Публикувано на 13.11.2020 / 18:33

ТОВА Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ В ИНФЕКЦИОЗНА БОЛНИЦА! И „БЪРЗА ПОМОЩ“ БЕ ПОТРЕСЕНА!

Това, което преживях, граничи с престъпление и затова ще го опиша.

След мъки по телефона най-накрая линейка ме закараха до центъра за „тричене“ на пациенти в Инфекциозна болница. На вратата две мадами – не знам докторици или сестри, пушат! Двама мъже в черно ми казаха да вляза.  Коментираха, че утре приключват, изнасят се и край на центъра за „тричене“.

Със слушалката единият ме прегледа, докато с кашлица цепех кабинетчето, мериха ми температура и кислород. Казаха първо, че съм с 36,5, после решиха да свалят още и като попълваха някакво отчетче, чух, че съм с 35,6 градуса! Явно на око!

Тест за Ковид не ми направиха, но ми заявиха да ходя в Дупница, при личната ми лекарка. Тя да ме лекувала там! Това, че плащам в София данъци, са подробности. А и адресната ми регистрация вече е тук.

Така набързо приключи сценката. Нито тест, нито лекарство, нито нищо. А на масата беше пълно с тестове, но нямало смисъл да ми правят, да съм намерила начин да ида в Дупница при личната си лекарка.

Качих се пак на линейката. Жената от Бърза помощ ме придружи до вратата и каза, че е потресена. Тя не можеше да си обясни защо не са ми направили тест, насока за лекарства и т.н., като по нейни думи е ясно, че съм с Ковид. Каза още, че не е лекар и не може да им разпорежда. Каза ми, ако искам, пак да звъня на 112.

У дома сега премерих температурата, тя е 38,7. Впрочем, двете арогантни медицински мутри, не мога да ги нарека лекари, казаха, че като се прибера, сигурно ще е скочила, понеже така ставало на свечеряване. Тия явно решиха, че съм 60 годишна лелка, дето не знае, че има права, а да не говорим и познания. Да не се заканвам, но само да оздравея, ще си потърся правата, още повече че от години редовно плащам здравни осигуровки.

Явно подобни персонажи знаят, че като кихне Корнелия, Бойко и други, дето са ги гледали по телевизията, трябва да им се даде най-прекрасното обслужване, а някоя си Баталова с лична лекарка в Дупница, сама да се спасява.

Светлана Баталова

журналист

Коментари 40 за
“ТОВА Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ В ИНФЕКЦИОЗНА БОЛНИЦА! И „БЪРЗА ПОМОЩ“ БЕ ПОТРЕСЕНА!”

 1. А сега си представете Борисов на стълбите на болницата, изоставен и умиращ

  Двама българи чакат пред болница в Пловдив да бъдат приети. В тежко състояние са. Те и близките им се надяват медиците да направят нещо за тях, да бъдат спасени. Господин Господинов е от село Брестник, а Любчо Лалев от Пловдив. Тези мъже нямат късмет, Съдбата и някой от болницата им обръща гръб и те умират.
  И се започва: медии, питания, министри по телевизиите, мъгляви обяснения от болницата, разплакани близки…

  Нищо ново. Нито са първите, нито ще са последните. Цинично? А кое напоследък в тази държава е различно от цинично?

  Да си представим една друга ситуация.

  Звъни телефона в Спешна помощ. „Ало, има човек в критично…“ „В момента няма свободна линейка…“. „Става дума за…“. „Чакайте, когато се освободи, ще дойде“. Край на разговора.

  Офицерите от НСО се колебаят известно време дали да чакат или да действат. Действат. Качват премиера на джипката и го карат в най-близката болница, в която е оборудвано ковид отделение, според здравния министър – всичко там е перфектно. Премиерът и той го е повтарял много пъти пред камерата на Севда.

  Стигат пред входа. Звънят нервно. Никой. Звънят отново и отново. Никой. Думкат по заключената врата. Появява се фигура в защитно облекло. „Няа свободни легла“ – изрича фигурата преди още някой от придружителите на премиера да е успял да проговори. Един от охраната хваща лицето от болницата за скафандъра: „Ти знаеш ли кой е този човек, бе!“ „Няа легла, казах. Идете в 57-ма МБАЛ, там може да има…“, – отвръща човекът от болничното заведение и изчезва.

  Служителите от НСО подкарват с бясна скорост към споменатото лечебно заведение. Заключено. Тропане и звънене като на пожар. Показва се сърдита жена, – на такова прилича съществото зад маската и съответните облекла. „Какво сте се разтропали, бе! Второ денонощие не съм подвила крак!“ Един от офицерите се изправя пред нея: „Случаят е спешен, става дума за…“. Жената го прекъсва: „Я не викай! Всички са спешни. Застанете на стъпалата и чакайте. Ще дойде някой…“ Фигурата в бяло се стопява в тъмния коридор като призрак.

  Час по-късно медиците губят битката за живота на премиера и той поема към моргата. Там го очакват хората от погребалното бюро. Аутопсия няма да има, защото няма патоанатоми.

  В кабинета на директора на болницата се вихри врява: звънят телефони, някой крещи, медсестра носи опис на заетите легла, лекар от дежурния екип обяснява, че е нямало начин да се реагира по-бързо, друг допълва, че болният е имал мозъчна недостатъчност, травми от футбола, наднормено тегло, есхимична…

  Невъзможен сюжет, разбира се. За Борисов, министрите, депутатите, баровците, олигарсите и прочие големци, както и за техните семейства е осигурен „зелен коридор“ и ВИП-обслужване денонощно. Осигурени са коли, екипи, правителствена ги обгръща с комфорт, загрижени медицински лица, охрана, нужните медикаменти, апаратура и пр.

  Господин и Любчо нямат късмет, защото са от друга България, не тази на властта. Това са две различни държави, както отлично знаете.

  ***

  От екрана долита гласът на министър: „Нещо с логистиката се е объркало, всичко е органиирано както трябва“. Гласът му е сърдит, щото тия смотани българи вече го дразнят с претенциите си.

  Включват пресконференция. Здравният министър: Болниците са осигурени с всичко необходимо, няма непрегледан човек, всеки нуждаещ се е получил медицински грижи…

  ***

  Хора, умирайте тихо и не дразнете властта. Тя е заета да се грижи за вас.

  Премиерът е жив и здрав, след малко ще го видите в джипката, а след това ще прочетете какво е написала Севда от негово име.

  ***

  Път ще се прокара, друже, тука,

  нов път в тези канари!

  С цветна маркировка, дейба майка им глупава! Давай да бегаме оттука…

  ***

  Разликата между джипката и двамата мъже на стълбите в Пловдив е един живот или една смърт. Проверката на прокуратурата някой ден ще… Нито медици, нито здравен министър или миистър-председател ще са виновни. Бог да ги прости умрелите – хора без късмет.

  Така е в България.

  Огнян Стефанов

 2. Е, поне едно стана ясно – имаме си отношения с БИОЛОГИЧНО оръжие!

  И къде е медико-санитарната отбрана?!

  Преди 1989 г. – имаше Държава!
  Днес имаме – Демокрация!

  Затова е така: грижете се САМИ за себе си, като … „свободни“ граждани.

 3. Силно дрънчене се чува в държавата. Не било от онази поцинкована кофа обаче, а от предните тампони на носачите на бойковия джип – измори се машината да влачи ВИП баластра по пътни строежи… Премиерът търчи нагоре-надолу и вика: „Преврат! Преврат! Арбайтен! Арбайтен!“, а същисаният български народ припява: ”Тралала, тралала…”. България все по-често осъмва и замръква в Карлуково.
  Деница Сачева – оберфюрер по социалните въпроси, се хвърли на амбразурата, да прикрие напиращите съмнения за нередовност с гърди. Сачева обясни думите на премиера Бойко Борисов, който тези дни цитира лозунга „Работата те прави свободен“, изписан на концлагери. Не! – извива тя като истински психолог по „Дарик“, – Премиерът не е цитирал лозунг от „Аушвиц“, а се радваше, че отново работи. Бойко Борисов беше 16 дни в карантина. За десет години той никога не е прекарвал толкова време вкъщи. За него да излезе навън и отново да изпълнява задълженията си по начина, по който той ги разбира, като премиер на тази държава, наистина беше свобода. Той говореше за себе си – връщайки се на работа той отново се чувства свободен.” Аргументите на Сачева.

  Ако беше по някоя телевизия, сигурно щяхме да видим сълзи да се стичат по мъжественото лице на правителствената Жана д’Арк, но беше по радиото и тази картина остана скрита от очите ни.

  Възникват обаче някои въпроси:

  Борисов ли е накарал Сачева да превежда какво е искал да каже?

  Не е ли в състояние Борисов сам да обясни какво е искал да каже с това, което каза? Защото ако не е, има нужда от д-р Гълъбова, а не от Сачева.

  Откъде Сачева знае, че за 10 години Борисов никога не е прекарвал толкова време вкъщи? Тя е министър от няма и година…

  Сачева видя ли как Борисов се радваше на маркировката върху асфалта и на LED осветлението?

  Сачева видя ли как го гледат професорите лекари, които по принуда го придружаваха?

  Като е тръгнала от „Аушвиц“ Сачева да обясни и за чекмеджето с пачките, златните кюлчета и пистолета. За „проста кърджалийска п…а“ също.

  Трудно е да се определи в какъв жанр се изявяват Борисов и Сачева, но Салвадор Дали е казал нещо тъкмо като за случая: „Между откачения и мен има само една разлика: откачения мисли, че е нормален, а аз знам, че съм луд“.

  Правете разлика между луди гении и просто луди. Хора с психични проблеми.

  Бойко и Деница отказват да разберат, че животът не е само гепене и слугинаж.

  И още малко от Дали: „На шест години исках да съм готвач, на седем – Наполеон. Оттогава амбициите ми непрекъснато растат“.

  Крайно време е д-р Цветеслава Гълъбова да изпълни своя хуманен, професионален и граждански дълг.

  Д-р Димитър Попкутуев

 4. Госпожо, не се излагайте като кифла. „Жената от линейката ми каза че ясно съм с ковид“ !… Как пък така е ясно на тази жена от линейката ? От какво е ясно че сте с ковид ? От това че имате температура ? Диференциалната диагноза на фебрилните състояния е ОГРОМНА. Само инфекциозните вирозни не може изброим – няколко щама грипни вируси , RS вирус , 4 стари типа коронавируси от преди 2001 , аденовируси , парагрипни вируси. Не подхващаме бактериалните причинители … Как така решихте че имате ковид ? Как така ви е ясно , щото така се лее от тАлавизора ? Щото така ви казват сатанистките платени служители на Гейтс и Гебресус – мутафчийски, кантарджийски , кунчов… ? Този тест който сте изтървали да ви направят, знаете ли колко е достоверен ? 0 % е достоверен ! Лекувайте си симптомите. Пийте аспирин, горещ чай, мултивитамини , цинк , женшен. И не се правете на доктор или на Господ Бог.

  1. Доктор Монов, ще ти пиша на „ти“, защото не заслужаваш уважителното „Вие“. Има три неща налице, за да се притеснява Светлана Баталова: температура, силна кашлица и лекар от Бърза помощ, която ти осмиваш, но която за разлика от теб вече е натрупала солидни наблюдения бърху болни от ковид, тъй като е посетила стотици заразени и придружила други стотици до болници. Ако твой близък или пациент се разболее и му препоръчаш да се лекува с аспирин, женшен и т. н., или си малоумен, или дипломата ти не струва пукната пара и е най-добре да я скъсаш!

 5. На бачо Кольо му се дава отгоре- Самият Ковид е тест !
  Кой мери и какво мери ме е страх да кажа,ама всичко е свързано с човешката простотия…

 6. Кирето „откри Америка“ за „здравето“. Давах интервюто с човека от ЕлиЛили 🙂 .

  https://www.youtube.com/watch?v=0dfrENH1RZA&t=117

  Т.е. когато на докторите почне да им се плаща на здрав, а не на болен нещата могат и да почнат да се оправят. Но не и преди това. Сещайте се за Домуза 🙂 .

 7. Събралите се снощи пред БНТ столичани отдавна трябваше да поискат импийчмънт за оня разединител на нацията и метежник мунчо, който продължава да води войната си с другия мръсник на гърба на нацията.

  1. Май льотчикът ти е бръкнал в ауспуха с чадър и го е отворил – а, герберастче?

   1. Дедо попе, иди да извъртиш една свирка на фатмака, бърже!

 8. Г- жо, Вие за кого гласувате?
  Нали знаете че рибата се вмирисва от към главата.
  Най – не обичам възмутените.
  Възмущават се само ако нещо ги засегне.
  Сега ли забелязахте че унищожението на българите си върви със всичка сила.

  1. д-р Тодорова,не е важно как сме гласували всички ние,а кой пише протоколите.Истински случай от 2017 г.-преброяват се бюлетините,съставя се протокола,подписват го всички,става шефа на секцията,вади ДРУГ протокол от черна папка,дава го за подписване на членовете и пред всеки слага пачка от 2 000 лева.Който иска….! Парите за кебапчета на циганите отдавна вървят по друг път.

 9. Бойко,ти смяташ ли да кажеш на циганите да спрат да крадат,пребиват и убиват българи,или аз да им кажа.

 10. Ковида може да става от некачествени хлябове,произведени от некачествено брашно. И кафетата са ми малко съмнителни.

 11. Баталче, шляпаш имена по инерция, без да се замисляш, което говори, че си в баталното винаги, по наследство!

 12. Желаещ да инвестира на Тиквата в ауспуха каза:

  Внимание! Внимание!
  Във връзка с наближаващите Коледа и Нова година, Република България предлага безплатно на ЕП и ЕК своя последен кулинарен продукт „Банкянски старец-толуп в джипка“ с гарантирано качество от ОПГ СИК.

 13. Използват се военновременни термини,като ЗЕЛЕН КОРИДОР, ПЪРВА ЛИНИЯ, СЯКАШ СМЕ НА ВОЙНА.

 14. Тази вечер по „Панорама“, въпреки озлобения срещу него продажен журналист Боко Василев, президентът ликвидира Боко Тиквата. Двама Боковци останаха като насрани. БРАВО ГЕНЕРАЛЕ!

  1. Много е смешно, когато някой не вижда очевидната истина, че борисов и радев са еднакво отвратителни и намира единия от двата шопара за лебед.
   Касае се за инфантилизъм.

   1. Една от разликите между двамата и техните екипи е, че едните имат поне малка представа какво е грамотност в юридическо отношение, докато другите е под съмнение даже дали правят разлика между юридическо и физическо лице.

 15. Льотчикът в Панорама призна, че е получил от мутафчийски смс, че оня ген.петров е заразен с коронавирус, но въпреки това е тръгнал за естония, за да се хареса на нато и америка.
  Лъжата е другото му име.

   1. Ами като американците са зад него, защо още стоят зад него изнирателите му, които кръвно мразят американците?
    Защото са кретени несъмнено.

 16. Какво става в България днешно време и конкретно със здравеопазването. Десетки умират поради некомпетентна медицинска помощ, поради реорганизации на отделения, поради недобросъвестност към пациентите.Всеки ден се изменят часовите зелени коридори за пенсионерите и ……т.н.
  В това време Бойко с джипа разкарва министри, включително и този на здравеопазването и се хвали „какви чудни магистрали прави..“.
  Пир по време на чума….

  1. Животът в държава от третия свят, не от четвъртия може би. За съжаление описаната случка не е нещо необичайно в българското „здравеопазване“. Всичко може и да е добре, докато някой не се разболее. Връзки, пари, изнудване, безчовечие, страх, безсилие, омерзение. Обикновенно е преломният момент, когато човек решава, че в България няма бъдеще за децата му, за внуците…

 17. Ако това се бе случвало по време на омразния комунизъм, то нямаше да се правят нови болници а нови лагери за доктори и чиновници от здравеопазването. Лично аз съжелявам но не бе и възможно да си помисли човек, че тнякой ще умре на прага на боницата, защото вътре нямало масто за него. Всъщност всичко се променя – най-голямата държава в света преодоля ковид кризата защото там няма според нас демокрация! Излиза, че демокрация има у нас – когато можеш да си умреш ей-така а диктатура има там, където не можеш да умреш напълно безмислено! Никой не може да спре бъдещето – то идва!

  1. западните либерали желаят китайската в кавички диктатура но да не се бесят за злоупотреби политици…банкери и мултимилионери…да прибавя и полицаи…наркотрафиканти…държ.служители…

 18. А оня който пълни човалите с трупове (министъра де!) – „Ся ко праи“ ?

  1. Вирус НЯМА. Това е медицински и научен ФАКТ. В никоя лаборатория в света не е открит вирусен изолат, нито е намерен генома на „вируса. Няма НИТО ЕДНА научна публикация, доказваща съществуването на вируса.

   Симптомите на „Ковид“ са същите като при химически пневмонит – химическо отравяне с радиоактивен торий.
   Целта на този геноцид е да се намери повод за ТЕСТОВЕ, МАСОВИ ТЕСТОВЕ.
   Тестовете НЕ МОГАТ ДА ОТКРИВАТ „вируса“, а са инструменти за кражба на ДНК.
   Трябват им ДНК пробите на всички за ДНК паспортизация.

 19. Директорът на „Тесла“ си е направил четири теста за един ден

  Главният изпълнителен директор на „Тесла“ Илон Мъск съобщи в четвъртък, че си е направил четири теста за коронавирус в един и същи ден – два дали положителен резултат, а другите два – отрицателен, предаде Ройтерс, цитирани от Стандарт.

  „Нещо изключително лъжливо се случва. Бях тестван за Covid четири пъти днес. Два теста се върнаха отрицателни, два – положителни. Една и съща машина, един и същи тест, една и съща сестра. Бърз антигенен тест“, написа Мъск в Туитър.

  БЕЗ ПАНИКА…ГРИПЪТ ИЗЧЕЗНА…За КИТАЙ вече НИКОЙ не ГОВОРИ…

  1. най ВАЖНОТО е че го ЛЕКУВАМЕ с АНТИБИОТИЦИ…последното няма да го РАЗБЕРАТ лаиците…

   1. Уточнявайте!!!
    С ДЖУРКАНЕ НА АНТИБИОТИЦИТЕ..
    Да бъдем точни: … разчитам на моите юнаци – докторите, сестрите, водещите ни лекари. Сменяйте протоколите. Едните антибиотици не дават резултат, другите дават. Въртете ги, вие разбирате повече.

  2. Не вярвам на Мъск, двоен играч е. С Дебил Гейтс го играят „доброто и лошо ченге“, а и този „велик ум“ се готви да ни чипира. /Нали показа едно прасенце с вграден чип./
   За ракетата май също послъга преди време. При Панарин обсъждаха, че е руска.
   Ами 14-те хиляди спътника? Това не е нормално, преминаха всякакви граници…

   1. P.S. Съчувствам на г-жа Баталова. Всички сме в батака. След прочетените днес истории, се отчаях искрено и от душа!!!

   2. Мария а аз не вярвам на тестовете…много бързо ги извадиха от нафталина…много бързо откриха ваксината-ефикасна американска…частната СЗО много бързо обяви ПАНДЕМИЯ …която не съществува…сега в Китай го НЯМА…изчезна при 1.6 млр. население…откривателят на ПСР теста от години казваше че не е за масово ползване и удобно случайно и внезапно УМРЯ миналата година не се създавал имунитет но кръвната плазма от преболедували…лекувала…

    1. Това за теста го чух за първи път от Дейвид Айк, както и много други неща. Пълна перверзия. Тестът е болен /казано метафорично/, не тестваните. И въобще- откога установяваме вирус чрез тест? И вирус ли установяваме или друго? Сега ми хрумна, че това е тест за акъл и за безакълие. 🙂

 20. Муфтаджийски го каза, че ще се мре, но не уточни, че причината е „боковирус“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *