сашко (на ЕВРО), пък каза че се възмущава много дълбоко от протесстърите, като ги нарече изроди.

  1. Дете идиотче на майка героиня беше лафа преди години…с тази разлика, че в този случай и майката не е много наред с главата…

 19. Не сте прав, Петев, и трите стават за з…а прашка. А Хъкмъкнян още си търси топките из Тунджа. Той сека година оди да ги търси, ама пусто течение…

 20. Жалки телевизии. Щом ги гледате като знаете че нищо ново няма да научите.
  Само боко , боко , боко!
  Тъпотия до шия.
  Затова пада интелектуалния капацитет на нацията!

  1. Разумните люде не гледат телевизия, но масата от хората го правят. А който спечели битката за умовете на хората, той ще спечели и войната. Затова е важно всеки ден да се дава антидот на отровата, която тече от телевизора.

   1. В провинцията има много самотни възрастни хора (и не само, разбира се), за които телевизорът е нещо като роднина или „най-добър приятел“… Интересен ми е този феномен за изучаване. Наблюдавах го във връзка с карантината през март и април. Такова безрезервно подчинение и доверие в медиите…Тоест щом казват нещо, значи не подлежи на обсъждане. „Казали го били по телевизора“ и толкоз! 🙂

    1. Ех Мария, Мария: “ В България не всички хора могат да мислят, а и тези, които могат не винаги го правят….“ Това е цитат на един мой приятел-отдавна починал/лека му пръст/, когото много уважавах………Колко съвременно звучи сега.

 21. Хекимяу-мяу-аууу… Наистина, оставаше само и да замърка… Четох преди дни в едно издание, че след отпуската му и неговото заместване на екран от Мария Цънцарова (и показания от нея по-добър стил на водене и по-висок рейтинг!), сериозно се бил уплашил че може да бъде изместен от нея! Затова ходел из телевизията и се опитвал да задвижи връзките си да избегне това!

 22. Тези двете очиларки единственото, което могат да направят това недоразумение в средата е анален фистинг. Единственото голямо нещо, което това недоразумение в средата притежава е големия му анален отвор. Уголемен от фистингите, които властта и събеседниците му практикуват с него.

 23. Най-жалката пасмина подвизаваща се на земята са така наречената „интелигенция“ – политолози, социолози, журналиститутки и сие медийни пропагандатори, в банановите републики. Цялата паплач поддържаща режима на българоубийците, трябва да бъде лишена от българско гражданство, да им бъдат отнети имотите и парите. Така и така в мокрите им сънища родината ни България за тях не съществува.

 24. Празноглави ефтино купени дърти мисирки които не се занимават с нищо друго освен да обикалят студията и да ръсят хвалебствени слова за един прост премиер и гнилата му от корупция партия която вече се разпада,къде ще се криете след това ве мърши?

 25. Липсва ми Мария Цънцарова по БТВ . А Хекимян изобщо не го гледам! А колкото до Буруджиева – щерка на генерал от ДС и бивша съпруга на Пламен Атанасов – пак от ДС. Ехххх мили ми родни картинки , а пък „професорката“ и сопола не бих си жертвала върху нея. ОСТАВКА!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *