Публикувано на 08.03.2009 / 23:39

Тайна завера за нежелания петролопровод Бургас-Александруполис

 

 

Правителството  ще направи повторен опит да запознае обществеността с проекта за петролопровода Бургас-Александруполис. За разлика от предишния път, когато срещата в Бургас претърпя абсолютен провал, сега властимащите идват в Поморие. Очаква се и този път да има пак стълкновения както предния път, когато стотици бургазлии през лятото направиха за смях представителите на кабинета и ги обсипаха с освирквания и въпроси, на които не бяха дадени адекватни отговори от зам.министъра Калин Рогачев и свитата му. Сега той и прекия му началник Асен Гагаузов са решили да не вдигат много шум и да си проведат заверата пред приближени екоорганизации, политици и рибарски сдружения в градчето на 20 км.от Бургас.

Информацията обаче изтече и недоволните отново ще бъдат достатъчни за да очерният четвъртъка на пратениците от София.  Рисковият и нежелан петролопровод, който крие редица рискове провокира две общини-Бургас и Созопол да си направят референдум миналата година като резултата бе очакван-99 % казаха НЕ  на изгодната за Русия и Гърция тръба, през която ще тече суров петрол, а буйове, шлангове и танкери ще изпъстрят Бургаския залив за ужас на плажуващите. В Поморие така и не бе спретнат референдум макар общественоста да искаше това. При разлив на нефт в морето освен Бургас, Поморие също са е кюпа и ще претърпи нечувани загуби в областа на туризма и рибарството. Необяснимо  Несебър остава  пасивен, явно под натиск. Предстоящата в Гранд хотел Поморие  тайна завера се очаква да бъде бурна и разпалена, но едва ли правителствените лица ще се вслушат в гласа народен.

Росен Петров

Коментари 0 за
“Тайна завера за нежелания петролопровод Бургас-Александруполис”

 1. Абе те не разбраха ли че не я искаме тая гадна тръба?Това е най гадното нещо което могат да поставят в нашето море което и без това си е замърсено…

 2. На Първанов не му остана много време за предварително поети ангажименти.
  Това не е като лова на на местения АРХАР!
  Какво като е в резерват?
  Ние сме президенти.
  Правим каквото си сакаме.
  Докога, бе БГ президенте?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *