Публикувано на 11.06.2008 / 21:37

Томов не може да умре в катастрофа

 

 

Когато властта проточи любовни лиги, в тях непременно някой се дави. Или колата му поднася и той се удря лошо и за последно. Томов закъсня да катастрофира и му е разрешено само да бъде удавник. На него могат да му се случат всичките нещастия. Но за предпочитане е да не са асфалтови. И най-елементарната превенция са постоянни държавни проверки на спирачките му. Томов не може да умре в катастрофа. Което ще е истинска конспирация с главен заподозрян Властта. Заради непредпазливото й преспиване с непознати, от които никога не принася дори буби. Само защото успява да фалшифицира венерическите си тестове.

Властта се държи като льохман, намерил фалос на пътя. И позволяващ всички с черно под ноктите да го пипат. Последните мръсни ръце бяха на Томов. Преди тях с държавния жезъл поигра Емил Коен. Сигурни ли сте, че Томов не е излъгал и за името си. И че фамилията му не е Бояджиев, а той не е изгубеният близнак на Емил Коен-Бояджиев. Да си измислиш еврейство е лесно, колкото да си представиш, че си социалдемократ. И двете са една и съща диагноза – скоротечна деменция на властта.

Коен се появи от нищото. Инвестира в скъп баскетбол, снима се с президента и вътрешния министър в ложите и изтегли кредити, ипотекирайки само снимките. После замина за Франция, за да се размаже с ново BMW. Съмненията на кредиторите, че е катастрофирал правилният човек, бяха замазани по най-некадърния начин от гузната власт. ДНК експертизата беше направена в България от Института по криминалистика, който е на подчинение на вътрешния министър – същия човек от снимките с Коен. Резултатите се бавиха няколко месеца, за да бъдат кратко съобщени дни преди Нова година. Когато количеството руска салата е пропорционално на липсата на интелектуален живот. Финансовата история на Коен трябваше да бъде разследвана от МВР. И сигурно се е случило, но резултатите ги знае само Румен Петков. Коен умря (или само изчезна) прекалено удобно и навреме за всички с изключение на чакащите заеми. Колкото по-дълго беше останал жив и наоколо – толкова по-некултурно щеше да бъде да гледаме снимките му на съвместен баскетболен триумф с властта. Докато някой си търси изгубените пари.

Ако Коен е мошеник с въображение, по-малкият близнак Томов е крадлив плагиат, използващ склерозата на властта. Тавтологията е правилна заради тежката селекция, тежките банкети с правилни хора за снимка и тежките кредити, произлизащи след тях. И за да бъдат циментирани еднакво сравненията – ревизията на Томов е поръчана от премиер, когото също го има на романтична снимка. Разликите между двамата братя са в зачатието и възнесението. Вторият не се появи от нищото, а от социалдемокрацията (заради което му беше по-трудно пак да излъже, но успя – браво!). И никога няма да катастрофира. Хората, които дължат пари, по-рядко умират при нещастен случай. А втори случай ще издъни формулата живот на кредит + внезапна смърт. Томов този път трябва да помисли сам. И да измисли различно собствено погребение. Разноските за което ще поеме някоя община. Опечалените на Коен също нямаха пари за парцел на измислените еврейски гробища.

Близнаците Коен и Томов са продукт на един и същ секс. Той е безразборен, опасен и глупав като всичко, което се прави с непознати без капут. След себе си властта най-много обича да се самозадоволява със спорта. Тя отдавна паразитира върху него, позирайки с отразения имидж на успехите му. В този смисъл двамата братя са тихото спортно възмездие на вредния навик – да чукаш, без да плащаш. Те са красивата любовница и неподозирана уруспия, с която е приятно да се показваш публично, докато не влезе в болница за изследвания. И там се окаже, че непорочната девственост не ходи по непознатите. Но при тях се отбиват бубите. Томов и Коен са последното течение на олигархията – тя вече е имиджова. Ако си предприемчив – преди да умреш, можеш да забогатееш след здрависване с президента, премиера или вътрешния министър. На които после ще им е притеснено да признаят за собствения си тест за срамни болести. Вместо него е по-вероятно да изпратят след катастрофата венец на братската могила с лента "Беше удоволствие да позираме и да работим заедно".

Калин Руменов

В.”Новинар”

Коментари 0 за
“Томов не може да умре в катастрофа”

  1. za sajalenie kaliin e izklu4itelno prav s interesen izkaz nee samo tomov, koen tova e pravilo ima oste mnogo naprimer us na cska -mili i nevinni,kalin4o ti imas uset i to zad paravana na slojnodumec ste te 4eta do skoro brat

  2. Калине,явно обичаш нелепите сравнения /“льохман,намерил фалос на пътя“/, но си изпуснал най-широкоприложимото: Най-добрият длъжник, е мъртвият длъжник! Отдавна е правило в средите на мафията! Специфичното за теб: много писане,голямо умуване – нищо неказване,объркано мислене!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *