Регистрация
Публикувано на 13.07.2018 / 9:41

ТО ИЛИ ДА СЕ НАПИЕШ, ИЛИ ДА СЕ ГРЪМНЕШ Е РАБОТАТА. НАЧАЛОТО НА ДНЕШНИТЕ ГЛУПОСТИ ПОСТАВИ МИНИСТЕРА НА ОВЦЕТЕ

РУМЕН ПОРОЖАНОВНачалото на днешните глупости постави министера* на овцете. Така обясни селскостопанските работи, че и Ади и драгите зрители останахме безмълвни. Ходил бил, вика, на крак при „големите вериги“, предполагам Била-Лидъл и пр. и ги молил, по корем се влачил, да земат да продават овчи неща, ма те не и не. Не искали, щото овчите неща били скъпи, а са скъпи, щото след Великото Преседателство на българските животновъди им намалили субсидиите, за разлика от такива в други страни, дето не са били преседатели, ама им увеличили субсидията, щото не са били преседатели. Тва стана едно изречение като от „Сто години самота“, щото и тук си стана като в Макондо, дето Банановото дружество разгони фамилията на Хосе-аркадиевите хора.

А съвсем наш си принос, без помощ от Европа, е присъствието на Марешки в парламента. Ся ще ви разкажа, ама трябва много да внимавате! Начи, Марешки е против един закон, щото е лобиски и тъп, но ще го подкрепи, та тия, които ги засяга да видят колко е гадно с такъв закон и после, като го изберат Марешки за премиер и въобще, той ще го махне и ще настане всенародна радост. Много е хитър тоя, възхитена съм! Чудя се как да приложа тоз гениален ход в бита… Ще измисля аз някоя гадория на мъжа ми, та да види той колко съм готина, няма начин.

Насам-натам се подмята една снимка на жените на НАТО, много елегантни, натокани, напарфюмирани и доволни. Ся там в това НАТО не са ли едни генерали и полковници, нали не бъркам? Представих си ги тия генерали на учение в пустинята или, не дай Боже, на война нейде в Сибир, а жените им, около окопите джуркат боб. А пък един там, особено доволен, съпруга* на някакъв, прави чай с билки, брани с вълшебна песен за победа от самия него, по изгрева на Слънцето… С песен я, цяла армия зад гърба му/й, не съм сигурна как да го/я наричам.

Е, как ся Юнкер да не се напие? То или да се напиеш, или да се гръмнеш е работата.

А ние се вълнуваме за едни няколко иляди офсе….

––

*Прибрала се катеричката запъхтяна в хралупата.

- Къде се моташ, бе Катеричке? – питал я мъжът й

- Ми срещнах в гората едни зайци-хулигани и те три дни и три нощи ме таковаха…

- Е как, бе жено глупава, ти закъсня само два часа? – учудил се катеричокът.

- А, аз дойдох само да хапна нещо и пак се връщам…

Виктория Тинтерова

Коментари 5 за
“ТО ИЛИ ДА СЕ НАПИЕШ, ИЛИ ДА СЕ ГРЪМНЕШ Е РАБОТАТА. НАЧАЛОТО НА ДНЕШНИТЕ ГЛУПОСТИ ПОСТАВИ МИНИСТЕРА НА ОВЦЕТЕ”

  1. Само с ядене не става! Требва и пиене!….. Демек на този му дреме на „панделката“ от тези писания…..Тинтерова + Афера.

  2. Пора гледа тъй, щото тез оФчари, дет са му ортаци в кражбите на субсидии ся го пързалят и връткат пред хората. Храни куче да те лае!

  3. Що ли му е такъв погледа? Щото е от 1-во главно, ама от тия 10 хиляди скрити досиета от Гоцев. Затова и на 20 и неколко години беше у борда на Арсенал. Тебе що не те сложат? Или па мене? Щом не си от 1во, 6то или 7мо, ще ровиш у кофите, а тоя ще раздава кинтите.

  4. Ма на тоА „министъра на овцете“ що Му е толкоз стоманеножесток и страхуващ погледа?…

    ТоА е готов с кеф да „тури ножа“ и на оФчерите, а не само на УФците…!!!

    Така че животновъдите да си носят „джепане“ на протестот, че да не станат курбан кат’ стадата си…!!!

    Дааа…!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>