Публикувано на 19.02.2008 / 12:59

Съдът върна ексшефа на БОП – Варна Емил Петров, разкаран незаконно от ген. Веселин Петров

 

 

По онова време ген. Веселин Петров съкращава бившия антимафиот №1 на Варна като византийски му се предлагат други длъжности – като началник отдел „Охранителен” в ОДП – Шумен и ОДП – Добрич. Естествено, Емил Петров отказва подхвърлената му унизителна паничка с попара, надробена от ген. Веселин Петров.
Емил Петров е служил в МВР близо 23 години, като е завършил преди това Средно полицейско училище в Пазарджик и Академията на МВР. Работил е като полицай, районен инспектор, заместник началник на Първо РПУ и Второ РПУ – Варна, началник на РПУ – Девня и Първо РПУ – Варна. От лятото на 2003 година е началник на РЗ БОП – Варна.

Съкращението на бившият антимафиот е напълно незаконно, защото според чл. 191 на Закона за Министерството на вътрешните работи не му е предложена друга длъжност в рамките на притежаваната категория.

Емил Петров отказва и предложените му длъжности, тъй като не му е предложена длъжност, според неговата категория и професионална квалификация в ОДП – Варна, където има свободни работни места. Още тогава Емил Петров се закани, че по съдебен път ще търси правата си.

Истината беше очевадно ясна за полицейските среди. Шефът на РЗБОП – Варна бе изключително недолюбван от тогавашния директор на ОДП – Варна, известен с пословичната си мнителност. Генерал Веселин Петров се чистеше от всички, които и само евентуално можеха да му  бъдат  противници за заеманата от него длъжност. След купища интриги и удари под кръста, сегашният шеф на Националната полиция все пак успя да прецака ексантимафиот №1.

Днес обаче вече е факт, че съдът е възстановил Емил Петров на работа и сега той е един от тримата, които отговарят по ценз и ранг да заемат длъжността заместник –директор на ОДП – Варна.

Дали ще поиска да се върне в органите на МВР обаче, Емил Петров все още не е решил, научи afera.bg. В последно време той беше силно огорчен това, което се случи с него.

Днес остава открит и отговора на въпроса, кой ще понесе отговорността за тъпоумното действие на МВР, спрямо комисар Емил Петров. И не е ли редно именно сегашният шеф на Националната полиция ген. Веселин Петров да плати от джоба си всички заплати, които се полагат на Емил Петров, във връзка с решението на съда за възстановяването му на длъжност.

 

 

Веселина Томова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *