Публикувано на 22.10.2020 / 18:48

СЪСТУДЕНТЪТ НА БОЙКО БОРИСОВ – СУБСИДИРАН МЛЕКОПРОИЗВОДИТЕЛ

Дами и господа,

Периодично разкриващите се обвързаности на фигури, известни с влиянието си в сектора, с властта, значително намаляват усещането за лоялна конкуренция в сектор „Мляко“.

Моля да се обърне внимание на някои аномалии, свързани с може би най-субсидирания млекопреработвател в страната – г-н Димитър Зоров – приятел и състудент на министър-председателя от школата в Симеоново. Борисов дори присъства на откриването на мандрата на Зоров – https://dariknews.bg/regioni/vraca/bojko-borisov-otkri-naj-moderniq-krave-kompleks-na-balkanite-626131

По данни на ДФЗ, млечният олигарх, приятел на премиера, през 2018г. и 2019г. получава преки помощи в размер на общо 9,450,180.73 лева. А може би и повече.

Евро помощите са получени чрез дружества, притежавани от самия Зоров и свързани с него лица – информация е публична на сайта на Държавен фонд „Земеделие“. Особено внимание следва да се обърне на помощите получени от ЕТ “Зоров 91 Димитър Зоров“ за двете години. Видно от справките в регистрите на ДФЗ, на лицето са отпуснати помощи – веднъж в размер на 266 334.12 лева и 2 051 72 7.27 лева. Какво е особеното? И за двете плащания липсват основание и информация за мярката, съобразно която са отпуснати помощите. Как така повече от 2 млн. лева са отпуснати от ДФЗ, без да има публични данни за основанието,на което са заплатени? Защо за всички други субсидирани лица има информация, а за най-близкия до премиера млечен производител липсват???

При установения брой на декларирани млечни крави пред БАБХ, притежавани от Зоров и свързаните с него лица, а по-точно – 1581, правилата на аритметиката и логиката диктуват,че не е възможно да се натрупа такъв размер, по която и да е от мерките за подпомагане.

На какво основание са получени тези помощи? Дължи ли се на близостта с премиера скриването на тази информация? Ще дойде ли моментът, в който субсидиите се разпределят ясно, без определени, близки до властта хора, да бъдат облагодетелствани?

Кой ще отговори на тези въпроси?

Марин Иванов

Коментари 12 за
“СЪСТУДЕНТЪТ НА БОЙКО БОРИСОВ – СУБСИДИРАН МЛЕКОПРОИЗВОДИТЕЛ”

 1. На Пършевица пасат само коне. От много години не съм видял нито една крава там…

 2. Това е само един пример , как Бойко раздава на своите хора. Какво да кажем за къщите за гости струващи по 300-400 х. евро. Документирано и описано от комисии. . Половината от тях не са използвани през 5-те години за приемане на гости. Това са милиони евро. Кой е наказан и кой е виновен. Кой управлява и допуска това. Какво направи Гешев. На колко собственици са повдигнати обвинения. Кой ги защитава.

 3. вече нищо не ме УЧУДВА…освен ако СПРАТ да КРАДЪТ…но тогава или ще са УМРЯЛИ…или в ЗАТВОРА…

 4. Колко ли се е озорил Зоров за да получи необосновано толкова големи субсидии ? Сигурна съм , че половината са заминали за чекмеджето на Борисов ! Той за това си е назначил почти навсякъде такива послушнички , като ПКП , а Танева и другите мутреси му изпълняват заповедите безпрекословно ! Мутрата без мутреси и другите мутри до него е бита карта ! Продажници в БГ , колкото щеш !Отвратителна ИЗПЪЛНИТЕЛНА власт подчинила всички други власти за собственото си благоденствие и безотговорност за престъпленията си !

 5. На Зоро и колегата му от милиционерската школа ще им намотая червата на грездея си.

 6. Другарят Зоров и др. Борисов могат да ме издоят УСТНО, съгласен съм и ще лобирам пред брадавичестата свиня Танева, сега министЕр на земеделието да им пусне по една субсидийка за устноиздояване на данъкоплатецо Дзверо.

 7. Освен това „държавата“ направи на Зоров чисто нов асфалт чак до мандрата в балкана около 25-30 км. Какво стана с катастрофата на щерка му на Зоров, поне кръвнината на хората плати ли ?
  Но в територията Му е така.

 8. „Какво е силна държава, каква е нейната сила? Разбира се, не в пълния контрол или твърдост на правоприлагащите органи, не в изместването на частната инициатива или накърняването на гражданската активност, дори в силата на въоръжените сили и отбранителния потенциал, въпреки че този компонент е важен за Русия, като се вземе предвид нейната география, цял набор от геополитически предизвикателства и, разбира се, нашата историческа отговорност като постоянен член на Съвета за сигурност на ООН да осигури глобална стабилност“, каза Путин.

  Руският лидер е убеден, че „силата на държавата се крие преди всичко в доверието на гражданите в нея“.

  Путин добави, че реалната демокрация и гражданското общество не могат да бъдат внесени.

  „Трябва да се справим с факта, че понякога те се опитват да заменят истинското обществено търсене с интереса на някаква тясна социална група, и, честно казано, на външни сили“, заяви руският държавен глава.

  Той е убеден, че „реалната демокрация и гражданското общество не могат да бъдат внесени, те не могат да бъдат продукт на дейността на чуждестранни доброжелатели, дори ако уж искат най-доброто“.

 9. Преди това беше ВИПОНД /Висш институт за подготовка на офицери и научно- изследователска дейност за нуждите на МВР/

 10. От една и съща школа,не зная колко общо имат!Школата в Симеоново по Боково време водеше само 6 месечни кадрови курсове,както и 10 години след него!Никакво висше образование не са вземали по това време!Имаше военна Академия,но Академията на МВР беше създадена много по-късно,чак през 2002 г!

  1. Доколкото ми е известно, преди да стане академия, школата в Симеоново, някъде около 1970 год. е обявена за Висша специална школа „Г.Димитров“- МВР. Инжинер,Доктор на огнеборските науки Б.Б. е бил преподавател в пожарникарския факултет и най-вероятно въпросният млекопроизводител му е бил студент. Явно добре са се изучили да краднат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *