Регистрация
Публикувано на 13.05.2017 / 11:37

СЪДИЯ, ХВЪРЛИЛ ТОГАТА: ЕДИН СТРАХЛИВ И НЕКОМПЕТЕНТЕН СЪДИЯ МОЖЕ ДА ОСЕРЕ ВСЯКО ДЕЛО. КОРУПЦИЯТА Е СЛЕД ТОВА ПО ВАЖНОСТ.

кирил николовВ студиото на Люба Кулезич по biTv бившият съдия от Пловдив Кирил Николов, съдия с 16 години стаж, коментира защо сам е напуснал системата, захвърляйки тогата и сега вече е адвокат.

 “И досега съм убеден, че не корупцията, която разбира се я има, е най-важното, за омерзението, което е отправено към съдебната система. Първо е страха и некомпетентността.

Един страхлив и некомпетентен съдия може да осере всяко дело.

Корупцията е после, защото малко са делата, където прозира този интерес.

У съдиите този страх се автогенерира. Според мен страховете си ги самовнушават, това е като автоцензурата.

Магистратите са твърде обикновени хора, често твърде обикновени хора, които много често са станали твърде достъпно магистрати, благодарение само на един конкурс. За шофьорите има тест за психилогическа годност, а а магистратите няма такъв.

Тези същите хора, в своята простосърдечност, започват да се радват на хубавата държавна работа. Те намират една прекрасна работа, като след пет години станат несменяеми и с топ не могат да мръднат и въпреки това продължават да се страхуват за прекрасната си държавна работа.

За тях тази свобода не е ценност, това е драмата. Тези същите магистрати наричат ръководителите си “Шефе”. В момента в който един съдия каже думата “Шеф”, няма как този шеф да не го вика и да му казва какво да прави.”, заяви Кирил Николов.

Цялото интервю можете да гледате тук:

http://www.bitelevision.com/bivshiyat-sadiya-kiril-nikolov-za-razvoda-s-temida-i-omerzenieto-ot-sistemata/

Afera.bg

Коментари 10 за
“СЪДИЯ, ХВЪРЛИЛ ТОГАТА: ЕДИН СТРАХЛИВ И НЕКОМПЕТЕНТЕН СЪДИЯ МОЖЕ ДА ОСЕРЕ ВСЯКО ДЕЛО. КОРУПЦИЯТА Е СЛЕД ТОВА ПО ВАЖНОСТ.”

 1. Това значи да ударим дъното , че да се чуе ! Щом и съдиите напускат омерзени , правете сметка че държавата е в будна кома . Това не са закони , с лошо сковани и гласувани на бързо интереси !

 2. Бягството, разбира се, не е решение. Трябва да се доведе до край разделението на властите – суверенът пряко да генерира всички власти, а после, независими една от друга, те да се „сдържат“ и „балансират“. Сега някакво пратийно мнозинство избира една част, а съдии и прокурори – друга от ВСС и посбе… той назначава съдии!? Самият принцип е опорочен. Пряк избор и отзоваване на всички магистрати от гражданите, вкл. и тези в Конст.съд, който чете Конституцията като дявола -Евангелието. Това ни трябва. Ще се научим как може. Как „не може“ знаем.

 3. СЪДИ – ЕДИНСТВЕНО, БОГ!
  Самоприпозналото се Негово подобие може – САМО да правораздава!
  А, кое е – „право“ и кое – „криво“ са си го съчинили – НЯКОИ, за които същото не се отнася!

 4. Всичко казано е вярно.С една корекция..Първият порок в съдебната система са законите, които съдиите следва да прилагат. Хаосът в законодателството, приемането на бързи закони /често съчинени чрез лош превод на нещо компилирано от други държави/ закономерно ражда хаос и в правоприлагането. И никоя съдебна реформа няма да оправи този изначален недоимък…

 5. Две каки си приказват за бели чаршафи и корупция по високите етажи на пирамидата от политическата класа!

 6. Първо е некомпетентността, която естествено влече страх. Ако един магистрат е компетентен, няма от какво да се страхува, защото е аргументиран и няма кой да застане насреща му. Лошото е, че голямата част от магистратите са въпиющо некомпетентни и затова се оплитат като пате в кълчища в делата. Те просто толкова си могат.

 7. ТОЧЕН СИ НО ДАЙ ИДЕЙ И НАСОКИ КАК ДА СЕ ПРОМЕНЯТ НЕЩАТА.
  НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН КАТО НАПУСКАМЕ И ПОСЛЕ ДА ПЛЮЕМ .
  СЪЩИЯ СИНДРОМ ГО ИМА И В БИВШИТЕ ОТ МВР…ГОВОРЯ МИНИСТРИ И ЗАМ МИНИСТРИ… ПЛЮЯТ И КРИТИКУВАТ…ТА ВЪПРОСА МИ БАТКА КЪМ ТЕБ Е: ТИ КАКВО ОПИТА ДА ПРОМЕНИШ ДОКАТО БЕШЕ СЪДИЯ??? ДОКЛАДНИ ЛИ ПИСА?СРЕЩАШЕ СЕ И ПРАВЕШЕ ЛИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ПРЕД РЪКОВОДИТЕЛИТЕ ТИ??? КАКВО???
  ОБЯСНИ ТОВА И ЩЕ ТИ ВЯРВАМЕ И ПОДКРЕПИМ ТОГАВА…

 8. За съжаление такава е истината. Видях решение на районен съд,където съдийката преднамерено е решила делото.Всички документални доказантелства,подплатени с аргументи и свидетелски показания е отхвърлила, а е постановила решението си само върху две лъжливи свидетелски показания,които по никакъв начин не са доказани.Но какво да прави тя, като адвокатката по делото на недоказаните лъжи е съпруга на бивш шеф и настоящ зам.шеф на съда, Нали трябва да си пази хляба…И на тази адвокатка 90% от делата по всяка вероятност минават положително.И как да вярваме и на Окръжен съд,като същите магистрати са се вплели като във шевица. Затова никой не вярва на съдебната система.Прав сте господин Николаев!

 9. Предписанията на правото са: живей честно, не вреди другиму, въздавай
  всекиму своетo („От всеки както избере, на всеки според както е избрал и както е избран.“).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>