Публикувано на 05.08.2008 / 13:36

Стипендиант на в. “Труд”: Това е най-гадната медия, не ща на Тошо парите!

 

 

Както е известно, наградата “Черноризец Храбър” от 10 000 лв., която получиха Тошо Тошев и вестникът, бе преотстъпена за трима студенти от Факултета по журналистика. По искане на в. “Труд”, Факултетът е определил шестима от най-изявените в медиите студенти, от които редакцията да си избере на кого да даде стипендия.

Един от избраните – Петър Добрев – веднага отказал да се явява в редакцията с мотив, че не иска стипендия от Тошо Тошев и в. “Труд”. Единият от тримата – Александър Кръстев – също се отказва от парите си, които ще даде за различни цели – на Университетската библиотека, за Интернет портал “Аз чета” и за Сдружение “Цензура”. Сдружението е в процес на регистрация, учредено е от студенти от Факултета по журналистика, сред които е Александър. “Със сигурност няма да променим нищо, поне в началото, но въпреки всичко ние се включихме в сдружението със силен ентусиазъм. Тъй като повечето от нас се занимават с медии, решихме да си намерим наш начин да отговорим на всичко, което струи от традиционните медии. Което един вид си е промиване на мозъци. Просто се опитваме чрез сдружението “Цензура” да дадем нашия дял в медиите, като работим с млади журналисти, участваме и подпомагаме независими медийни проекти”, казва Александър Кръстев за e-vestnik.

В блога си  Александър е публикувал грамотата на в. “Труд” за стипендията със заглавие “Грамота или срамота?”, а под нея  пише: “Сигурно съм ти обяснил, че това е най-гадната медия на света и не ща на бай ти Тошо парите. Още по-малко искам да си прави пиар на мой гръб. Така че “калните” 3 бона отиват за благотворителност.”

Петър Добрев категорично се е разграничил още в началото от всякакви взаимоотношения с “Труд”. Според него би било добре младите журналисти да се разграничат от всякакви издания и личности, които не спазват етичните и професионални стандарти в медиите. “Във факултета често говорим за ниското ниво на повечето български вестници и мисля, че тези думи трябва да са обвързани и с дела”, коментира Добрев пред e-vestnik.

 

Afera.bg

Коментари 0 за
“Стипендиант на в. “Труд”: Това е най-гадната медия, не ща на Тошо парите!”

  1. Браво момчета,не трябва да се докосва даже човек до такъв мерзавец като тошо тошев,който навремето е предал и се отказал от собствения си баща.Какъв човек би направил това???Само един долен мерзавец и подлец.Та този тошо,който в началото на мандата на всяко едно правителство лиже гъза-и на премиер,и на др, управляващи,а като се усети края-се нахвърля като мършояд.тошо „доносника“.тошо „бащеубиеца“ и …всичко най-долно събрано в един нечистоплътник.Заради тошо не купувам вестника му.Гнуся се от този.Защото примерите за младото поколение трябва да са достойни хора,а не мерзавци като тошо.Точка!

  2. Наградата която трябва да получи тоя вестник не трябва да е „Черноризец Храбър“.а „Гъзоблизец Нагъл“ . И аз поздравявам тези студенти.Има хора като тях които са си просто напред.Достоинство и самочуствие са едни от нещата които са необходими на българите.

  3. Браво ,момчета!Щом има хора като вас,не всичко за България е изгубено!Кефите ме максимално!!!Да сте живи и здрави и само напред!

  4. Щастлив съм че ви има момчета. Браво на вас радвам ви се от все сърце. Малкото деградирало човече Тошо не би разбрал вашата постъпка. Дано да се запазите такива каквито сте сега. Успех във всяко едно начинание.

  5. Ами слава Богу, че има и такива деца, които не се лакомят за мръсните сребърници на ВАЦ! Всичко ще си дойде на мястото, също и в медиите – само трябва време.

  6. Браво юнаци, със сигурност няма да дойдете и в тази жълта, мръснишка медия!!!

  7. Радвам се, че се появяват чепати, защото те водят живота напред, а не лакеите! Момчета, няма съмнение, че сте българи-така и с човеци като ВАС няма да ни претопят ! Целувам Ви от сърце и душа, а като се сетя за ония мижитурковци около други мужутурковци на Бузлуджа в „RED“ ми се ще да им кажа, че въобще не са наред !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *