Регистрация
Публикувано на 18.03.2017 / 13:02

СЪДИЯ ЗА СГОТВЯНЕ. ЗАРАДИ ГНУСНАТА ПОЛИТИЧЕСКА ИГРА С МАРЕШКИ. ЗНАК КЪМ ВСИЧКИ СЪДИИ – ВИЕ СТЕ СЛЕДВАЩИТЕ, АКО НЕ СТЕ НАДУПЕНИ.

светлозар георгиевДа започнем с лицето Веселин Марешки, защото е изключително важно в този сюжет.

Тези, които днес са „запленени“ от Марешки „Тръпма“, не познават детайлно „политическото“ му трамбоване във времето. Вероятно, защото лицето Марешки се вихреше на местен терен – на варненски. С непрекъснатото и натрапчиво щение да става кмет на Варна. Силен – вилен – на първи тур винаги и на балотажа … някак фриволен, и … между другото. „Между другото“ в полза винаги на кандидата на ГЕРБ – дали Кирил Йорданов, или Иван Портних, е без значение.

Медиите изнасяха прословутата му схема за „печелене“ на гласове – аптеки, лекарства, директно даване на пари. Като за територията, наречена България, последици – никакви. Марешки вкарваше подобаваща група „общински съветници“, после излизаше от местния парламент, защото нещо не му харесваше откъм даваното и така нататък, и така и нататък…

Някак уж „внезапно“ се събуди авер на лицето Бойко Методиев Борисов, раздаваше милиони на футболен клуб, защото Борисов го „помолил“, втурна се в бизнеса с горива, по схемата с лекарствата, ореше територията без никой, никоя институция да пожелае дълбоко да се разрови и да доведе до реализация на купищата журналистически разследвания за произхода на горивата му, за аферите, впрочем, готови разследвания, достатъчно само да бъдат взети от „Открито“ на Валя Ахчиева…

За никого, който познава хастара на лицето Марешки, не бе никаква изненада, че болезнените му амбиции го доведоха и до кандидат – президент, както и е на път да цопне и в парламента с внушителна група. На територията, наречена България, подобно нашествие никога не се случва случайно. Още повече с лице, като Марешки.

Тепърва ще му сърбат попарата и тези, които го моделират, и онези, които са си го окачили като брошка на реверите.

И вместо службите и съответните институции да го заковат откъм лекарствата и горивата, вместо разработките им да отлежават умишлено в чекмеджетата, лицето Марешки влезе в „нелепата“ ситуация, на фона на същите горива и лекарства, със скандал, който го направи обвиняем и подсъдим по дело за нанасяне на телесна повреда и рекет. Така нареченото дело „Марешки“, което тече във Варненския окръжен съд.

Последното съдебно заседание по делото „Марешки“ е на 13 февруари, когато делото е отложено за 24 април т.г. Към датата 24 април лицето Веселин Марешки почти със сигурност ще е народен представител, което означава, че ще е с имунитет и за да продължи делото, имунитета му трябва да бъде поискан от главния прокурор и свален от парламента с подобаващо мнозинство. Кога във времето може да се проточи това – няКОИ знаят, ние – не. Освен това, предвид събитията, които се случиха със съдията по делото „Марешки“ – съдия Светлозар Горгиев, делото, което бе пред приключване, сега ще започне отначало, с нов съдия.

Времето ще работи за лицето Марешки. И за онези, които, метафорично казано, „го държат за топките“. Ако някой се запита – е, само с това „смешно“ дело ли го държат, ще отговорим така – видимо, на върха на айсберга, официално – това е делото, с което Марешки е сгазил лука. Отдолу – в невидимото – са всички онези обстоятелства около лекарствата и горивата, за които реализации няма, а няма, защото не е толкова просто – там НЕ Е САМО Марешки, че да го изтъпаниш на подсъдимата скамейка „и сам побойникът“, а са забъркани, като свински черва, точно И онези, които го държат за топките.

Така че, ВИДИМО за това е толкова важно това дело „Марешки“. Защото НЕВИДИМОТО не е за пред публиката, всичко в него върви зад кулисите.

И предвид очертаващата се патова ситуация с новия парламент и създаването на евентуална властова коалиция „в името на държавата“, лицето Марешки ще се наложи да бъде „контролирано“ изкъсо – ха натам, ха насам – но винаги „правилно“ дърпано за конците.

Един от канапите за дърпане е и делото „Марешки“. А в територията, наречена България, т.нар. „независима“ съдебна система винаги е оплетена виртуозно с политическата власт.

И не само, защото ВИДИМО главният прокурор ходеше всяка сряда абсурдно на оперативки на изпълнителната власт, в лицето на Бойко Методиев Борисов.

Десет дни преди извънредните избори – на 16 март т.г. съдията по делото „Марешки“ – съдия Светлозар Георгиев от Варненския окръжен съд – осъмна с повдигнато обвинение за престъпление срещу правосъдието, тъй като е карал районната прокурорка от Варненска районна прокуратура Здравка Задгорска да прекрати разследване.

На съдия Светлозар Георгиев бе наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ от 3000 лева.

АФЕРА вече писа за началото на поредната „знакова“ „битка с корупцията по високите етажи, в случая на правосъдната система“: „ПРОКУРОРКАТА, НАТОПИЛА СЪДИЯ СВЕТЛОЗАР ГЕОРГИЕВ – ЗДРАВКА ЗАДГОРСКА! МИРИШЕ НА ПОРЪЧКА ЗАРАДИ ДЕЛОТО „МАРЕШКИ“. ВИЖТЕ ЗАЩО!

Два бегли щриха:

говорителката на главния прокурор – Румяна Арнаудова изнесе напоителни конкретни подробности по казуса, които са канавата върху която стъпваме като разследващи журналисти. Арнаудова го направи веднага, след като в началото бе пуснато само официално съобщение – без името на районната прокурорка, и след като се разбра, че така или иначе интересуващите се медии ще разберат името на прокурорката, даже и без особен напън.

И второ – нещо „нетипично“. Единствено по bTV предадоха как пред съответната институция, предварително очевадно информирана и изпратена, и преди още съдия Светлозар Георгиев да получи обвинението си и мярката за неотклонение, вече го чакаше репортерката Мариета Николаева. И за първи път за тази медия, която иначе никога до този момент не бе разчепквала делото „Марешки“ в ефира си, за сметка на напоителните интервюта с „българския Тръмп“, репортерката зададе финален въпрос на съдия Георгиев: „Докъде е делото „Марешки“?“, на което получи отговор: „Пред привършване. Но очевидно сега ще започне отначало с друг съдия“.

За какво е обвинен съдия Светлозар Георгиев и какво точно е прегрешението му „против правосъдието“?

Според говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова става дума за дело, по което е обвинен бивш полицай, който забравил оръжие /ловна пушка/ върху капака на автомобила си. Оръжието е законно регистрирано. „Забравил го е, с което е нарушил основни правила за съхраняване на огнестрелни оръжия, което представлява висока степен на обществена опасност, тъй като е било напълно възможно това оръжие да бъде открито от дете или друг човек и да се стигне до тежки инциденти„, казва Румяна Арнаудова и допълва, че бившият полицай бил приятел на съдия Светлозар Георгиев. Георгиев поискал да му помогне, за да бъде прекратено разследването, и го поискал от районната прокурорка Здравка Задгорска.

Съдията е извикал в кабинета си прокурора и я е мотивирал да прекрати това разследване, защото според него не представлява обществена опасност. Прокурор Задгорска не се поддала на въздействието и внесла обвинителен акт срещу извършителя в Районен съд – Варна и той вече е признат за виновен, като е глобен с 1000 лева.“, заявява още Румяна Арнаудова.

АФЕРА направи проверка кое е въпросното дело, използвано за тази потресающа „битка срещу корупцията по високите етажи на правосъдната система“.

Делото е НОХД No 6210/2016 и е гледано от I състав на Варненски Районен съд с председател на състава – съдията от Варненски районен съд Христо Минев. На съдебното заседание не се явява въпросната районна прокурорка Здравка Задгорска, а по делото влиза – районната прокурорка М. Неделчева. Съдебното заседание е проведено на 26 януари 2017 година.

Решението на съда е: „…ПРИЗНАВА подсъдимия Н.Н.Д. – роден на ***г***, българин, български гражданин, разведен, неосъждан, със средно образование, не работи, ЕГН **********, ЗА ВИНОВЕН В ТОВА, ЧЕ На 15.09.2016г. в гр.Варна, като пренасял огнестрелно оръжие – автомат марка „Ата“, кал.12, № 07А05542, за който притежава разрешение с № 20160225954 за съхранение, носене и употреба на огнестрелно оръжие, не взел необходимите мерки за сигурност в нарушение на чл.59 ал.1 от Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия, а именно: „Лицата, получили разрешение за придобиване, съхранение, носене и употреба на огнестрелни оръжия и боеприпаси за тях и разрешение за придобиване и/или съхранение на взривни вещества и пиротехнически изделия, са длъжни да ги опазват от кражби, изгубване и достъп на други лица и да предприемат мерки за недопускане на злополуки или наранявания при употребата им.“ – престъпление по чл.338 ал.1 пр.1 от НК, поради което и на осн. чл.378 от НПК, вр. чл.78А ал.1 от НК го освобождава от наказателна отговорност, като му налага административно наказание ГЛОБА в размер на 1000,00 /хиляда/ лева.

РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок от днес пред ВОС.“

Чл. 338. от НК гласи: (1) (Изм. – ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. – ДВ, бр. 92 от 2002 г., изм. – ДВ, бр. 26 от 2010 г., изм. – ДВ, бр. 33 от 2011 г., в сила от 27.05.2011 г.) Който като държи, пренася, изпраща или работи с взривни вещества, огнестрелни оръжия, боеприпаси за огнестрелни оръжия или пиротехнически изделия, не взема необходимите мерки за сигурност и особено мерките, предвидени в надлежните правилници, наредби или инструкции, се наказва с лишаване от свобода от една до пет години или с глоба от петстотин до три хиляди лева.

Какво прави впечатление? Бившият полицай Н.Н.Д. е освободен от наказателна отговорност. Защо?

Защото разпоредбата на чл. 78а от НК дава възможност за освобождаване от наказателна отговорност на лице, извършило престъпление, при определени в нормата предпоставки – за престъплението се предвижда наказание до три години лишаване от свобода или друго по-леко наказание, когато е умишлено, или лишаване от свобода до пет години или друго по-леко наказание, когато е непредпазливо; деецът не е осъждан за престъпление от общ характер и не е освобождаван от наказателна отговорност по реда на този раздел; причинените от престъплението имуществени вреди са възстановени.

Законодателят, е предвидил възможност за извършено престъпление, наказателната отговорност на лицата да бъде заменена с административно-наказателна. Наказанието е глоба в размер от 1000 до 5000 лева. Освобождаване от наказателна отговорност се заменя с налагане на административно наказание глоба.

Чл. 78а от НК се прилага, когато лицето се третира, като неосъждано –  лице с чисто съдебно минало и за да бъде реализирано освобождаването от наказателна отговорност, е необходимо да са изпълнени законовите изисквания на чл. 78а от НК. А тези изисквания са: – извършителят на престъпление да бъде пълнолетен – навършил 18 години; – за престъплението се предвижда наказание лишаване от свобода до три години или друго по-леко наказание, когато е умишлено, или лишаване от свобода до пет години, или друго по-леко наказание, когато е непредпазливо; – деецът не е осъждан за престъпление от общ характер и не е освобождаван от наказателна отговорност по реда на този раздел; – причинените от престъплението имуществени вреди са възстановени.

Особеното при освобождаването от наказателна отговорност, е че съдът е задължен да приложи чл. 78а и да освободи от наказателна отговорност обвиняемия или подсъдимия, ако предпоставките са налице. Това съдът е длъжен да стори независимо от своето вътрешно убеждение. В противен случай законът би бил нарушен, а съдебният акт незаконосъобразен.

Така лицето Н.Н.Д., за което съдия Светлозар Георгиев е ходатайствал пред районната прокурорка Здравка Задгорска получава административно най-леко наказание. Няма данни, съдията по делото да е бил подлаган на натиск.

Още повече, че говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова сама изрича на 16 март т.г., че разследването по отношение на съдия Светлозар Георгиев ще приключи „още днес“: „Очаква се разследването да приключи още днес с предявяване на всички доказателства и Георгиев да бъде предаден на съд“.

Както вече писа АФЕРА, според думите на говорителят на главния прокурор, „сигналът от ДАНС дойде на 7 март“ и  „за една седмица събрахме всички гласни доказателства“.

Това, което съставлява разговора между съдия Светозар Георгиев и районната прокурорка Здравка Задгорска ще може по същество да се чуе едва в съдебната зала, когато започне делото срещу съдията. Сега се осланяме на изреченото от прокуратурата, но помним и случаи като с горнооряховските лекари, които бяха разнасяни уж от СРС,  като „убийци“, пък на финала ги оневиниха.

На този етап говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова казва обаче нещо изключително любопитно: „От прокуратурата поясниха, че разполагат и със запис от срещата в кабинета на съдията между него и прокурора.“

Съдията е извикал в кабинета си прокурора“, твърдят от прокуратурата. Магистрати от съдебната палата във Варненския окръжен съд са озадачени какво изобщо може да прави районна прокурорка в тази сграда, тъй като подобни посещения са почти изключения. Пак в съдебната зала предстои да чуем и кой, как и по какъв точно начин е инициирал подобна среща и защо подобно ходатайство не е проведено извън територията на съдебната палата, например.

Очевидно е едно обаче – че в разговора между прокурорката и съдията най-вероятно е обсъждано прекратяване на „разследването“, за да бъде административно наказано лицето. Въпреки че по наредбата за съхраняване на оръжие глобата би била дори по-висока от тази, която е получена по делото, но пък присъдата – глоба по делото носи на лицето впоследствие квалификацията „осъден“.

Разполагаме със запис от срещата в кабинета на съдията между него и прокурора.“ – изявление на говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Неслучайно заявено по този начин. И което предполага, че няма СРС, тъй като за употребата на такива не се споменава. За СРС споменават единствено журналисти, които предварително са били инструктирани къде да чакат съдия Георгиев, преди предявяването на обвинението му.

Тогава как е регламентиран този запис?

Срещата е била проведена на 2 декември 2016 година. На 6 декември прокурорката Задгорска внася обвинителен акт срещу лицето Н.Н.Д.

АФЕРА вече анализира и постави въпросите: ако са били употребени СРС по случая, то кога са били разрешени? Очевидно, ако е имало СРС, те са били разрешени ПРЕДИ 2 декември 2016 година и вероятно след някакъв предварителен разговор между Задгорска и Георгиев. В качеството му какъв тогава е бил подслушван със СРС, ако са били използвани СРС, съдията – като съдия по делото „Марешки“ ли?

На практика от изнесеното от прокуратура става ясно, че на 2 декември 2016 година е имало среща – разговор между съдия Георгиев и прокурор Задгорска, от което е станало ясно, че Георгиев оказва влияние върху Задгорска да спре разследване. Разговорът бил записан.

Тук сме длъжни да зададем важния въпрос: ако съдия Светлозар Георгиев е бил подслушван ПРЕДИ срещата на 2 декември 2016 година, то това означава ли, че той е подслушван за нещо друго и това нещо „друго“, няма как да е нещо „друго“, освен по делото „Марешки“?

И още един въпрос: ако СРС са накичени на прокурорката Задгорска, или ако са монтирани в кабинета на съдия Георгиев, ПРЕДИ 2 декември, /когато съдията е „повикал прокурорката в кабинета си“, според прокуратурата, което, апропо, е пълен абсурд, защото съдията е абсурд „да я повика“/ – използвани ли са СРС от ПРЕДИ срещата по отношение на съдия Георгиев и за какво – по делото „Марешки“ ли?

Ако е записан предварителен разговор на съдията със Задгорска от типа „искам да те видя“, това пак означава, че съдията е бил подслушван, но ОЧЕВАДНО не заради смехотворното дело с Н.Н.Д., което се опитват да изкарат като че ли съдията е поискал да се спре разследване срещу Ал Кайда, а заради пак нещо „друго“, и това нещо „друго“ не е нищо друго, освен делото „Марешки“.

На практика прокурор Задгорска ПРЕДВАРИТЕЛНО е оборудвана, което означава, че ПРЕДВАРИТЕЛНО се знае какво ще стане на тази среща, което пък води до „обоснованото предположение“, че ПРЕДВАРИТЕЛНО съдията е бил поставен „под контрол“. А този „контрол“ може да бъде свързан единствено с делото „Марешки“.

Иначе, другият вариант е „ахмашкия“ и дълбоко непрофесионален. Задгорска го записва с телефон или с каквото и да е, предварително инструктирана пак, след което записът се „оформя“, като го легитимират. При такъв „ахмашки“ вариант обаче, тепърва предстои да се доказва колко „регламентиран“ е бил този запис.

Така или иначе, ПРЕДВАРИТЕЛНИТЕ СЪБИТИЯ, са довели до режисирането на накичената прокурорка Задгорска, а това при всички положения е било свързано с „контрол“ над съдията по делото „Марешки“.

След 2 декември 2016 година до 7 март 2017 година – в продължение на три месеца има пълна тишина по „разследването“. И на 7 март, по думите на Румяна Арнаудова, „ни докладваха сигнала“ и те, видите ли – веднага реагирали и за „една седмица събрахме всички гласни доказателства“ и на 16 март, изречено от нея – „още днес може да бъде приключено разследването и делото да влезе в съда“.

Три месеца! Три месеца подслушвали ли са съдията по делото „Марешки“, защото е очевадно, че това за което го обвиняват се е случило на 2 декември 2016 година и е приключило с направения тогава запис?!

Още нещо, което е обществено известен факт в магистратските среди във Варна. Районната прокурорка Здравка Задгорска е известна с изключителното си послушание по отношение на високопоставените в йерархията. Задгорска бе обявена едва ли не като „герой“ от говорителката на главния прокурор, защото „не се поддала на натиска“. Сама Задгорска да е предприела такъв „поход“ срещу неправдата в правосъдната система? Тоя филм го забравете. Не се е прожектирал, няма и да се прожектира. Задгорска е действала под указание. Чие – не е трудно да се досетим.

Какъв знак е цялото това „упражнение“ към всички съдии. И защо аршинът е двоен.

Всички както вътре в системата, така и които имат досег с правосъдната система във варненска съдебна околия, са брилянтно наясно, че в сравнение с това, което се случва, шумно прогласения случай със съдия Светлозар Георгиев е направо смешно жалък.

„Престъпленията против правосъдието“, извършвани от висши кадри на варненската съдебна околия са толкова по-знакови и значими, и по толкова по-мащабни дела, но за тях няма „спец. звено – антикорупция“, то е в дълбока кома, ако трябва да ги закове.

Впрочем, същата тази прокурорка Задгорска може със същия успех да бъде подведена по същото обвинение, като съдия Георгиев, по едно дело, което предстои АФЕРА да предостави на вашето внимание, в което има пряк прокурорски натиск върху свидетели. За да лъсне двойния аршин. Никой обаче не я пипа.

Не може да бориш „корупция“ само когато това е изгодно на определени режисьори на политическата Симбиоза у нас, което разбира се включва овладяна, послушна и препарирана от страх съдебна система.

„Упражнението“ със съдия Светлозар Горгиев е и знак към всички съдии – внимавайте в картинката и без „волни движения“, ние определяме „правилата“ и „присъдите“. Ако излезете от „матрицата“ – чака ви случката със съдия Светлозар Георгиев.

Гнило. На много гнило мирише.

Послепис:

За всички онези, които сега ще изквичат, че защитавам съдията Светлозар Георгиев, за сметка на „неподдаващата се“ прокуратура /ти да видиш!/, ще река: имам „привилегията“ да съм в досег с правосъдната система на варненската съдебна околия, както като дългогодишен разследващ журналист, така и като техен „клиент“. Знам със сигурност повече и от ДАНС, само че нямам „привилегията“ да слагам белезници. Да ми пъхат в лицето от страна на прокуратура и разни там „спец“ звена случаят „Светлозар Георгиев“, като някакъв голям „удар“, е наглост. На фона на безобразната корупция и ТЪРГОВИЯ С ВЛИЯНИЕ във варненската съдебна система, цялата тая скалъпена дърварски история, е позорна илюстрация за това, което всъщност представлява „независимата правосъдна система“ в България – зависима от политиците кочина.

И още нещо: Няма друг журналист, който си е позволявал да критикува съдия Светлозар Георгиев, както го направи АФЕРА, но истината е по-важна от всичко. Утре, ако и Задгорска я „сготвят“ по подобен поръчков начин, ще ровим истината, такава каквато е, за разлика от „дръжките на микрофони“. Ама, надали. Такива като Задгорска никога не ги „сготвят“, тях ги готвят за шефове. След Цветанка Гетова например, която още не е отговорила къде са чувалите с „веществените доказателства“ по кражбите от покоите на дядо Кирил.

Веселина Томова

На снимката: Съдия Светлозар Георгиев

Коментари 14 за
“СЪДИЯ ЗА СГОТВЯНЕ. ЗАРАДИ ГНУСНАТА ПОЛИТИЧЕСКА ИГРА С МАРЕШКИ. ЗНАК КЪМ ВСИЧКИ СЪДИИ – ВИЕ СТЕ СЛЕДВАЩИТЕ, АКО НЕ СТЕ НАДУПЕНИ.”

 1. Журналисти като Веселина Томова ме събуждат от литаргичния сън, в който цялото общество е избрало може би като защитна реакция от помията на властоимащите на прехода, дето пак се наредиха на тезгяха да ги избираме. Поздравления за Томова! Де да можеше да се клонира та да можем по-бързо да се събудим всички! Само се питам, след очевадния случай на натопения съдия Светлозар Георгиев, дали ще е достатъчен за да СЕ СЪБУДЯТ ВСИЧКИ СЪДИИ?????? Освен ако и между тях има такива, които да ги държат за топките. Не може прокурорите за кой ли пореден път да ги „СГОТВЯТ” и те да продължават да спят! Моят въпрос е към съдиите: „ЗАЩО СПИТЕ? ЗАЩО НЕ ЗАЩИТИТЕ ИМИДЖА НА СЪДИЙСКОТО СЪСЛОВИЕ? Не вярвам да Ви харесва да Ви готвят, колкото и да сте ВКУСНИ!!!

  1. Това вече е планувано просто кухарката здравка им напомни че и тяхното време трябва да почне.

  2. Днеска мачкаш утре си мачкан кръговрата на живота. Съдебната реформа ще е като почне да се готвят взаимно! И отмъщението ще стане част от това. Неможе все да им се разминава и на оперативни и на експерти и на прокурори. Поне ще са притеснени да ходят да наговарят експерти съдии за мерки дела и тн. Че ще са сготвени по същия начин. А наякои вече са готови просто още незнаят.

 2. Сега съдиите като сготвят те здравка задгорска която редовно ходи да ги наговаря за мерките за неотклонение какви мерки да дава съдията случаино на кафе ще и го върнат с лихвите. Тази незнам дали до края на годината вместо шеф на районенна прокуратура както се готви да е в повеляново девня или новата и работата на госпожа споразумение че тя почти няма спечелено дело по друг начин да е адвокат да може да си практикува споразуменията колкото иска. На дали някои би я наел за адвокат че тя като прокурорка е еталон за некадърност като адвокат няма да е нищо по различно. Само служебен защитник тя за друго не става. Но както се казва ще поживеем ще видим. Тази здравка определено е чакат изненади.

 3. ,,B.B/Simitli,,zaedno s Tzv.Tzv.dalgi godini bjaha,, regisjori,na mnogo sadebni procesi ,,motivirayki,,sadii I prokurori ,,dargashti gi za topkite,,s DANS,NSBOP….,,Oproshtavaha bivshi I tekushti pregreshenija,, na sl.na sadebnata Sistema,su opredeleno,,razvitie,,na deloto…imashe ,,parichki,,za vsichki po,,verigata,,,…partiyci,chengeta,advokatcheta…,,proverena shema,,…chrez Dargavata..

 4. Варненските съдилища са едно корупционно блато. Особено тези по граждански дела – там е страшно, „тарифите“ са високи и твърди, само дето не са окачени на таблото с обявите…

 5. Има ли такива боклуци, които за пари не само ще се нагъзят, но ще разтворят и бузите на задника си, реформа в съдебната система ще стане на „кукуво лято“. Благодарение на тях българската съдебна система е водеща в корупцията.

 6. А ЗНАЕХТЕ ЛИ, ЧЕ много „честната“ и „принципна“ прокурорка Здравка Задгорска потули бруталната саморазправа на кръчмар срещу инспектор от РЗИ-Варна, на която свидетели станаха една дузина журналисти, в това число и аз, както и представители на Община Варна. Моментът на посегателството, при което бе счупен шумомер /държавно имущество/ на стойност 10 000 лева, бе заснет от камера на Нова телевизия и излъчен в емисиите „Новини“ на същата медия, а междувременно отразен и от всички други журналисти от пряка свидетелска гледна точка. Отделно от това дадохме показания срещу лицето Г.Н. във II РУП, а на следващия ден изпратих по имейла на разследващия полицай М. Инджов линк към видеорепортажа на Нова телевизия, документиращ момента на посегателството над длъжностно лице по време на изпълнение на служебните му задължения (чл. 325, ал. 2 НК). Нека сега „принципната“ и „много честната“ Здравка Задгорска да отговори защо потули този случай, чия поръчка обслужи и срещу какво, както и кой бе посредникът?

  СПРАВКА:
  1. http://www.varna.utre.bg/2014/08/09/249302-ekshun_na_kraybrezhnata_sobstvenik_na_shumna_kruchma_udari_proveryavashta
  2. http://web.barometar.net/66118/

 7. Като свърша с здравка задгорска ще обърна внимание на даниел михоВ! Новата работа на здравка е повеляново нищо че и обещаха друго!

 8. Фактите са безпощадно ясни. Явно се цели да бъде отстранен този съдия, а както се разбра той е офицер, бивш председател на Военния съд. И понеже много по трудно може да се влияе на един български офицер, махатсъдията Георгиев и прехвърлят делото на друг послушен съдия и дърпат конците на Марешки с евентуална присъда. Демек държат го за топките, за да се коалира с правилната политическа сила. Дерзай Бойко, на всички вече си ясен и силно омразен. Българите няма да забравим целувката на Бойко с Местан и превития гръб на пожарникаря при срещата му с Ердоган!!!

 9. Задължен, г-це Томова !
  …и така – Сме ли готови ЗА Двустъпковата И във Варна ?

 10. Логично е, когато една географска територия – наподобява, непозната по форма и съдържание – държавност, създадените в нея институции, да са повече от пълен фалшификат на техните-подобни, от „белите“ държави!
  Кучето си – лае, а керванът си върви!

 11. Шапки долу! Ето това е материал – мисъл, логика, аргументи, осведоменост. Не като кратките бележки „Бойко е боклук“. Ние това си го знаем.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>