Регистрация
Публикувано на 27.08.2017 / 9:03

ТА, ПИТАМ! ЗАЩО СЪМ БЕДЕН? ПИТАМ ВАС, БОКЛУЦИ, ПОЛИТИЦИ. ЗАЩО БЕ, ВАШТА МАМА?!

БЪЛГАРИЯЖивея в България! Мога да се бия, почти професионално! Имам С категория и карам камион. Пожарникар съм! Началник на смяна! Мога да правя ламинат, шпакловки, мазилки и покриви! Грамотен съм, мога да мисля, пиша и осмислям какво се случва у нас. Плащам си редовно сметките и данъците. Пия умерено, не пуша. Не ходя по ресторанти и не съм в състояние да харча или живея, като бял човек! Заплатата ми стига само за седмица!

Имам приятели, които в Англия изкарват моята заплата само за три дни. Карам трошаляк на 25 години и не мога да го сменя с друг.

Та, питам! Защо съм беден? Питам вас, Боклуци, Политици.

Аз ли не съм производителен или некадърен, или вие? Защо в чужбина  някакъв, който може само да завърти една крушка на фасонката, живее като пич? Кара чисто нова кола, на лизинг и когато той изтече я сменя?

Защо бе, вашта мама и Боклуци?

Защо те обикалят света, а ние пестим цяла година за няколко дни почивка на морето? От колко време сме в Европейския съюз и  какво направихте за нас ? Защо от 2009 година заплатата ми е във фризера, а постоянно ми вдигате цените на всичко? Аз ли съм идиот, или вие?

Защо на гръцкия пенсионер пенсията е по – висока от мойта заплата, а даже си рискувам живота? Защо ни откраднахте и миналото и бъдещето? Защо децата ми трябва да ви плащат заемите, които откраднахте?

Докога мислите, че ще ви търпим? Последният ми въпрос е излишен! Вие изобщо не мислите! Трябва ние да помислим вместо вас! Защо сте все едни и същи, там вътре? Мислите ли, че театъра, който играете пред всички вече до болка не ни е втръснал? Мислите ли, че глупавите ви и манипулиращи общественото съзнание телевизии ще ви спасят накрая корумпираните и оцапани задници ?

Не мислите нищо за никой! Защо в България има пенсия от 180 лева? Защо субсидиите са ви най – високи в Европа, като сте най – продажни, най – корумпирани, крадливи и полуграмотни с купени дипломи?

Защо циганки раждат по на 13 и 14 , а в последствие вместо някой да бъде подведен под отговорност за педофилия,на същата тази циганка държавата осигурява един доста добър стандарт на живот, който директно дискриминира всяка българка и българско семейство? А в последствие същата тази държава я стимулира, като инкубатор за разплод, без никакви задължения, само права?

Мога да питам до утре …

Глас в пустиня. Вашта мама и политически мастии!

Невен Касабов

Коментари 30 за
“ТА, ПИТАМ! ЗАЩО СЪМ БЕДЕН? ПИТАМ ВАС, БОКЛУЦИ, ПОЛИТИЦИ. ЗАЩО БЕ, ВАШТА МАМА?!”

 1. Здрасти Нава, здрасти приятелю! Драго ми е да те срещна в Афера. Твоите въпроси, са въпроси на 80 процента от българите останали да живеят у дома.. Аз избягах, отказах се да боря и вече 10 години съм далеч от майка ми, близки и приятелите. Децата ми се родиха и растат тук, и няма ден до сега, в който да не се питам правилно ли постъпвам. Милата ни родина, с която е свързано всичко най скъпо за мен, е като разграден двор, в който НИЩО не е наред. И няма никакви изгледи, да тръгне нагоре. Дори да ги изчистим тези стотина гадове, които решават съдбата и живота ни, не виждам от кой ръкав ще извадим образовани,нормални, европейски изглеждащи и некорумпирани политици, които да НАЗНАЧИМ, да ни служат, не ние на тях! Но пък може и чудеса да стават… Да се обадиш, имаш ми тел. Георги Милошев.

 2. Г-н Касабов, почти всички коментари обхващат действителноста у нас.Най-краткото според мен обяснение е : През последните 20 години ни управляват ПРЕДАТЕЛИ.Ние си имаме плодородна земя, за да ни изхранва;имаме вода за населението и за напояване; имаме злато с което може да се плаща ;имаме море,планини и минерални извори – да почиваме и да се лекуваме; имаме възможности за екологично живитнивъдство – да се храним и да изнасяме. Ф.Димитров унищожи селското стопанство;Луканов унищожи държавните фондове;Костов унищожи банките и индустрията,но даде без пари концесиите за злато ; Първанов подписа със Симеончо за влизане в НАТО и американските бази в България, в следствие унищожиха армията ;Станишев беше абсолютен смешник като управленец; за сегашните неграмотници нямам думи.

 3. защото ние, сегашните „българи“,сме боклуци и мърши!Защото позволихме на полуграмотни и изцяло неграмотни мутри и ДС -идиоти да ни управляват,защото не видяхме какво ни се готви за преход през 1989-та година.Защото ни разединиха на сини ,червени, пембени и така ни „бият“ много по-успешно.Защото така ни казват от европата- по думите на всички крадци от управлението………И толкова много защото………

 4. Отговорът на въпроса Ви, г-н Касабов, е в петте мнения под поста на Мери. Те са представителна извадка за това как мислят болшинството от българските граждани.
  Когато процентът на това болшинство спадне значително, тогава ще бъдем богати.

 5. Бай Невена, шото си от страната на булката, и щото всичкото ти колега цалува тиквен пенис, другото пристига от Посолството на на шите нови братя, барем ако решим нещо друго – вади се роялът, едни малки цици и всичкото интелектулна проститутка на територията – една древна истина в управленирто – що трябва да завземеш една държава, като е в пъти по-евтино да купиш / създадеш елита и? що трябва да глезиш персонала на фирма, като можеш да купиш ,синдиката и? надявам се сещаш, че тая работа се оправя със 7,62 – разпитче ще има ли ме бе курви?

 6. Българинът е уникален! Само мрънка и иска някой друг да се „бори“, да изяде боя, а може и да загуби живота си, а той да се ползва от постигнато. Все някой друг да свърши черната работа. Като нямаш ДУПЕ да се наемеш, да станеш този, който ЩЕ промени нещата – ще си траеш. Анадънму?

 7. Много е прост отговорът! Защото никъде не спомена, че може да боравиш с АК-47 !

 8. ПриятелюКасабов, не бива така грубо да псуваш!!! Можеш, например, да кажеш нежно: „Уважаемий бате Гойко, да ми ядеш суджука!!!“

 9. Наследниците на тези, които преди около 70 години осъществиха национализацията и колективизацията – те направиха приватизацията и сега развиват техния си „капитализъм“, който много се различава от капитализма в модерните държави.

  1. Така е, родителите бяха убедени комунисти и направиха колективизацията, но техните отрочета ги влечаха парите, затова и фалираха държавата, за да може глупавият народ да приеме преврата на 10.11 и да не разбере как се самоубива искайки сатанинския капитализъм. И да, капитализмът в България се отличава от този на Запад, най-вече с това, че България не е била империя и не е смукала ресурси от цял свят затова и сега капитализмът тук не върви. Ако бяхме смукали и ограбвали народи в Африка, Азия и Америка и нашият капитализъм щеше да си е добре. Хората на Запад живеят добре не заради капитализма, а заради изстисканите ресурси от народите по света, които дават началото на техния висок стандарт на живот. Има други 200 държави с капитализъм, но там тази основа я няма, затова го няма и високия стандарт. Толкова е просто.

   1. Много вярно и сега вече като всичко са ограбили де що има, и тяхното време дойде.

 10. Беден си, авторе, защото живееш в капитализъм. Това е експлоататорски и анти-човешки строй. Или ти си експлоатиран, ако работиш за някого или си ескплоатиращ, ако имаш някого, който да ти работи. Това е капитализмът. Може да оцелееш само върху купища трупове на други около теб. Капитализмът е социален дарвинизъм. Оцеляване на най-приспособените. Така е в природата.Но ние уж сме хора, уж имаме разум и може да го използваме, за да живеем добре и щастливо. А в същото време не осъзнаваме какво е капитализмът. Капитализъм има в над 200 държави в цял свят, включително цяла Африка. А същите тези африканци бягат към западна Европа. Ама защо? Защото единствените държави в които стандартът на живот е по-висок са тези, които са изградили този стандарт с цената на милиони жертви от цял свят. Но има справедливост и същите тези държави скоро ще погинат тъй като за сега поне само арабите, но поне някой се събуди и отмъщението започна. Робите започнаха своето възмездие.

 11. Тази държава сега е мащеха за умните и трудолюбивите, а майчица за мързеливите и неграмотните.И това е моята държава за съжаление!

 12. Защото 90% от българските мъже са потиснати и страхливи…. и мързеливи, и крадливи, и пияници!

  Приятелю, прочети „Чичовци“ и всичко ще ти стане ясно. Истината е в класиката.

  PS – Днес казах на съседите, че на 16 септември (колкото и плакатно да звучи) трябва да излезем и да изчистим боклуците пред и зад блока (това не е работа на чистачката), особено тези, които имат стари и мръсни МПС и около тях има боклуци и шума, колкото искаш. “ О, ние сме заети и това не ние работа“ – отговориха селяндурите…. Тези избират онези!

  Аз ще изляза – преводачка с 4 езика, ще мета, ще чистя и т.н.

  Това е истината!

   1. Ще дойде като нищо – с четирите си езика барабар – като и е толкоз акъла – хем да им плаща данъци и такси , хем и да им върши работата …. пък да седне и да прочете малко ( не класика де ) там където 90% от мъжете са не мързеливи, не крадливи, не пияници – „светлите демократични“ места де – кой я върши тази работа с почистването ….. а ако езиците и не са от демократичните – да помоли някой да и преведе ……

  1. „ДО МЕРИ“
   Ще чистиш като си тъпа! Нали плащаш данъци и такса смет?
   Ако си умна предложи да има кампания „ДА ПАЗИМ ЧИСТА България“,
   а не да я цапаме и после да изчистим малко и за един ден!
   Изисквай от Фандъкова (усмихнатото лице на корупцията) да
   почиства и мие улиците на София, а не да краде 2/3 от парите за чистота!

  2. Мери, независимо от 4-те ти езика, съзнаваш ли колко си тъпа и деградирала с тези ти разсъждения!Сигурно искаш и да направиш една работа с уста на Боко Тиквата!?
   Ега, ти и боклука!

 13. Сидеров бе ясен. Забележете поведението му само. Когато беше женен за Капка какво правеше ? Ами буташе пред себе си нейният син. Този същия Димитър Стоянов беше около 20 годишен и без висше образование, но стана депутат, евродепотат. С една дума, уреди го като доведен син. Димитър си купи и хубав, нов апартамент и всичко благодарение на своя „баща“ Сидеров. Тези политици, ама всичките ни играят поредния ТЕАТЪР и така вече 28 години. В парламента са само бивши комунисти ! Имали поне един да е там, в Парламента, чиито родители – дядо или баба да са били ИНТЕРНИРАНИ или били в БЕЛЯНЕ, НЕ, НАЛИ ? И НЯМА ДА ИМА, ЗАЩОТО КОМУНИСТИТЕ НЕ ГО ДОПУСКАТ ! А много от избитите антикомунисти и лежали по затворите или интернирани БЯХА ЦВЕТА НА ИНТЕЛИГЕНЦИЯТА НА БЪЛГАРИЯ ! ! !

 14. Беден си, защото не въртиш свирки и не се шибаш в гъза.

 15. „Не бива да се главозамайваме от постигнатото“ се изцепи наскоро Светиня МУ по повод на някаква касова наличност ,която била n-пъти по-голяма от предишната МУ година,без да уточни влизат ли 4-те тона СУДЖУК в нея или не влизат.Тези прошляци,наречени български политици живеят в някакъв техен паралелен свят, в който собственото им его
  и лакомия спускат гъста лондонска мъгла пред елементарните проблеми на хората.Нека
  си спомним Сидеров и култовата му фраза „Здравейте грухтящи прасета“ с която поздрави парламента в първата си реч пред поредната порция случайници,седнали в депутатските кресла.Сега Сидеров грухти наравно с другите /че и повече/ и това грухтене ще кънти в ушите на бедния избирател дотогава,докато политиката е
  превърната в черпак за крадене и задоволяване на най-ниските човешки страсти на фона на една отчаяна и примирена публика от избиратели,която глозга настървено обелките на подхвърлената милостиня от политическата каста и се моли за някой случайно изпаднал СУДЖУК.Та приказката ми е за отчаяната и примирена публика,която
  се лута между обелките от Суджука и чака търпеливо идването на Годо.ДОКОГА???
  .

 16. Директно от бюджета, от еврофондове, от заемите, които теглят, от контрабанда и източване на всичко де що е пари парцала Борисов и айдуците му крадат десетки милиарди годишно. А това обрича всички на сиромашия, защото откраднатите пари не влизат в обръщение, отиват в тайни сметки, част от тях отиват в тайните сметки на началниците на парцала борисов, за да си купи спокойствие.

 17. Не слушай никой, само мене. Защо не вземеш пример от твоя роднина Касабов. Прави като него. Ако точно следваш съветите и ти ще влезеш във властта както влезе и той с нфсб. Значи намираш си едни потури и една бяла риза. Слагаш една китка зад ухото и се качваш в една каруца. Колкото каруцата е по-нашарена толкова по-добро впечатление ще направиш, защото хората ще гледат каруцата а не тебе. Пускаш една група със зурни-гайди и 5-6 кларинети да свири и викаш телевизия скат да те снима и да те покаже по телевизора. Хората ще видят какъв патриот си веднага ще те изберат. Много са чувствителни на тема музика и народна носия. Там требва да наблегнеш и ще те изберат ако не за депутат то поне за кмет.

 18. Отговорът на това „Защо…“ е един – защото ГИ ТЪРПИМ ДА СЕ ПРЕИЗБИРАТ, вместо отдавна да сме ги изринали „на гюбрето на историята“.

 19. Всеки народ сам каквото си направи, друг не може да му го направи!

  1. Причините за да сме на това дередже знаем много добре. Дайте идея как да се избавим от това дередже или от назначените работодатели- хрантутници,дето се тутиловат „навобогаташи“, ама нещо което може да хване дикиш

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>