Публикувано на 11.08.2019 / 19:36

ТОВА СЕ НАРИЧА ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО!

РУМЪНИЯСнощи /10.08/ в Букурещ протестираха 25 000 души. Те се събраха за да напомнят за събитията на тази дата, миналата година. Тогава имаше огромен протест срещу опитите на управляващите да ограничат борбата с корупцията и да спасят своя едноличен лидер Ливию Драгня от наказание за присвояване на общински пари. Тогава по нареждане на властите румънската жандармерия използва сила и имаше много ранени протестиращи.

Междувременно правосъдната система не се поддаде на всестранния натиск и осъди всемогъщия Драгня на затвор, където той ще лежи 3 и половина години. Прокуратурата заведе дела срещу ръководителите, наредили силовите действия на жандармерията. Демокрацията и правосъдието победиха.

Въпреки това 25 000 окупираха площада пред сградата на правителството за да отбележат черната дата и да напомнят на управляващите, че са винаги готови да защитят демокрацията и справедливостта.

Това се нарича Гражданско общество.

Владо Береану

Коментари 8 за
“ТОВА СЕ НАРИЧА ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО!”

 1. Индулгенцията от 1,2 милиарда долара показва, че няма гражданско общество, както няма парламент, президент, опозиция, има само Бойко Борисов и Д.Пеевски. Затова пък има лъжи и крива пропаганда. Изнасяме за 28 милиарда, а внасяме за 30,5 милиарда. Тоест 2,5 милиарда на червено. А индулгенцията за ф16 дори не е в сметките. А иначе кубик вода 4 лв при заплати 500 – 600 лв. Било нормално и европейско, вика Бойко Борисов и доволен от износа.

  1. Изнасяме вятъра дето фучи между ушите на Борисов. Куцо и сакато се изнесе и никой не иска да инвестира на територията. Колкото пъти Борисов си отвори устата, толкова пъти пада поредната лъжа. Ако си вярва – тая диагноза си има име.

 2. Днес ГЕРБ свалиха сайта на Биволъ :
  „Има проблем със сайта. Пък и ако ни свалят трайно-свиквайте! Бг няма нужда от Истина. То и Интернет не ви трябва. Важно е, че се сближаваме плътно с Туркменистан. Там интернет няма. Все повече се убеждаваме, че каузата ни е обречена. На тълпата Биволъ не й е нужен. Водим битка за благото на едно общество, което няма нужда и презира Свободата.“ Биволъ

 3. Завиждам им благородно на румънците. От нас нищо не става. Оставихме се на една шепа червени кхмери и една банкянска тиква да ни смажат!

  1. Държавата България и българският етнос вървят към затриване!Цялото това спокойствие и стабилност с което ни приспиват,най-вече с главния глашатай г-н Винету Борисов аз го оприличавам на „Синдрома на сварената жаба“/както е известно ако сложите жаба в студена вода и почнете бавно я загрявате,тя се сварява без опит да избяга/.И нас ни подгряват бавно за предстоящата катастрофа-когато вече да сме в състояние да реагираме реагираме!?

 4. Дааа, докъде се докарахме!
  Като нямаме собствено гражданско общество, да се радваме на чуждото такова!
  Положителното е, че като хора, българите не сме загубили чувството си за съпричастност и съпреживяване на хубавите моменти на чуждите народи!…
  Хах! Или пък в репортажа се долавят нотки на завист и огорчение?!
  Все тая! Браво на румънците!

 5. Владо, за това – ОК! Ама ти си живял толкова дълго в България и смяташ ли, че това и там може да се случи?!…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *