Публикувано на 26.07.2008 / 12:37

Стефан Гамизов: Очаквам руски капитали да овладеят bTV и Нова телевизия

 

 

На въпрос на електронното издание “Всеки ден” – имате ли информация кой от БСП помага на Първанов да играе срещу Станишев, Стефан отговаря: “Не. Но по принцип с Първанов са близки олигархичните кръгове в България. Хората с голямо икономическо влияние в България по един или по друг начин са близки с президента, а не с който е да било политик – бил той от БСП, бил той от опозицията. Не трябва да се забравя, че в момента Русия е на първо място в света по това да използва пари за политически цели. Другите такива държави са Саудитска Арабия и Китай. Те нямат никакви ограничения за това да корумпират което и да е политическо лице и възлов мениджър на голяма компания, за да постигнат целите си. А те винаги са политически.”

Пред “Всеки ден” Гамизов коментира и че “ столичният кмет Бойко Борисов и Георги Първанов всъщност са едно и също нещо. Те са генерично свързани и са част от този голям план. На софийския кмет е отредена ролята да унищожи автентичното дясно пространство и да го замени с някакъв фалшификат. Бойко Борисов донякъде се справя с тази си задача, макар че през последните месеци този план започна да се проваля. Затова очаквам в момента да има голям натиск върху медиите, за да се потиснат всякакви автентични граждански гласове подобни на моя. Защото аз съм от дясната част на политическото пространство от гледна точка на предпочитания. Очаквам в момента най-активният и най-агресивният кандидат-купувач на бТВ да бъде руска група. Защото се оказа, че медиите са изключителен проблем в момента на Георги Първанов и Бойко Борисов. И ако медиите не бъдат потиснати, планът им няма да се осъществи.”

Според Стефан Гамизов под повърхността текат изключително турболентни действия в буквалния смисъл на думата и се бърза  много енергично по някакъв начин да бъде затворен абсолютно незаконният и юридически несъществуващ проект АЕЦ “Белене”, защото без него е практически невъзможно да бъде държава в живо състояние т. нар. енергийната мафия в България.

Гамизов прогнозира пред “Всеки ден”  и, че ще се случат още няколко неща – “да бъдат враждебно завладени няколко големи медии. Най-голямата атака ще бъде осъществена върху бТВ. За нея ще бъдат предложени пари, които нямат никаква връзка с пазарните, за да се превърне в политически инструмент на репресията. Защото в момента тя е свободна медия. Очаквам съвсем скоро да се направят опити да бъде ликвидирана Нова телевизия като свободно място. Сложат ли я на масата на продажбите, свързаните с Кремъл олигарси ще направят опит да я закупят.”

 

Afera.bg

Коментари 0 за
“Стефан Гамизов: Очаквам руски капитали да овладеят bTV и Нова телевизия”

 1. tova ne e viarno zastoto ako niakoi e iskal rusnaci niamase da im spira dogovora s bnt , gamizov ne e kompetenten,po skoro tursi logika v procesite.

 2. СЪЖАЛЯВАМ, ЧЕ ГО КАЗВАМ ПО ТОЗИ НАЧИН, НО ПОВЕЧЕТО ОТ ВАС,КОИТО КОМЕНТИРАТ СА ТУРБО-ФОЛК ТЪПАНАРИ.
  ЖАЛКО, ЧЕ ЩЕ ГО РАЗБЕРЕТЕ СЛЕД ГОДИНИ.

 3. Който знае много – мълчи,който знае малко – много говори!
  Ето ви тема за размисъл,приятели…
  Емоциите винагеи са били лош съветник.
  Много умеем да пишем цинизми – не се иска много акъл,а умеем ли да си отстояваме и осъзнаваме правата си; умеем ли да избираме управниците си; умеем ли да търсим и анализираме собствените си грешки?
  Да не гледаме на живота само в черни и бели краски…Народ на крайностите….
  Къде грешим или сме както винаги безгрешни?

 4. Би казал Бареков. И тя е, че по-голяма част от сънародниците ни ще си останат това, което са. Няма желание за развитие от тяхна страна, а само желание за изява. (Това е констатацията в следствие на бърз прочит на форума). Интересното ще стане, когато това, което е казал г-н Гамизов се окаже вярно, но след време. Дали на изяваващите се форумци ще им е толкова весело, кокото сега и дали ще имат възможността да се правят на толкова интересни?Времето ще покаже…Може пак да гледаме „По света и у нас“,“Светът в действие“ и други подобни, но по btv.

 5. Ама този Гамизов наистина е тъп. Русия щяла да изнуди милиардера Мърдок и да купи БТВ. Ами нали прокламираш своя ебан американски капитализъм бе задник? Който може купува и каквото може пак купува, а ти си лай като нямаш работа. Какво да се прави сфери на влияние.

 6. Престанете да лансирате по медиите глупостите на този плешо – Гамизов!

 7. На познавача на българското (и руското, и китайското) медийно пространство мястото му просто е в СЕМ! Там досега нямаше необразовани хора, сериозен пропуск си е!

 8. Е за това никога няма да стане нормална държава Б-я, та Вие никога няма да отсеете
  плявата от сеното, поне малко вникнете в текста на Гамизов, стига с тая злоба и гняв срещу хората, които говорят истината.
  Прос народ слаба държава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *