Публикувано на 22.12.2008 / 23:05

Трамвай и Ал Пачино с мирис на нафталин

 

 

Когато гледах новия филм на Ал Пачино и Робърт де Ниро ме облъхна миризмата на нафталин и тъга по добрите им роли от миналото. Днес играта на двамата велики актьори е застояла и предизвиква нотки на съжаление. Същото чувство изпитах когато гледах клипа на БСП с раздрънкания трамвай на който Станишев и Ламбо бяха като герои от стар чернобял филм с очакван край. Миризма на нафталин, носталгия и беднотия лъха от тази нелепа приумица на пиарите на столетната партия. За жалост тези два примера не са единствените – "Шоуто на Слави" с безкрайните си риалити формати и скечове вече е като мумия, която се опита да се размърда с новия си албум "Без милост". Остаряха и омръзнаха закачките с политиците и фантазията на сценаристите му отдавна е изчерпана. Те имаха нужда от този скандал и го получиха яхвайки проблема на бездетните жени в страната. Мухъл и плесен лъха от новите издания на "Биг брадър", а сутрешните блокове са като гробници от които говорят едни и същи муцуни. Дори наивните напъни на Бареков и Лора Крумова са омръзнали на зрителите. В държавата няма свеж полъх. Няма свежи лица – политици, икономисти, артисти или журналисти които да кажат нещо ново. Досадници и бивши ченгета се пръкват на екрана за да занимават хората с постните си души, да размахват стари досиета и да разказват случки от Татово време. Кеворкяновци и Тошевци вадят от гардероба скелетите на прашните си спомени, пишат се десетки книги – безмислено връщане към миналото. Милен Цветков, който е от малцината запазил свежестта на мисълта си, се превръща в Ники Кънчев, който вече не знае какъв е – журналист, водещ на брадъри или шоумен. Очевидно парата бие професионализма и Милен се поддаде на изкушението. И както няма оправдание за слабия филм на Пачино и де Ниро с мирис на нафталин как да поискаш от героите на нашия ефир да направят нещо ново и свежо ? Те вървят по утъпканата пъртина и си ръсят едни и същи глупости вече 20 години.Защото така е по-лесно – а Негово Величество Зрителя е затъпял и доволен си седи в кочинката и сърба ланшните трици.

Иво Югов

www.barometar.net

Коментари 0 за
“Трамвай и Ал Пачино с мирис на нафталин”

 1. Всички които го подкрепяте му пригласяте в мрънкането!!
  Действия българи действия!!
  Да бойкотирамие всички избори, до пълна промяна
  с избори видяхме ,че не става !?!

  Ей хора, ние сме по малко от 7 милиона от тях 2,5мил са песионери около 2 милиона работят ,а останалите какво правят?

  Да напишеш истина ,все още не значи че променяш нещата ,а те не се променят ,с думи а с действия!!!!

 2. Написаното в статията е самата истина. Благодаря на автора, затова че облече моите мисли и усещания в толкова хубава езикова форма. Наистина „скелетите от миналото“ трябва да изчезнат. Те носят отвращение и досада. Омръзнаха дори добрите певци и артисти от онова време. Да, Данчето Христова и Лили Иванова са добри певици, но нека да престанат да се показват по телевизиите под път и над път. Те няма какво да дадат на моето поколение – старото е изтъркано, а новото го няма. В тази редица са и много артисти. Да не говорим за шоумените, журналистите и писателите. Затова се зарадвах на статията.

 3. който не е писан за този сайт, уважаеми съсайтници, оставящи коментари. Всяко поколение има своите нужди и си търси одушник или някой, който да ги изяви, изрази и реализира. Филмът, за който става дума е доста слаб, но актьорите са добри – професионалисти, не мога точно да цитирам, но поне 3-4 филма с тяхно участие са в топ 10 за всички времена в киното. А за политиката на хората в трамвая – тя не подлежи на коментар, дано пколението си намери добрите политици в БГ.

 4. Ал Пачино и де Ниро са Велики актьори!
  Сценалистът и режисьорът не са в час!
  Велики актьори: англичани, италианци, французи, руснаци…и Българи!
  Васил Михайлов, Невена Коканова, Петър Слабаков, Йосиф Сърчаджиев, Апостол Карамитев, ГЕЦ, Коста Цонев, Стефан Данаилов, Мариус…Нети, Ани Пенчева, Паскалева!
  Има великолепни американски филми,
  но има и такива,по време на които по-добре е да дремеш!
  „Биг брадър“-прекрасен замисъл! Българите го опорочиха!
  Слави е вече неотразима Чалга!
  Времето му изтича!
  Жалко,че Ку Ку бенд са проф-ти от висока класа!
  За трамвая и ватмана?!
  Нямам думи!

 5. Нещастник, сваляй шапка и на колене пред Пачино и де Ниро! От собствената ти статия лъха не на нафталин, а на олигофрения щом си позволяваш да си избиваш комплексите си, като критикуваш тези двама титани в киното. Те са направили повече качествени роли от колкото косъма имаш на главата си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *