Публикувано на 10.04.2008 / 14:14

Съпругата на Горги Стоев ще съди Петър Христозов заради лъжите му

 

 

Съпругата на убития писател Георги Стоев каза за Днес.бг, че ще съди писателят Петър Христозов заради твърденията му, че той е писал книгите, с които "писателят на мафията" стана известен. С такова заглавие излезе днес вестник “Тереграф”, в който Петър Христозов твърди, че той е писал книгите на Георги Стоев.

"Той имаше много силна памет и всичко, което разказа е истина", каза Светла Стоева.

Стоев до последно е искал да дава показания в прокуратурата, каза Светла Стоева и допълни, че мъжът й се е страхувал за живота си. Тя също се страхува сега за своя и този на детето си – Жаклин, което все още не знае, че баща му е убит. "Колкото охраняваха него, толкова ще охраняват и мен", каза тя.

Скръбната церемония бе в църквата на софийския квартал "Бистрица". На опелото и през цялото време на траурното шествие покойникът бе в открит ковчег, лицето му излъчваше спокойствието, което се виждаше и на снимката, поставена редом с житото и хляба. Само черната шапка на главата подсказваше за раните от куршумите, които отнеха живота на писателя.
"Детето му още не знае, че е мъртъв", каза приятел на Стоев. Той уточни, че момиченцето Жаклин, на седем години, е при роднини в Берковица. Скръбното шествие към гробищата поведе съпругата на писателя Светла, подкрепяна от свой близък съобщава БГНЕС.
В шествието са били забелязани част от хората, които в последните дни разказваха за съвместната си литературна работа със Стоев – издатели и писатели, сред които е Румен Леонидов.
"Той ще остане мит и дълго ще се говори за него", каза пред журналисти адвокатът Добрин Додев, близък приятел на убития, който е бил с него по време на покушението.

Afera.bg

Коментари 0 за
“Съпругата на Горги Стоев ще съди Петър Христозов заради лъжите му”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *