Публикувано на 02.04.2009 / 18:33

Сянката на Маджо зад ченгета покри убийците от „Малибу”

 

 

Разследването на убийството на Венцислав Маринов – Боксьора, който бе направен на решето в дискотека „Малибу” на Златни пясъци миналото лято, отиде в небитието. То бе прекратено от прокурор Кайряков, който в прав текст призна, че нищо не може да направи, тъй като полицията нямали никакви ресурси за да открият убийците.

Afera.bg публикува пространни разследвания, с които разкри, че веднага след престъплението в продължение на 12 часа варненската вътрешна дирекция на МВР умишлено или не, работеше в абсолютно погрешна посока.

Убийците на Венци Боксьора се търсеха сред неговата бригада, с която е отишъл в „Малибу” след покана по телефона и ченгетата непростимо непрофесионално пропиляха 12 часа за да разберат, че в „Малибу” всъщност са чакали в засада софийска бригада, спрягана като хора на Маджо.

Именно afera.bg тогава сигнализира лично директора на ОДП – Варна комисар Митко Димитров, който ахкаше и охкаше – ама как така имало други хора, ама как така софийска бригада. Умишлено или не, всички тези 12 часа са трябвали за да бъде даден шанс на убийците да се покрият.

На тях всъщност им трябват по-малко – само три часа след престъплението те напускат страната през Малко Търново. Кой е отворил коридора е въпрос на разследване на „Вътрешна сигурност”.

Пред свой близък кръг шефът на ОДП – Варна споделя, че Ченков е бил този, който хладнокръвно е стрелял и е убил Венци Боксьора. „Ченков е стрелял със законен пистолет в едната ръка и незаконен ЧЗ 350 в другата”, твърди комисар Димитров.

През август той казва пред afera.bg: „Очаквай новини около „Малибу”! Такива нито се случват, нито полицията намира някого.

Случаят потъва в пълна мъгла.

Ченгета от вътрешната дирекция са потресени от това как е бил разследван случая и коментират, че чрез трето лице точно Маджо е оказал влияние върху висшето ръководство на полицията.

Ченгетата твърдят и, че шефът на оперативната част в ОДП – Варна Тодор Иванчев пък бил неглижирал участието на Юри в историята и той никъде официално не е бил намесван, въпреки че е бил пред вратата на „Малибу”.

Разследването на „Малибу” така и не стига доникъде.

Afera.bg

Коментари 0 за
“Сянката на Маджо зад ченгета покри убийците от „Малибу””

  1. юри „пора“, негово е заведението „Ла фамилия“ на улица брегалница……….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *