Регистрация
Публикувано на 17.04.2008 / 9:25

Тайна договорка между БСП и ГЕРБ за предсрочни избори през октомври

 

 

Един от най-вероятните мотиви за излизане елегантно на позиция за предсрочни избори от страна на червените ще бъде орязването на квотите на НДСВ в реденето на кабинета, което на практика ще взриви тройната коалиция.

Според източниците на afera.bg вече са водени конфиденциални разговори и договорки между висши представители на ГЕРБ и БСП за провеждането на “мача на предсрочните избори” в края на октомври, началото на ноември тази година.

ГЕРБ на практика не е готова за предсрочни избори, както сам признава и лидерът и Бойко Борисов и най-вероятно ще загуби в различни градове като Варна и Видин, където върви процес на цепене и вътрешно-партийна конфронтация. БСП също е наясно със загубата на доверие, но си дава сметка, че още една година във властта с подобно управление, ще я срине съвсем в очите на избирателите.

Колкото и да се пъчи, че ще спечели мнозинство, Борисов е напълно наясно, че това изобщо не може да се случи и в момента за него също е добре да хване вълната, тъй като по места гербаджии масово губят доверие.

И БСП, и ГЕРБ имат сметка от така развит политически сценарий, коментираха източниците на afera.bg.

И колкото, и да е странно за някои, които сляпо се доверяват на приказките на Бойко Борисов, на гербаджии ще им се наложи да влязат във властта отново с коалиция. Като се има предвид печалното състояние на т.нар. десни, които изобщо не са готови за предсрочни избори – СДС и ДСБ, на Борисов ще му се наложи да стисне ръце с БСП и ДПС. А не бива да се забравя и Атака.

Самият Михаил Миков от БСП вчера загатна за подобно развитие на нещата, обявявайки, че “ако продължават да ни ядосват ще отидем към предсрочни избори”. Топлото отношение на Борисов към президента Първанов също допълва картинката. Днес той дори похвали премиерът Станишев, че е много умен и за първи път не бе крайно рязък по отношение на персоната му.

Фактът, че досега БСП не си позволи да удари Бойко Борисов, въпреки че има достатъчно ресурс и фактология, с която може да го направи, също подсказва за тайните договорки, коментираха още високопоставените източници на afera.bg

Десет часа след прогнозата на afera.bg, която единствена в медийното пространство даде гласност на задкулисните игри за договорка за предсрочни избори, премиерът Станишев каза дословно: "Ако едно правителство няма достатъчно подкрепа в парламента, се отива към предсрочни избори. И това ще видим другата седмица.

Красен Миланов

Коментари 0 за
“Тайна договорка между БСП и ГЕРБ за предсрочни избори през октомври”

 1. Предсрочни избори няма да има.Тия апаши ще си изкарат пълният мандат.

 2. е тайна договорката им? Много ясно, че ГЕРБ е творение на БСП! Ако всички бяха родолюбци, нямаше да скрият от народа намеренията си! Тези тайни сбирки, преговори и беузмия, които се случват, говорят само за едно – КАК ДА ИЗЛЪЖАТ ПАК НАРОДА СИ, ЗА ДА СА НА ВЛАСТ!

 3. Ок, работят ни по изпитания стар начин – новотгледано опозиционно менте-наше момче (бат`ти не знам кой си, “атаки” разни и пр.) сменят омразното правителство и всичко утихва. – Елиминират мозинството с ЛИШАВАНЕ ОТ АЛТЕРНАТИВА – не че ще им се хванем на ментетата, но като няма за какво, НЕ ГЛАСУВАШ и пак добре за тях – ментето се избира “мнозинство от малцинството”. Затова с всички сили ПРЕЧАТ да се появят като алтернатива неща, които мнозинството иска – напр. ПРЯКА ВЛАСТ на гражданите в управлението на страната с всички възможни инструменти за това – ето как http://edname4ta.blogspot.

 4. Защо БСП не е ударила още по Б.Б.? Ами бившият охранител на Тодор Живков си е тяхно момче, както и цялата му милиционерската партия.

 5. Убийствата за разчистване на сметки станаха 24, откакто БСП-ДС взеха отново официално властта в България !! За по-малко от три години. Но серГЕЙ, Гоце, Р.Петк. и т.н. и този път ще „отпразнуват“ с безгрижие безпомощността на властта. Червената власт, която иска да задържи бандитското си управление, а НЕ да даде поне сигурност на останалите в страната Българи. Защото МВР, ГДБОП, прокуратурата и следствието, даже и “новата” ДАНС, са ЧАСТ от престъпността в страната. Част от трафиците, кражбите, чадърите, прикриванията, репресиите …..
  ДанС е като ДС от миналото !! Комунисти „барони“ и партийни ченгета сега ръководят тази “нова” структура. А в тъмното ни минало са били верни на комунизЪма, Партията и “старата” ДС !!
  Да напомним, че по време на бай БОЙКО-вото „управление“ в МВР броят на поръчковите убийства надхвърли 50 !!
  Червената мафия забавя, но не забравя …, пък и не й пука, вече …

 6. „Днес той дори похвали премиерът Станишев, че е много умен и за първи път не бе крайно рязък по отношение на персоната му“

  Брей-й! Президента на всички българи ПРОГОВОРИ! Време е да му даде едно орденче..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *