Публикувано на 18.11.2020 / 8:29

ТЕ ГОВОРЯТ ЗА ЖУРНАЛИСТИКА И СВОБОДА НА СЛОВОТО

Венелин Петков и Антон Хекимян половин час говорят за журналистика и свобода на словото.

Хората хвърляли телевизорите през прозореца, ама пак ги гледали „на уебсайта им“.

Въх! Уби ма!

Afera.bg

Коментари 23 за
“ТЕ ГОВОРЯТ ЗА ЖУРНАЛИСТИКА И СВОБОДА НА СЛОВОТО”

 1. Днес след „интервюто“ с Джамбазки имашекратко интервю и с Ивайло Калфин. Той коментира поведението на Джамбазки и също така каза, че ветото на Македония е лошо действие. Видеото с това интервю липсва на сайта на БТВ.

 2. БТВ създателите на фалшивите новини. Припомням измисления от тях скандал, че сина на президента Радев е замесен в сбиване в столична дискотека. Фалшивата новина още стои на няколко техни страници, но извинението им не го намирам. https://btvnovinite.bg/bulgaria/s-mnogo-vaprositelni-uchastval-li-e-v-sbivane-pred-diskoteka-15-godishnijat-sin-na-prezidenta.html

 3. Опитах се да разбера нещо , но след 30 секунди ми писна…..
  Егати тъпаците дето се правят на умни.
  Скучни некадърници , и телевизиите са им такива!

 4. Не гледам основните телевизии отдавна, но през лятото прочетох в нета поздравителни думи за много смела журналистка, заместваща през отпуската водещ на сутрешно предаване.

  От любопитство проследих интервюто й с доц. д-р Атанас Мангъров! Бях поразена от отвратителното поведение и отношение на тази млада жена към лекар с 38-годишна тежка практика, вирусология, лечение на деца. Безобразно самочувствие и нахалство…. дори не ми се коментира.

  Много съжалявам, че трябва да го кажа и че може би ще обидя доста персони.

  Журналистиката е занаят, който е за хора с друга професия, много познания за други области в живота и за талант за писане.

  Прави впечатление, че голяма част от журналистите нищо не разбират нито от бизнес, нито от финанси. Също и от много други дейности!
  Не може така! Правописът и правоговорът им е под всякаква критика.

  Юристи, музиканти, артисти, писатели, лекари, учители, инженери, преводачи, спортисти, земеделци, животновъди и т.н. – всеки, който си разбира от работта и я обясни на човек, който има писателски талант, трябва да представя живота в медиите…. Огромна част от журналистите са неграмотни.

  Журналистиката, политологията, социологията са измислени специалности и трябва да бъдат включени само допълнително към основните!

  1. откакто ЖУРНАЛИСТИКАТА стана СКЪП ЗАНАЯТ…много ПРОСТИТУТКИ завършиха ЖУРНАЛИСТИКА…

   мисирки-МИСИР

   фитки-ФИТОК…

 5. Желаещ да инвестира на Тиквата в ауспуха каза:

  Журналистиката и свободното слово в България се намират в ауспуха на джипката на Банкянския шопар.

 6. Журналистика се прави със смело сърце, не с мазане. Да вземат пример тези чавдарчета от Томова.

 7. Изкарах ВЕФ-а от мазето ,изтупах го от праха и започнах да слушам радио ,,Свободна Сомалия“.

  Специфичните ми гени в ДНК стадото,започнаха хекимянстват,това не е добре и ми мирише на курбан.

  Айнщайн от четвъртия етаж вика- А бе,вий луди ли сте да гледате телевизия…

  Бахмааму телевизора ми протече,Сигурно трябва да му сменя някой фитинг…

  Вчера май казаха ,че един се удавил в зелевата чорба.

  Червено вино снощи пих
  и капка не остана…
  Телевизора си аз фърлих,
  чак горе на тавана…

  Не бих желал дори ни щерка на султана
  в ушите ми щом звучи
  словото на Хикимяна
  ма друг път…

  Венсеремос.

 8. Протестиращи полицаи опънаха палатка пред Министерски съвет. Асоциацията на лекарски асистенти, сестри и фелдшери поиска оставката на Борисов заради хаоса с епидемиологичните мерки. 132 дни протестиращи скандират премиерът да се омита и да вземе със себе си Иван Гешев, правителството и парламента. В свищовската болница икономист, кинезитерапевт и медсестра се грижат за covid болните.

  Ситуацията в шуменската болница е трагична. Същото е в Разград и други градове. Недостигат лекарства. Имаме остра нужда от над 30 хиляди медсестри. Независими финансови експерти и икономисти определиха проекто-бюджет 2021 като позорен.

  Членове и симпатизанти на ГЕРБ, всички вие прекрасно знаете, че снимките с милионите и златните кюлчета в чекмеджето на Борисов, както и записите с негови псувни, обиди и цинизми са напълно автентични. Последното изпълнение: „Дейба майка им глупава. Давай да бегаме оттука!“ – също е истинско – наясно сте.

  Много от вас са почтени хора, които са вярвали преди време, че подкрепят нормална партия. За 11 години управление на Борисов не помръднахме от дъното на ЕС поне по 1-2 пункта от черните статистики. Продължаваме да сме най-бедни, боледуващи и умиращи. Борисов се хвали с магистрали, но да се строят пътища е задължение на всяко правителство. В други страни се прави същото от десетилетия и дори столетия и се прави качествено и в срок. Сигурно и там се краде от средствата, но има някаква граница, има нормална прокуратура, разследвания и съд. И там има корупция, но тя не е обхванала цялата държава. И там има неморални управници, но не и тотална деградирали. И мафия има навсякъде, но тук мафията е в държавното управление. Области и градове в страната са са феодални владения. Рекетът и изнудването са модел на управление. Прокуратурата е Министерство на наказанията, а не крепост на закона. Преследват се и се мачкат неудобните.

  Всичко това го виждаме, виждате го и вие, хората от ГЕРБ. Знаете по какъв начин активисти и партийни величия забогатяват, прокарват лобистки закони, участват в задкулисни договорки и схеми. Знаете също, че Борисов и Пеевски са тандем, който работи на пълни обороти в интерес на олигархо-мафиотски кръг.

  Напоследък изявите на лидера на партията ви и министър-председател на страната са откровено смущаващи. Те будят тревожни въпроси, най-важният от които е: Защо цял един народ е заложник на самозабравил се и вероятно болен управник? Наистина ли вярвате във всекидневните хвалби на този човек, че процъфтяваме? Не виждате ли какво се случва около вас, с ваши близки и познати? От добро ли над два милиона българи са в чужбина? Да не би да мразят родината си? Наистина ли мислите, че само Борисов и кръгът му са патриоти?

  Мълчанието не ви прави невинни, а съучастници.

  Борис Петков

  1. Четох го това във фрог нюз.
   И съм сигурен, че избирателите на герб и бсп са или някак облагодетелствани от шайките си, или просто са не съвсем у ред, за да плащат членски внос.
   Защото същите въпроси могат да се зададат и на електората на бсп, и най елементарният е как се доверяват на онази, която на 28 години беше протеже на костов, заместник министър, приватизира за стотинки техноимпекс, а днес мъжът й димитър нинов взема 30 хил.заплата.
   Да си член на герб или бсп е диагноза.

    1. О не, не е ненормалник, сам си беше казал – било му кеф да дразни!! Изглежда ми на комплексар, който нямайки с какво друго е намерил този начин, за да привлича внимание върху себе си и е нещо като досадна конска муха. И още нещо, което беше казал за себе си, че преди това е коментирал в ПИК, но след като там са закрили тази възможност се е прехвърлил тук. Така че, дори там не са могли да го/ги изтърпят, но тук по някаква необяснима причина Томова го оставя да се вихри. Необяснима, защото поне тя би трябвало да знае, че постоянните му нападки срещу президента сплотяват го превръщат в досадно и противено мрънкало, а отношението към него което се прехвърля и към сайта й, вече колко пъти съфорумци я предупреждават, че сама затрива така интересният и с авторитет някога сайт. А Вие, вместо да се ядосвате на откачалката, защо не се опитате да го видите откъм жалката и смешна му страна?:-)

    2. Извинете, нека „защото поне тя би трябвало да знае, че постоянните му нападки срещу президента сплотяват го превръщат в досадно и противено мрънкало, а отношението към него което се прехвърля и към сайта й, вече колко пъти съфорумци я предупреждават, че сама затрива так …“
     да се чете:“ защото поне тя би трябвало да знае, че постоянните му нападки срещу президента сплотяват, А НЕГО го превръщат в досадно и противено мрънкало, като отношението към него, антипатията, се прехвърля и към сайта й /“Покрай Илия намрази и св. Илия“/ и вече колко пъти съфорумци я предупреждават, че сама затрива так

 9. Венелин: -Свободата, мой верни Антоне, свободата е на върха на…писалката!!!

 10. хикимянчо е отвратително безгръбначно. Мария цънцарова показа лятото какво е журналистика и какви трабва а са въпросите, но бързо я махнаха и си върнаха мекотелото. СРАМ. Венелинчо е същия нюнюрко и царица на нищоговоренето и мазненето

  1. Показа ама до преди да продадат БТВ. Гледахте ли интервюто й с кмета на Пловдив преди няколко дни. Беше по-тиха от водата и само дето не му се извини за въпросите. Контраста с интервюто с Мангъров беше поразяващ. По-жалко изпълнение скоро не бях гледал, но явно кучето скача според тоягата.

 11. България започва да прилича на раздрънкан, допотопен самолет-двуплощник, в който екипажът се е барикадирал в кабината, не иска да чуе и да види какво става с пътниците и се държи сякаш е под градус или дори дали пък, питат се всички не е леко надрусан (говоря метафорично). А вратичката на самия самолет се е откачила от пантите и от време навреме някой пътник пропада надолу. Останалите пътници се държат със сетни сили кой за каквото намери, само дето не са започнали един друг да се бутат през зеещия отвор над пропастта. Не се съмнявам, че играта на половинчати и тичащи след събитията мерки скоро ще приключи и заради властта (а не толкова поради вируса) в един момент ще се вземат такива ограничителни решения, каквито няма никъде в Европа. Понеже властта е вече толкова време неадекватна и живее в своя измислен свят, където е пълно със свободни места в болниците, има достатъчно медицински персонал (неопитните студенти влизат в боя), няма никаква криза с лекарствата, .Н.Слатински

 12. Откога гулю, гулю, гулю МИСИРКИТЕ МУ почнаха да говорят?
  Вместо да четат айкюто..

  1. И що ли не помнят КОЕ Е НАЙ-ЦЕННОТО ЗА ЧОВЕЧЕСТВОТО изобрететение на миналия век..
   Да им припомним – ДИСТАНЦИОННОТО НА ТЕЛЕВИЗОРА..

 13. БайХу’йя Простия е некадърник откъдето и да го погледнеш? Не ми вярвате? Гледайте как некадърност се е обръснал и си е оставил двудневна трифазиева меркуриева брада..? Sic?! Гледам и не вярвам на ушите си ? Гледайте и вие! ВЕРВАЙТЕ МИ..–https://narod.bg/wp-content/uploads/2020/11/%D0%B1%D0%B0%D1%86%D0%B5-%D0%BD%D0%BE%D1%81.jpg?x95380

 14. ДВЕ МАЖКИ КУРВИ си говорят за ПЕДИКУР и КОЛАМАСКА….и кой как го онождът и с колко в час..а простосмъртните дабучи били им се радвали дори и по интернет

 15. Абе, какво значи думата ПРЕГОВДАТ? |Прочетох я в заглавие на много „професионалната“ агенция Епицентър, в материал за РС Македония, и доста се озадачих. Валеерия Велева знае да се кипри по екраните с абсурдната си бабешка прическа, но не и да следи за най-елементарните правила на правописа, за друго да не говорим. И това било „старата школа“, ученичката на Тошко Тошев. Какво да кажем за младите…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *