Публикувано на 20.02.2009 / 20:47

Стефан Гамизов: Първанов е гарант за съществуването на олигарсите

 

 

– Г-н Гамизов предстои вот на недоверие към кабинета на Сергей Станишев. Не е ли той лишен от всякакъв смисъл и очертава ли се той като предизборно преброяване на десните сили в парламента? Какво ще спечели опозицията?

– Не виждам никакъв смисъл да се прави вот на недоверие в момента при положение, че изборите предстоят след няколко месеца и откровено казано няма  никакъв смисъл в това действие. Т. нар. опозиция в България е съвсем удобна за управляващите, които имат не един или два гряха спрямо българското общество. Тя  отдавна е лишила действията си от какъв то и да е смисъл от гледна точка на обществения интерес.

-А възможен ли е екзотичния вариант, който лансират десните, а именно БСП сама да пусне вота да мине?

– Не мисля, тъй като БСП е една партия, която е в много тежко състояние днес  независимо, че се опитва да демонстрира спокойствие. БСП е предадена от собствения си президент, който предпочете пред интересите на партията, от която произлиза интересите на корупцията, както  и на кръговете, които практикуват такава в големи размери. Самият той се опитва да продължи политическият живот чрез друга политическа формация –“Движение Напред” като използва лицето Красимир Каракачанов. От друга страна е премиерът Станишев, който  за голямо съжаление на собствената си партия не може да изпълни обществените очаквания, нито пък да направи някаква истинска реформа във въпросната партия , която да я отдалечи от комунистическото й минало от гледна точка на практикуваната обществена безотговорност на тази идеология. Премиерът е колеблив, много е щедър на обещания, но абсолютно пестелив на действия. Никак не е маловажна и структурата на избирателите на въпросната партия – тя е такава, че в дългосрочна перспектива неминуемо ще се маргинализира, неспособна да направи промени.

– Мотивите на опозицията са финансова, икономическа и газова криза, както и безсилието на управляващите да се справят с нея, но затова пък в европейската преса излизат публикации, в които България е обявена за оазис на финансова стабилност. Коя е вярната теза?

– Правителството или по-точно кръга около Сергей Станишев, които безспорно европейски са добре образовани и добре познаващи механизма на въздействие на ЕС наеха правилната лобистка компания, която вместо почтен лобизъм изкриви истината, но това не е изненада, тъй като всеизвестен е факта, че в Брюксел лобизмът не е регулиран и това е голям проблем. Вторият проблем е, че в Брюксел са много уплашени на чиновническо ниво от изявите на кмета Бойко Борисов в Чикаго, които така или иначе се дефинираха като очевидно нетолерантни и притеснителни от гледна точка на функционирането на демокрацията. Ние не трябва да забравяме, че ако европейските чиновници бъдат поставени да избирате между нещо, което заплашва според тях устоите на демокрацията и от др. страна корупцията  ще изберат корупцията като по-малко зло. Австрийската пиар компания избрана от кръга Станишев не е избрана случайно – тя е една от големите професионалисти в тоя бранш в световен мащаб. Но това не променя факта, че въпросните хора са свършили добра работа, която не е в полза на българското общество, а в полза на управляващите.

– Най-вероятно фокусът на дебатите за предстоящия вот ще бъде изместен по време на дебатите в пленарната зала, ще бъде изместен  от последния скандал в НАП. Ще достигне ли разследването до върха на пирамидата според вас?

– Силно се съмнявам, защото ако се достигне до върха на пирамидата от порядъка на десетина, може би най-богатите и най-известните личности в България трябва да станат клиенти на съдебната система, а всичките тези личности делят личния си и професионален живот с политиците по върховете на управлението на България и на опозицията. В този скандал в НАП нещата далеч не са свързани само с управляващите. Бизнеса на човека, с който е споделяла живота Мария Мургина  не е свързан с управляващите, а по-скоро с тези, които наричат себе си опозиция, така че мътилката в българското обществено пространство е много по-голяма отколкото изглежда и линията опозиция -управляващи когато стане въпрос за сдобиване на облаги за сметка на обществото е много неясна и трудно забележима.

– Има ли според вас натиск за оставката на Мария Мургина от Брюксел?

– Няма как да отговоря коректно на този въпрос, поради една много проста причина –няма механизъм, чрез който да бъде оказан натиск върху нашата администрация за каквото и да е действие. Голяма илюзия е, че Брюксел има някакви механизми, които карат нашите политици да се съобразяват с тях и случая с този междинен доклад е показателен. Ако си достатъчно интелигентен и разполагаш с познания как може да обезкървиш Брюкселската машина и разполагаш със средства да го направиш Брюксел е изключително лесна жертва и е абсолютно безсилен срещу една такава акция. Така, че всеки който се надява, че Брюксел може да бъде реална опора ако срещу него стоят умни играчи, които си преследват интересите е много наивна теза. Да – войната срещу олигарсите не трябва да се води конюктурно, а срещу всички, но затова пък в България те нямат цвят и тази война май остава невъзможна мисия. Спомняте ли си кой въведе всъщност понятието олигарси в България, защото аз имам претенции за авторство върху него. Преди 2 години когато заговорих по този въпрос президентът Първанов започна да дава и интервюта, в които да обяснява, че в България няма олигарси, а пък разни др. политолози обясняваха значението на думата олигарси и твърдяха, че тя има приложение само в Русия. Няма никакво съмнение, че законът трябва да е равен срещу абсолютно всички. Проблемът тук е в това, че всъщност между т.нар. български олигарси, независимо към кой спектър те принадлежат –ляв или десен няма големи разлики. Всички те буквално практикуват едни и същи корупционни и престъпни практики. Аз съм голям песимист от гледна точка на това, че изобщо могат да бъдат преследвани. Не си представям нито един от тях, който може да бъде разследван, в последствие делото да влезе в съда и да се стигне накрая до някаква осъдителна присъда. Положението в България е толкова лошо, че ние в същност сме в състояние на суспендирано устройство на държавата в резултат на отказа десет вече години да се практикува закона и цялата икономика да не е пазарна, а основана на корупционни принципи.

– Олигарсите нямат цвят, но все пак в коя политическа сила те са най-многобройни?

– Няма никакво съмнение, че този манталитет на замяна на пазарната икономика с фалшива такава и в резултат на практикуване на всякакви незаконни действия излиза от бившата комунистическа партия, респективно  и тези хора са много по-близки до БСП. Разликата в цялата тази  история е, че през последните години всъщност въпросните хора далеч повече започнаха да симпатизират на конкретна личност Георги Първанов като гарант за

тяхното съществуване, защото той беше реалният гарант, че тези хора могат да практикуват всичките тези неща, отколкото на самата БСП. В тяхната подредба на любовта БСП просто е на второ място. Трябва да се отчита реалният факт, че това се случи в резултат на това, че Конституционният съд  и изпълнителната власт непрактикувайки задълженията си и позволява на президента Първанов да изземва функциите им. Олигарсите естествено избраха този, който е по-силен в държавата, най-силният в държавата.

– Обикновено се изказвате ласкаво за ДАНС, за  председателят на агенцията и за дейността на институцията , но в случая със скандала в НАП  главното действащо лице беше една  политическа фигура в лицето на Яни Янев. Той се превърна в говорител на разследващите институции. Какво е вашето обяснение?

– Тъй като специално се занимавах с анализ на въпросните неща, които се случват около Яни Янев. Той просто е един човек, който умело борави с малкото налична информация, която има и сравнително добре успя да манипулира общественото пространство и това не е толкова лошо от политическа гледна точка защото в случая обществения интерес спечели от това. Информацията потече към него не от българските служби за сигурност, а просто от самите уплашени данъчни служители, които се опитват по някакъв начин да спечелят някаква индулгенция вярвайки, че предстои някакво голямо разследване. Не бива да преекспонираме тези действия поради причина, че това навежда за идеята на някакви конспиративни теории. Много невярно и много вредно е това, когато човек се опитва да види реално какво се случва в общественото пространство.

– Икономическата криза безспорно ни застига. Последните социологически проучвания доказват, че ако безработицата неимоверно нарасне у нас всички тези стотици хиляди  безработни ще се влеят в “Атака”. Не е ли опасна тази тенденция?

– Не, не мисля, че самата безработица автоматично би превърнала голяма част от българите във фашисти, защото всъщност партия ”Атака” и нейните лидери практикуват прото фашизъм. Мисля, че българите са по-разумни и че ‘Атака” е достигнала до абсолютния връх на възможната си подкрепа. Големият проблем обаче не е “Атака” , а в това, че прото фашизма е възможен единствено и само когато въпросните протофашисти започнат да изговарят истини за обществото и манипулирайки тези истини да предлагат решения, които са вредни за самото общество. Големият проблем на България все още не е “Атака” , а в отказа на мащабната и убиваща всяко начинание в обществото, което е разумно корупция. Докато ДПС не бъде вкарана в някакви политически рамки и тя не бъде принудена да практикува политика, а не това, което в момента върши и аз го определям като един криминален бизнес, докато олигарсите не бъдат преследвани от закона, докато Георги Първанов не бъде върнат в рамките на конституционните си права, а не да бъде най-силната фигура иззела функциите на изпълнителната власт заплахата от протофашизма ще е надвиснала. Ситуацията, която се разиграва в момента прилича на периода в Германия преди идването на власт на нацистите. Лошите недемократични практики винаги са скачен съд с непрактикуваните на правилните демократични практики.

– Още преди време говорихте за тандема Борисов –Първанов – още ли е възможен той сега, особено след визитата на председателя на ЕНП , който забрани бъдещ съюз между ГЕРБ и БСП ?

– Не мисля, че председателят на ЕНП и неговата визита е някакъв фактор в тези взаимоотношения Истината е, че тази връзка наистина се прокъса. Борисов почна да става неудобен за Първанов. Президентът си намери нови фаворити в момента в публичното пространство. Той разбра, че е доста рискована играта му с ГЕРБ . Не е изключено да има и разпореждане от Москва за друга позиция. Ясно е, че той ще се опита в бъдеще да съдейства за повтаряне на мандата на БСП  с ДПС и евентуално с участието на новата си формация ”Напред”. Въпреки всичко това съществува опасност, която вече би била от изключителна заплаха за демокрацията у нас след изборите, а именно старите бизнес отношения, които има ГЕРБ с БСП да надделеят и да направят една коалиция, която да има конституционно мнозинство.

Г-н Гамизов няма да скрия, че обърквате напълно общественото мнение. Известен сте с близките си отношения с Христо Ковачки, но и с безпощадните си критики към президента Първанов, а според вас те пък готвят коалиция. Кой все пак е Стефан Гамизов в тази Питагорова теорема, в този триъгълник?

– Учудвам се винаги когато ме свързват с г-н Ковачки и го отчитам този факт на

елементарно тълкуване . Определена група злонамерени хора явно не се замислят и изваждат определени думи извън контекста . Аз винаги си запазвам правото да подкрепям , а след това и да преставам да подкрепям определени обществени или бизнес фигури в зависимост от това кога и какви действия той е вършил. Ако дадена личност по някакви свои причини започва да уврежда обществения интерес никога не може да разчита на моята подкрепа или одобрение. Г-н Ковачки е тръгнал по един лош път в момента от гледна точка на обществения интерес, не мога да не отчета факта, че възможно е въпросният човек да е бил принуден да тръгне по този път. Това е един много добре изработен сценарий и той е практикуван много пъти от комунистическата система. Но дори и да е бил принуден, това по никакъв начин не оправдава въпросния бизнесмен да се поставя в услуга на един човек, който по всякакъв начин е доказал, че уврежда интереса на българското общество –Първанов. Последствията със сигурност ще бъдат трагични и за двамата поради простата причина, че няма понятие” добър национализъм”-това, което се опитва да практикува ”Напред”.Национализмът винаги е лош и няма нищо общо с добрия стар патриотизъм. Още повече, че в това “Движение Напред” имаме и присъствието на едно лице като Красимир Каракачанов, дълбоко свързан с бившите служби на ДС , както с големите играчи на енергетиката в Русия. Този план, който е създаден за действие от движението не е в обществен интерес.  Истината е, че Стефан Гамизов през последните седмици вече има друг обществен статус и Гражданска ига на България е вече реална формация с реални последователи – около 200 000 души. Техният профил ги определя като лидери на българското общество, лидери, които аботят и имат относителна самостоятелност от държавата, плащат своите данъци. Тези хора са гръбнакът на това общество.

-Обявихте идеите на Гражданска лига – ще се борите за референдум, който да промени Конституцията и да прекрати мандата на президента Първанов. Ще търсите ли съмишленици сред останалите политически сили, за да осъществите своите идеи?

Не сред партиите, а сред гражданите. Статуквото, което е представено сега в България от партиите няма никакъв интерес България да се промени , защото партиите, които ще влязат в новия парламент гарантирано ще имат достъп до някаква част от злоупотребата с обществото. Ще търся изцяло подкрепата на гражданите. Една Конституция трябва да бъде написана от народа и в името на народа, а при нашият основен закон това не е така. Няма защо повече да поддържаме тази лъжа.

 

Ива Оприкова

Коментари 0 за
“Стефан Гамизов: Първанов е гарант за съществуването на олигарсите”

 1. Не виждате ли, че ни подхвърлят поредния балон.
  Всички като него започват приказките си по шаблон, по-един и същи начин за да ни заблуждават и за да запълват времето ни. А през това време паричните потоци текат и някои
  у нас ги движат. България затъва с 40 млрд. дълг. Икономиката е унищожена, а тук се пънат някакви хора да ни се правят на велики.
  Отворете си очите, интелигентни хора сте!

 2. Отдавна.., като си помисля почти никога не съм срещал толкова логичен и задълбочен коментатор като Гамизов. Браво Гамизов! Мисля, че действията, които той предлага са единствено правилни, за да бъде извоюван реален суверенитет от народа.

 3. Нужен е работещ форум за дискусии и мнения!?
  НАД ви предлага отворена система за ортанизация на референдуми!Изобщо Идеята НАД е отворена и се нуждае от съдействие!?Това е възможност за изява на Волята на много голяма маса от хора!Нужно е Всички Други (не комуняги) да я осъвършенстваме!!!?
  Пожелавам Ви кураж, издръжливост и спокойствие!Ударите срещу вас вероятно ще са много силни и жестоки!Не се отказвайте, дерзайте!

 4. Тези, които се интересуват от Гамизов да поровят и да видят тъжната му история – човекът има жълта книжка, лежал е в психиатрия, сега го лансира Христо Ковачки, който плаща за медийните му изяви

 5. партиите са имитации!Гамизов си идва точно на място!Нужна му е ПОДХОДЯЩА ЗА СИТУАЦИЯТА ОРГАНИЗАЦИЯ И ДИСЦИПЛИНА! Ако повече Българи разберат това и го подкрепят, Идеята му ще успее!?!Комуноидните маскарадни банди, назовали се партии, трябва да бъдат отхвърлени от Българския Народ!!! НУЖНИ СА ВЕЛИК БЪЛГАРСКИ СЪБОР ЗА ИЗРАБОТВАНЕ НА НОВА КОНСТИТУЦИЯ И СЪСТАВЯНЕ НА ЕКСПЕРТНО ПРАВИТЕЛСТВО С ОСНОВЕН ПРИНЦИП – СИСТЕМА ОТ ПОСТОЯННО ДЕЙСТВАЩИ РЕФЕРЕНДУМИ!!!
  Преметнати са малоумниците вярващи в партии и бъркащи национализъм с Патриотизъм!!!?

 6. Чета и се чудя, колко сте лесни за манипулиране – точно това е целта/на кукловодите на Гамизов/ – агресивно поведение, за да му обърнете внимание. След като е „взел“ вниманието ви, вече му е лесно да ви внуши, че има 200 000 последователи и пр. и пр….?! Престанете да му обръщате внимание – журналистите няма да спрат – по понятни причини. Поне Вие бъдете умни.
  Гамизов е един Слави Трифонов, но в политическия сектор на шоуто.

 7. и това ни дава основание да познаем в Стефан Гамизов, също такъв Опит!Когато описваме Идеята НАД, съвсем съзнателно използваме по прост и груб език!Налага се защото манталитета на днешния българин е силно повлиян от манипулациите на опитните ментори комуняги и от менторите от запада!Това видно е ясно и на Гамизов?!?Когато говорим за АЛЧНОСТТА НА НАД, вярвам че той ще разбере и ще разработи МЕХАНИЗЪМ ЗА АЛЧНОСТ, така че да пищят крадците и лъжците не само в бкпстан!?!
  БЪДЕЩЕТО Е НА ГРАЖДАНСКИТЕ ДВИЖЕНИЯ И ОБЕДИНЕНИЯ!!! АСОЦИАЦИАТИВНИЯ ЖИВОТ ПО ИНТЕРЕСИ ЩЕ ЗАМЕНИ ПАРТИИТЕ!!!

 8. Открита Алчност в Името на Свободните Човеци!
  Чрез медиите, митинги, петиции и др., ще бъдат преследвани всички, посмяли да крадат от Обществото!Ще се предлагат Алтернативни Откупи(индулгенции) по съвсем открит начин!НАД ще изработим Ценоразпис и за малките и за големите крадци!И за големите и за малките манипулатори!Принцип на НАД е борба за оцеляване в техния жесток консуматорски и менторски свят, но С ТЕХНИТЕ КАМЪНИ ПО ТЕХНИТЕ КРАТУНИ!!! ЗАПОМНЕТЕ – АКО СЕ ОБЕДИНИМ С НАША ВОЛЯ И НАШ КАПИТАЛ И ГИ (рекетираме) както те нас, НЯМАТ НИКАКЪВ ШАНС! ПАРТИИТЕ ЩЕ СА АУТ, НАРОДА ЩЕ Е СВОБОДЕН!!!!!!!

 9. нормална е и тъпата реакция и целият този вой , тя истината почти винаги боли , но трябва да се казва и пише !!! Пълен напред , и Бог да Ви пази !

 10. НАЦИОНАЛНО АЛТЕРНАТИВНО ДВИЖЕНИЕ е отворена Идея и всеки може да се включи и да я използва в Името на Свободата и Демократичното Развитие! Фонд Референдум може да се създаде чрез пряко заплащане на правото на вот, от всеки желаещ! Капитала Фонд ще се съхранява в сметките на избрани болници и ще влиза в обръщение само по време на избори!За следващи избори, ще бъде възстановяван пак чрез преки Вноски! НО лихвите ще бъдат предоставени като чиста печалба в полза на болниците!Така е възможен един Чист и Прозрачен Механизъм за движение и Сила на парите в Името на Чистата Воля за Народен Избор!!!

 11. Дайте ни парички,дайте ни парички,само това се чува от мърлячите които трябваше да правят претенциозното издание идеалист.Защо не сте работили без пари бе?Нали сте идеалисти!Нали сте за правдата!Ама не!В България журналята(да ме извинят малкото истински журналисти)първо парите,после правдата!Абе незнам какво е станало,ама ще гледам колко още ще мрънкотите и колко ще се плюнчите само за пари.А от това си правя извода,че Гамизов не е мутра.Иначе нямаше да го плюете-нямаше да съберете смелост за това.Журналята в България са ербапи само срещу свестните хора.

 12. „Гамизова лига на България“:) Оприкова, моите уважения, оставила си го да говори това, което вече многократно като латерна е повтарял! С представката ПРОТО-просто прекалява! Този човек е тотално объркан, ползва текстове от книги и няма собствени мисли! Ковачки бил принуден хахахада стане олигарх?! Той добре ли е? Но и и на този клоун ще му се скъсат конците…

 13. Гамизов излъга около петдесет души и не им плати заплати за два месеца за т. нар. проект Идеалист. Това трябваше да бъде списание, но нищо не стана. За това имам два въпроса към него:
  1. Гамизов, какво стана с „проекта Идеалист“???
  2. Гамизов кога ще изплатиш заплатите на хората, които работиха за неосъществения ти проект???

 14. хахаха-тоз народ българският- тотално изтрещял-вижте как мисли и разсъждава-вси4ки партии-и тез дет полу4или пари от хамериканците; и тез дет защитават
  Путиновите пари на Нова стара раша-разбирай ссср били субпросукт на БКП-били комбина и нямало разлика с ДСБ на Костов,щели с Борисов комбина да правят-да,да-ама не!
  Пък пак според тоз тъпия народ./народ е имагинерно понятие
  то според мен никога не е съществувало/Между СЕдеф4о-гоце
  и гей стани6ев има разлика-да,да,ама не-няма разлика!Докато
  между костов или борисов -сравнен с доган-стани6ев-разликата е огромна в полза на Бойко

 15. хахаха-тоз народ българският- тотално изтрещял-вижте как мисли и разсъждава-вси4ки партии-и тез дет полу4или пари от хамериканците; и тез дет защитават
  Путиновите пари на Нова стара раша-разбирай ссср били субпросукт на БКП-били комбина и нямало разлика с ДСБ на Костов,щели с Борисов комбина да правят-да,да-ама не!
  Пък пак според тоз тъпия народ./народ е имагинерно понятие
  то според мен никога не е съществувало/Между СЕдеф4о-гоце
  и гей стани6ев има разлика-да,да,ама не-няма разлика!Докато
  между костов или борисов -сравнен с доган-стани6ев-разликата е огромна в полза на Бойко

 16. „От 80-те години работим шибания си народ,“…………………По правилно ще ти подхожда- От 80-те години „р а б о т и м“ „ш и б а н и я“ си народ,“ НО В ТОЗИ СМИСЪЛ -!ШИБАН СИ ТИ! А НАЙ-ВЕРОЯТНО И ЩЕ ГО ИЗРАБОТИТЕ,НИТО ЩЕ ВИ Е ЗА ПЪРВИ ПЪТ,НИТО НЯКОЙ ЩЕ ОЧАКВА ДРУГО!НАЛИ Е СЪГЛАСУВАНО С ЕС-/ЕВР.С./

 17. злонамерените му,макиавелистични творения!Той си е еничарин!Но се крие и се опитва да увлича!Интересно,кой ли му плаща?!И защо ли ми напомня на почти изчезналия от МП /медийното пространство/,ники василев-малкият Мук?Може би с еднаквата им нагласа-тип “ либерали -интелектуалци т.е.еничари,безродници!,

 18. Откъде излезе и кога стана фактор Гамизов?Защо изведнъж всички медии започнаха да го лансират и да му обръщат внимание,подобно на антибългарския филм „Дзифт“!?Какво значение,че казва някои истини или сравн. по-смели неща,че си играе с идеята за гражданско общество.Същото правиха и Ив.костов,“царя“,а сега се опитва и бат, Гойко,извинете Бойко!много бързо,се забрави изказванито на Гамизов за ползата от изчезването на българите и че те са вредни за себе си и света,следователно,найдобре е да изчезнат-перифразирем!Но неговата позиция е тази на българомразците!Доказано!И тогава защо се занимаваме с

 19. Господин Гамизов,
  Идеите Ви не са нещо ново!
  Целта Ви?
  Да съборите БСП, ДПС и НДСВ от властта?
  Да бъдете следващият премиер?!
  Амбициите, желанията са едно!
  Възможностите съвсем друго!
  Отрицание на отрицанието!
  Закон на Диалектиката!
  Добре усвоен от Вас!
  Стил Бойко Борисов!
  Но има още два закона!
  Нужно е Единство на противоположностите!
  Нужно е Обединение на Българската нация!
  Нужен е Политически компромис,
  за да оцелеем и възвърнем доверието в Политическата система!
  В Парламента!
  Нужен е МС на Р България, а не на двойна, тройна,..коалиция!
  Това не е по силите Ви!
  Казах!

 20. Все още си аморфен Гамизов, тук таме кристалчета. Ще почакаме. Да сме живи, да сме здрави, ГЛЕДАМЕ. и ВИЖДАМЕ, Гамизов.
  Не си първия месия.
  То не бяха ………… айде.
  Но за партиите си прав. За ВСИЧКИТЕ СЕГАШНИ БГ ПАРТИИ! БОКЛУК ДО БОКЛУКА!!!
  После ГЛАСУВАЙ.
  зА КОГО, БЕ ДЖАНЪМ?
  Един ЧИТАВ НЯМА.
  ЗАТОВА ЩЕ НАПРАВИМ ГРАЖДАНСКА ЛИГА.
  Г А М И З О В ! ! !
  И ще се опитаме да налеем гласовете на НЕГЛАСУВАЩИТЕ в нея.
  Колкото клъвнат! А това са гласове за нас!
  За запазване на статуквото!
  Абе УМНИ сме!
  От 80-те години работим шибания си народ, та сега, на тези избори ли няма да го ИЗРАБ

 21. …построени са над 1500 джамии у нас за 19 години и поради това ни наричате фашисти…много е гадно да знаете! Ако трябва ще се въведе лимит на напускащите БГ, но не трябва да се допуска такова огромно изтичане на интелект и инициативност и то все от българския етнос. При това скъпоструващ. Докъде ще стигнем така? Ето вече липсват мед. сестри, хирурзи…Държавата пръска огромни пари да се дипломират а те напускат готови и топли топли в чужди страни, които и стотинка не са дали за тяхното обучение. И им идва на готово! Не сте ли съгласен?

 22. …но не вменявайте фашизъм на хората, които са загрижени от прогресиращата циганизация и турцизация. Впрочем това е европейски процес – справка – Швейцария, Швеция, Холандия, Германия, Австрия….там партии подобни на Атака се радват на успех. Вижте, Сидеров по принцип е страхлив човек. Той никога не би използвал фашистки методи. А и какво Ви притеснява? Къде е точно фашизма? Нека да не използваме словесни димки. Ако мислите, че аз и други се притесняваме много от изчезващия български етнос и от бавното, но сигурно настъпване на ДПС в цялата страна, като метастази и съответната ислямизация..

 23. Точно, точно и пак точно!!! – ПРАВО НА СВОБОДНИ ХОРА Е ДА ПОДКРЕПЯТ И ДА ОТТЕГЛЯТ ПОДКРЕПА
  И ВОЙНА НА ПАРТИИТЕ – ТОВА СА ОГНИЩА НА БАНДИТИЗЪМ В СЪВРЕМЕННОТО ОБЩЕСТВО!
  МОЩНИТЕ ГРАЖДАНСКИ ОБЕДИНЕНИЯ НА АСОЦИАЦИИ ПО ИНТЕРЕСИ СА УТРЕШНИЯ ДЕН ЗА ЧОВЕЧЕСТВОТО! НОВА ФОРМА НА ОБЩЕСТВЕН ЖИВОТ НО ЧИСТО!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *