Публикувано на 21.05.2008 / 13:05

Тадич: Непреклонни сме за Косово, няма такава държава

 

 

Дестабилизация на Балканите е малко възможна, но президентът напомни, че с България и други близки страни мислят различно. Според него били похвални действията на Гърция, Румъния, Армения и Кипър, които въпреки външния натиск били на сръбска страна. Тадич е против сили на ЕС да се разполагат в Косово, освен ако не били под егидата на ООН.

"Не сме съгласни да се твърди, че целия свят признава независимо Косово. Това не е вярно. Едва 40 са на брой от общо 190", категоричен бе Тадич. Той отказа да се ангажира дали Сърбия ще върне посланика си в София. Това било от компетенцията на новото сръбско правителство, което тепърва ще се състави. Пресконференцията бе съпроводена от гаф на българските организатори. Тадич бе принуден да говори без преводач, а журналистите слушаха изявления от него на сръбски и английски. Българска реч така и не се чу.

Росен Петров

Коментари 0 за
“Тадич: Непреклонни сме за Косово, няма такава държава”

  1. Че предадохме братята сърби, няма спор, но поне да беше предателство с цената на някакви дивиденти за България. Но как да стане, като не ни управляват българи?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *