Публикувано на 03.08.2008 / 21:11

С какво Бойко е по-различен от Златко Баретата

 

 

След като минерална вода в ДАНС пиха старите авери на бат Бойко Златко Баретата и Малкия Маргин, внезапно родното ФБР се наведе на столичния кмет и му отиде на крака в кабинета. Този път за да пие кафе.

Никъде не отивам аз, който иска да ме види да дойде при мене – отсече безпардонно Бойко Борисов и  смутолеви, че винаги столичната община давала много сигнали за корупция, така че имало за какво да си поговорят с дансаджиите.

Така и не става ясно за какво агентите на “Станишевата корона” все пак искаха да си поговорят с бат Бойко, но пък лъсна факта, че когато те викат за събеседник в ДАНС няма никаква равнопоставеност. Едни пият минерална вода, доведени под конвой, за други спецченгетата превиват гръбнак и им ходят на крака.

С какво е по-различен бат Бойко от Златко Баретата, че ДАНС да му прави глуповати метани и ако темата за разговор е била дали има световен заговор в “заминаването на циганите на море”, вместо да чисят столицата, то в такъв случай родното ФБР окончателно и безвъзвратно трябва да се саморазпусне, защото стана за майтап.

Бат Бойко, който не спира да говори денонощно направи и безумен коментар по повод отвличането на Бончеви: “Случаят с отвличането на семейство Бончеви е тежък удар срещу държавността и срещу всички нас. Хората от бизнеса с отвличания си направиха рекламен ход, чието послание бе : плащайте на нас, за да върнем хората и не информирайте МВР”.

Прочетете последното изречение поне три пъти. Какво разбрахте? На кого да плащат, и защо да плащат да върнат хората? Нали похитителите отвличат, не за да им плащат дза върнат някого, просто защото е отвлечен?  Всъщност, вие разбирате ли изобщо какво говори Бойко Борисов, когато си отвори устата?

Чел, недочел конституцията Бойко се впусна да прави и директен преврат като поиска от президента да разпусне парламента.

“Да се твърди, че настояваме за "разпускане на парламента" е спекулация, с която БСП се опитва да отвлече вниманието от проблемите, които спешно иска да решава.Много е важно да уточним, че такива мерки не биха били прецедент. Самият Георги Първанов бе активен участник в аналогична ситуация през февруари 1997 година. Разбираемо е, че вероятно не иска да си спомня за този период, но българите не са забравили фактите. А те са, че след като Николай Добрев върна проучвателния мандат на президента Петър Стоянов, политическите партии договориха при президента и подписаха споразумение за предсрочни избори. Така на практика се отказаха от обречените безплодни процедури по връщане на възложен им мандат. Това се случи в ситуация на силен уличен натиск и бурен национален протест", рекоха от ГЕРБ.

На практика Борисов признава, че нещо не е съвсем редовно в искането им за назначаване на служебен кабинет, въпреки това обаче хич не му пука, че се нарушава конституцията. По неговите мерки и теглилки, представете си като стане премиер, как между другото пак хич няма да му пука да нарушава закона, само и само да стане на неговото.

Ако някой друг си беше позволил подобни изявления за директен държавен преврат, нали се сещате, как Прокуратурата щеше моментално да се задвижи. На бат Бойко обаче всичко му е позволено. Точно като по “Братя Карамазови”.

ГЕРБ директно призова президента да започне консултации с партиите от тройната коалиция, парламентарната и извънпарламентарната опозиция за предсрочно прекратяване мандата на 40-то НС и изработване на програмата и приоритети, по които да работи назначения от него служебен кабинет в законоустановения срок. Да издаде указ за прекратяване мандата на това правителство и да назначи служебен кабинет с ясна и краткосрочна програма. Да насрочи извънредни парламентарни избори през есента на 2008 година. С това ще даде възможност на следващото управление на страната бързо да започне с реализирането на необходимините мерки и подготовката на бюджета за 2009 –та година.

На което чак аверът на Бойко президентът Първанов се ядоса и му препоръча все пак да прочете Конституцията.

Каква тогава е разликата между Бойко и Златко Баретата? Баретата поне пичовски каза, че има правила на играта в подземния свят и който не ги спазва се наказва жеското. За бат Бойко правилата не важат.

Той просто иска час по-скоро да грабне премиерския пост.

Той сигурно и Златко Баретата иска да е “капо ди тути капи” на световната мафия, ама няма наглостта да тропа с крак и да иска всички, и с цената на всичко да се съобразяват с него.

Както е тръгнало, утре на бат Бойко може да му хрумне нещо още по-оригинално – да заповяда на президента като главнокомандващ да извади танковете на улиците.Яна Маринова
 
  

 

Коментари 0 за
“С какво Бойко е по-различен от Златко Баретата”

  1. priateliu BG e nad bsi4ko za normalni hora,za ostanalite moje i da ne 4etat,az ne si gubia vremeto da pi6a za tiah,no nali ia obi4ame na6ata Balgaria,nali za neia pi6em,mislim,govorim.Ako mu e pisano na niakoi da se radva na koeto e otkradnal,pusni go da hodi,ne si capai rycete,za vsi4ko si ima hora synsrodniko,bydi umen,pone vednyjv jivota si bydi normalen

  2. ЖИВЕЯ В МАЛЪК ПРОВИНЦИАЛЕН ГРАД. МОЖЕ ДА СЕ КАЖЕ, ЧЕ ГОРЕ-ДОЛУ СЕ ПОЗНАВАМЕ. ОКАЗА СЕ, ЧЕ ЗА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ ОТ ГЕРБ СЕ КАНДИДАТИРАХА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ЛЕКЕТА НА ГРАДА, ДАМСКИЯТ СЪСТАВ Е ИЗВЕСТЕН НА ВСИЧКИ С ЛЕКОТО СИ ПОВЕДЕНИЕ.

  3. ти наред ли си бе пиле-бойко си е техен- баща му е возил григор шопов-бил е до жени и дядо й – тук някой те пуска да си на някакъв пост – няма роден от свободната държава ЛИДЕР. Видял ли си ХАМЕЛИОН – те ще ти донесат вода от 100 кладенеца, за да те успят.Не мускулите правят мъжа, а умната жена до него ! Абе, вие нито четете, нито анализирате, нито се учите от грешки, абе родителите ви казвали ли са ви, че някои са плод на любов, а други на хамалско блъскане ! Писвате ми неразумни и юроди !

  4. стига сте му правили реклама на този идиот бб! стига. по-добре пишете за модни ревюта, но получавам позив за повръщане щом ми защракате за резерния вариант на бкп бб и неговата жалка група лакоми нагаждачи, нарекла се герб. сигурно си мислят, че имат здрав гръб, който да ги подкрепя. българите изчезват, а те още за власт над тях мечтаят.

  5. Ами иска Бате Бойко да грабне премиерския пост, защото може. Мъжкар е, и поне със сигурност може да му вярваме, че няма да се коалира с комунисти и турци. Това естествено не се нрави на мазния и приличащ на гол охлюв Доган, онаглял до такава степен, че счита държавата за негова бащиния.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *