Публикувано на 03.02.2019 / 20:53

СТИГА С ТОЯ БАНОВ! ВИЖТЕ ФИРМИТЕ, ПРЕПЛЕТКИТЕ И ЗАЩО ТОЧНО ТЕ ПЕЧЕЛЯТ „ЛАРГОТО“! ТАМ Е ЗАРОВЕНО КУЧЕТО!

ЛАРГО БОИЛ БАНОВНа 30 януари т.г. АФЕРА публикува:

АБЕ, БАНОВ, РАШИДОВ, ЙОНЧЕВА, ПРОВЕРЯВАЙТЕ ГИ ТИЯ ФАКТИ, БЕ! ВСЕ „АФЕРА“ ЛИ ЩЕ ВИ УЧИ! НЕ С 700 000 ЛВ., А С 1 046 939.40 ЛВ. Е ТРЯБВАЛО ДА БЪДЕ САНКЦИОНИРАНА ФИРМАТА! /ВИЖТЕ ДОКУМЕНТИТЕ!/

Врявата, която се вихри около аферата с министъра на културата Боил Банов, продължава да се фиксира единствено във вече „сготвения“ Боил Банов. Банов е ясен – ако има прокуратура на място, той вече трябва да и е клиент дори и само за нареждането за съставяне на документи с невярно съдържание и търговия с влияние.

Странно е обаче, меко казано, че т.нар. „опозиция“ БСП мълчи и не рови в дълбокото – във фирмите, които печелят обществената поръчка, кои са точно те, колко обществени поръчки за стотици милиони са спечелили, как се печелят подобни обществени поръчки, не печелят ли ЕДНИ И СЪЩИ ФИРМИ обществените поръчки за ОГРОМНИ ПАРИ!

Как действат тези фирми, близки до Властта на ГЕРБ, и как си разпределят обществените поръчки! – това са истинските въпроси на едно истинско разследване. Боил Банов е върхът на айсберга, който видимо нямащ хабер от проекта, дърварски се е нахакал да изпълни очевидно щението на властовите си чорбаджии.

И докато БСП иначе търчи да търси европейска фирма да проверява качеството на магистралите, можеше не да се движи по тънката лайсна с очевадно сгазилия лука Боил Банов, който е ясен отвсякъде, а да рови точно в това. Още повече, че СЪЩИТЕ ФИРМИ строят магистралите, правят ремонтите, пълнят непрекъснато дупките и от птицегледачи, какъвто беше шефът на „Инжстройинженеринг“, подкараха ламборджинита.

А СЪЩИТЕ ТЕЗИ ФИРМИ работят в сговор, разпределят си обществените поръчки, които пък никога няма как да бъдат спечелени без „ДОБРОТО“  на Оня, който ръководи всичко в държавата и умножава само по едно.

Ето го обявлението за възложената обществена поръчка за „Ларгото“:

http://www.aop.bg/case2.php?mode=show_doc&doc_id=661411&newver=2

Какво виждаме тук?

Виждаме петте фирми, които са участвали в конкурса за обществена поръчка за „ларгото“, ето ги:

1.ДЗЗД «Антична Сердика» – обединение на дружествата «Пътища и мостове» ЕООД , «Реставрация» ЕАД, «Пътстрой -Варна» ЕООД и «Финанс груп 2013» ЕООД.

2. Консорциум «Антична Сердика» – обединение на дружествата «Хидрострой» АД- София, «Екса» АД и «Екста» ЕООД.

3. ДЗЗД «Консорциум за консервация, реставрация и строителство» – обединение на дружествата «Техно енерджи» ООД , «Каса Гранде Прим»ЕООД и «Реставрация 02» ООД.

4. Консорциум «ПСП – Пътно строителство» ДЗЗД- обединение на дружествата «Пи Ес Пи» ЕООД и «Пътно строителство» АД- Добрич.

5. Обединение «Сердика-София» ДЗЗД- обединение на дружествата «Бг Груп» ООД, «АВС –Инженеринг- Н»ЕООД, «Хитбилдинг» ЕООД и «Вийом»ЕООД.

За медии и за БСП уточняваме, че спечелилата фирма е ДЗЗД „Антична Сердика“, а не Консорциум „Антична Сердика“, както пишат и говорят.

Въпреки че, погледнато от друг ъгъл, е … май едно и също.

В спечелилата ДЗЗД „Антична Сердика“ участват „Пътища и мостове“ ЕООД на Росен Колелиев, който в началото на кариерата си е заедно с Пламен Стилиянов „Инжстройинженеринг“.

Една от фирмите в ДЗЗД „Антична Сердика“ е и „Финанс Груп 2013“ , където пък се подвизава Ирена Георгиева, съпруга на Николай Георгиев, известен във Варна като „Ники Цайса“ / баща на певицата Гери Никол/. По времето в което „Инжстройинженеринг“, „Хидрострой“  несменяемо усвояват кинти и забогатяват покрай дупките, ремонтите и пътищата на Варна, Ники Цайса държи „паяците“ дадени му от общината.

С „Хидрострой“ е свързан Николай Пашов от ГЕРБ, чийто баща пък е общинарски шеф в Община Варна – Купен Пашов, и това е тотален конфликт на интереси, но така е от години във Варна.

Любопитно е и това, че Кирил Добрев от БСП пък е бил съдружник в „Пирин ват“  със собственика на „Пътстрой“.

Сега забележете класираната на второ място – Консорциум „Антична Сердика“, в която като първа фирма участва … „Хидрострой“ на Велико Желев. Любима фирма на Бойко Борисов, според обществената, пък и партийната мълва. Има ли магистрала да не минава през същата фирма? Или ремонт?

Второ място, второ, но ще провери ли някой дали Хидсрострой не е подизпълнител на проекта, спечелен от варненския авер Колелиев?

Само идиотите не знаят как богопомазаните фирми предварително се разбират за обществените поръчки. Защото така или иначе ОГРОМНИТЕ КИНТИ от всички тях минават през едни и същи фирми.

А за да спечелиш подобна обществена поръчка /случила по времето на Вежди Рашидов като министър на културата/, нали се сещате, че няма как да стане без да е великодушно кимнато баш най от Горе.

Великодушно ли казах?

Ако някога доживеем до времена на „чисти ръце“, самите тия богомазани фирми ще се разприказават по колко процента отчисляват и към кого, че да са на тоя хал с „качеството“… И защо Боил Банов е в истерия сега, че е трябвало да нарежда да се правят документи с невярно съдържание.

Ровете в тези преплетки, бесепари, т.нар. опозиция, там е заровено кучето. Ако продължавате да квичите единствено за Боил Банов, значи истински мирише на СИМБИОЗА.  А това не е новина. Поне за АФЕРА.

Afera.bg

Коментари 8 за
“СТИГА С ТОЯ БАНОВ! ВИЖТЕ ФИРМИТЕ, ПРЕПЛЕТКИТЕ И ЗАЩО ТОЧНО ТЕ ПЕЧЕЛЯТ „ЛАРГОТО“! ТАМ Е ЗАРОВЕНО КУЧЕТО!”

 1. Весе, Весе,
  Така е в живота – ти не ме харесваш а аз те харесвам! Кво да праим? Искам да те светна по един прост но оставащ неясен за всички въпрос – обществените поръчки! Твърдението, че фирмите се разбират предварително коя да спечели е грандиозна глупост! Няма такова нещо ! Организатора на обществената поръчка задължава избраната от него и получила заслуженото му доверие, фирма да вземе дадената поръчка. Фирмата няма къде да ходи – ако откаже , пада завинаги в канала – следва фалит! Другите участници са за парлама – те си знаят ролята в масовката и не ритат! Спечелилият веднага дава обратното ресто – често над 50 процента – още преди да започне финансирането! За това само големи фирми печелят – имат финансовата наличност да дадат рестото. Малките искат но не могат – могат само да обжалват – сега ще им отнемат тази възможност и край! Играта е грандиозно нечиста. Никой никога няма да проговори – все едно че сам се беси публично! Докато има такъв закон – ЗОП, ние баламите ще си шумолкаме за корупция в твоя сайт безкрай – и ква файда ?!

 2. Ебати циганията , Гери Мери Киряк Добрев , всички на хранилка , а у парламенту че си избият зъбите

 3. Има един документалист, който всичко подкрепя с „неопровержими доказателства“ (обикновено ксерокопия) щом той не е открил нещо значи всичко е наред-в България корупция няма.

 4. Не по-малко интересна сделка която мирише е обединяването на Юнион-Ивкони и Етап-Адрес. Мега фирмата ще се финансира с 40 млн евро от ББР и ще се управлява от „специалисти“ от първата компания.

  Ако бе толокова изгодна сделка защо не я финансират частни банки 😉 ?

  Т.е. инсайдерите кешират, наивния данъкоплатец през държавната ББР плаща сметката.

  Или както се казва приватизация на печалбатаи социализация на риска .

 5. оказа се че сестрата на Мето Иленски/маиката на певачката Гери-НИКОЛ/ е сред спечелилите фими като подизпьлнители порьчки на шопското ларго за над 1 милион лев чрез 1 от горе изброените варненски фирми ,след това сигурно е пяла;Направо ги разбивам прьска прьскам ……

 6. Всички са наясно за какво иде реч, просто разиграват топката, за да се размият нещата във времето. Всичко е ЦИРК, много удобен за ГЕРБ и псевдо опозицията…

 7. «АВС –Инженеринг- Н»ЕООД, е друга любима фирма на правителството ни изникнала от нищото благодарение на ликвидацията на свинекомплекса и фермата за патешки дроб в с. Маломир,общ. Тунджа извършена от бащата на нейния собственик. Благодарение на отклонените в разни джобове доста пари той изгради една строителна империя. А другият ликвидатор – само един скромен хотел на морето. Преглеждайки състава на петте участници в търга,констатирам,че те всичките са кръга покровителствени от ГЕРБ. Но очевидно ДЗЗД «Антична Сердика» е обещала най-високи комисионни на заинтересованите държавни мъже и ангажиране на подизпълнители и доставчици от останалите четири. Четейки този материал все по-ясно ми става,че Елена Йончева е успяла да повдигне леко завесата ,но е изплашила много народ. А Банов е предварително обречен бушон,изгорен,за да усмири страстите.Жалко за човечеца!

 8. B.B e,,managerat/ceo na ,,mafijata,,neyno ,,dovereno lice,,i verojatno oshte ,,i dalgi neshto,,za da ne go,,svaljat,,..Dokato sa ,,evrofondovete,,t,,programite,,..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *