Регистрация
Публикувано на 15.08.2018 / 17:54

СТАРТ НА ОБРАТНОТО БРОЕНЕ ДО НОВИЯ ТОЙ, НЕГОВОТО ИМЕ Е… 2019 ГОДИНА НА ГОЛЕМИТЕ СМЕНИ. БОЙКО ЗАВЪРШИ БОГОСЛОВИЕ И ДАНС Е ВЪВ ВЕЧНО УСПЕНИЕ. АВГУСТ 2019 НОВ ПАТРИАРХ!

НЕОФИТ И БОЙКО БОРИСОВАЛО! ЦАЦАРАТУРАТА… НЕНАСПАХТЕ ЛИ СЕ, ТА И ПРЕЗ БОГОРОДИЧНИ ПОСТИ?! НАЛИ ПО КОНСТИТУЦИЯ ЦЪРКВА И ДЪРЖАВА СА ОТДЕЛЕНИ, А ТЕ СА В МАФИОТСКА СВЪРЗАНОСТ?!

БОЙКО ЗАВЪРШИ БОГОСЛОВИЕ И ДАНС Е ВЪВ ВЕЧНО УСПЕНИЕ.

РАЗСЛЕДВАЩИТЕ, ОТПУСКАТА ВИ НЯМА ЛИ КРАЙ???

ЕКСКЛУЗИВНО:  СТАРТ НА ОБРАТНОТО БРОЕНЕ ДО НОВИЯ ТОЙ, НЕГОВОТО ИМЕ Е . . . 2019 ГОДИНА НА ГОЛЕМИТЕ СМЕНИ. АВГУСТ 2019 НОВ ПАТРИАРХ!!! НЕ НА СКАНДАЛИТЕ, КОРУПЦИОННИТЕ СХЕМИ И ОПГ В ЦЪРКВАТА!!!

Пет години патриаршество на Патриарх Неофит. За това време отбрани представители на църковния клир и приближени миряни постигнаха сериозни резултати. Скандално известните от медиите ресторант до столичния храм „Преображение Христово“ в кв. Лозенец и бар (в медиите гИнкиното) в центъра на София, пл. Св. Неделя до църквите Св. Марина, Св. Петка, св. Климент Охридски – срещу катедралата Св. Неделя, работят на пълен оборот в църковни имоти и до вратите на храмовете.

В нарушение устава на БПЦ и канона на светото православие. Нито Патриарха, нито Синода не прекратиха тези безобразия, а с мълчанието си ги утвърдиха. Същото направиха и по отношение скандалния договор за най-ценните имоти на Софийска митрополия в центъра на София отдадени за 50 г. на ИНЕРКОМ (гИнкината фирма). Така сами се разкриха, повториха и утвърдиха, като неспазващи Устава и Канона на Църквата. Посочените „изпълнения“ не са единствени.

Според запознати, потвърдено от справки в Търговския регистър, Църногорският /Гигински/ Манастир „Св. Св. Безсребреници и чудотворци Козма и Дамян“ област Перник, община Брезник, с.Гигинци е едно от първите поделения на Софийска митрополия снабдено с обръч приближени фирми, партньори, съратници по дейности свързани с манастирски имоти, средства и права. Манастира има земеделско, животновъдно и горско стопанство, регистриран земеделски производител е и е бенефициент на субсидии по ПРСР за периодите 2007-2013 и 2014-2020 г.

Игумен на Църногоскя манастир е право-правящият дядо архимандрит Никанор (в мире Христо Христов Мишков, роден 75г.), негов най-близък съратник, от години, е свещеник Константин Стойчев Стойчев (род.79г.).  От. Константин обгрижва села и манастири също в област Перник. Помощник в църковноплезната дейност на от. Константин е съпругата му Малтена Стойчева. На адреса на семейство Стойчеви в София, ж.к. Горна Баня ул. „Ореховски дол“ №2, по справка от Търговския регистър са регистрирани две фирми с красноречиви имена, едната:

„Манастирски стоки“ ЕООД,  ЕИК202697759 с капитал от 100 лв. и управител Петър Петров Рангелов (род.99г.). Едноличен собственик на капитала е РОСЕН ДАНИЕЛОВ НИКОЛОВ (род.97г.) с адрес в София, ул. Родопски извор №56А, ет.5 ап.13. Случайно на същия адрес живее и  ДАНИЕЛ ПАВЛОВ НИКОЛОВ (род.75г.) който е ФИНАНСОВ РЕВИЗОР на Софийска митрополия и Шеф на Ефория Зограф към Министерство на Външните работи. Ефорията се грижи и за имотите на Славянобългарския манастир  „Св. Вмчк. Георги Зограф“ Св. Гора, Атон. Интересно. Някой може да си помисли, че Даниел и Росен (Николови) са баща и син.

Другата фирма е „Манастирска Бакалия“ ЕООД,  ЕИК202968930 с капитал 50 лв. и едноличен собственик на капитала, съпругата на от. Константин, Малтена Атанасова Стойчева.

Отделно Росен Даниелов Николов е Управител и на  „Монастирско горско стопанство“ ООД, ЕИК203349728 със седалище в област Перник, община Брезник, с.Гигинци (Църногорския манастир!?). Съдружници във фирмата са: Църногорския манастир „Св. Св. Козма и Дамян“ ЕИК113547981 с 99 лв. и  „Монастирско Земеделско Стопанство“ ЕООД  ЕИК202508686 с 1 лв. ООД-то е с капитал:100 лв. Още едно място където активи на Църногорския манастир и църквата се управляват от Росен Николов и се ревизират от Даниел Николов.

Тук особено важен е съдружника макар и с 1 лв., а именно фирмата  „Монастирско Земеделско Стопанство“ ЕООД,  ЕИК 202508686 със седалище пак област Перник, община Брезник, с.Гигинци. (Пак Църногорския манастир!?). Фирмата е с капитал 2 лв. Управител и едноличен собственик е Петър Петров Рангелов (род.99г.) Запознати твърдят, че тази фирма е свързана с имоти на манастира и е особено важна за дейности и проекти по ПРСР.

Най-важна, обаче в оперативен порядък е фирмата „Монастира“ ЕООД,  ЕИК202881774 със седалище област Перник, гр. Перник, ж.к. Бела вода, Хан Персиан №2 с Управител и едноличен собственик Иво Михайлов Златков  (род.64г.). ЕООД-то е капитал: 2 лв. Според запознати фирмата продава църковни стоки, сувенири, икони, църковна утвар дори църковно оборудване и обзавеждане и има основен магазин до женския пазар в София. Фирмата  продава почти във всички БГ митрополии и в съседни нам страни. Известно е, че чрез фирмата и дейността се поддържат добри контакти със Силистренска, разбира се с Русенска и със Западно- и Средноевропейска митрополии. Работи се за разширяване обхвата и влиянието. Разработват се специални програми за индивидуални клиенти. Подсигуряват се постоянно свежи постъпления.

Посочените фирми имат различни по активност отношения с манастира. Безпрецедентно, обаче е смесвенето на църковно и частно.

Днес Църногорския манастир е собственик и на банков кредит от КТБ в размер при усвояването му от 395 000 лв. Кредита е получен за изпълнение проект по мярка 322 на ПРСР 2007-2013 г. за възстановяване на манастира. Въпреки изпълнението на проекта и получената от ДФЗ субсидия в същия размер, кредита не е върнат, а субсидията липсва.  Кредита все още не е погасен и съответно е набъбнал със законните лихви до сега. Субсидията също все още липсва и не е ясно къде е под зоркия поглед на финансовия ревизор. История с отворен край.

Не са пропуснати възможности за работа и с граждански сдружения, като тук се забелязва известно изоставане от работата с фирми.

Първото сдружение е Сдружение „Св. Св. Козма и Дамян“ регистрирано 2008 г. за възстановяването на Църногорския манастир. Сдружението е учредено за работа в ОБЩЕСТВЕНА ПОЛЗА! Сдружението възстановява манастира. Тук дядо Никанор (тогава не е дядо) е в началото на кариерното си развитие и е само служител трупащ опит, контакти, известност, ресурс.

Следващото е „Сдружение Свети Панталеймон“, БУЛСТАТ176762762, от 2014 г. Тук вече е поправена грешката от първото сдружение и вместо в обществена полза това е за ЧАСТНА ПОЛЗА! В управителния съвет на Сдружението са събрани дядо Никанор, от. Константин и Малтена Стойчеви, има разбира се и др. лица. Сдружението, според някои от записаните си дейности, може да  извършва издателска дейност, да организира семинари и обучения,  детски лагери, поклоннически пътувания и православни богослужения, да подпомага финансово строителството и възстановяването на православни храмове и манастири, да кандидатства  по програми на ЕС, да поддържа връзки със сродни православни организации в България и чужбина,  да участва в работата на национални и международни православни форуми. Сдружението финансира строежя  на ИСИХАСТИРИОТО СВ. ПАНТАЛЕЙМОН (манастир) в с. Смиров дол, област Перник.

Третото сдружение е от 2018 г. и е Сдружение „Рождество на Св. Йоан Предтеча“ за изграждане на манастир край село Брегаре, община Долна Митрополия. Там Църногорския манастир е започнал изграждане на параклис посветен на Рождеството на Св. Йоан Предтеча и метох на Църногорския манастир. Съобщават, че в сдружението се е включил и министърът на земеделието Румен Порожанов, който е и член на управителния съвет.  Община Долна Митрополия е разпространила молба за набиране на средства подписана от Игумена на Църногорския манастир дядо Никанор и монах Захарий брат на Църногорския манастир и населник на Обителта „Св. Йоан Предтеча“ в село Брегаре.

Правоправещия дядо Никанор работи. Заедно с отец Константин, съпруга и приятели помагат за възстановяването на много храмове в област Перник и не само. Думата на дядо Никанор се чува в Софийския епархийски съвет, в София, Силистра, Русе, Западна и Средна Европа, сега вече и в Плевен. Перфектно. Сложна схема.

Усещане и въпросителни. Възможно ли е?

Създава се усещане, че основа на това са убедени клирици на БПЦ и трайно присъединили се към тях, съпричастни към делото църковни служители заедно обединени в Организирана Провоправеща Група – ОПГ.

Възможно ли е, обаче, схемата да служи за привличане и отклоняване на средства. Дълъг е пътя от приходи в Обществена полза до  печалби в Частна полза.

Реализират се милиони!

Повече дори и от бюджета на някои от малките митрополии в БПЦ (примерно Ловешка).

Всички се питат възможна ли е ОПГ в Софийска митрополия? Възможна ли е без протекция от най-високо?

Или, може би, това е покритото оръжие на НС (Негово Светейшество) за действие във вътрешно-църковен план за осуетяване отстраняването Му през 2019 г. Най-късно до Август 2019 г. Имало договорка? За 2019 г.? В безвъзвратно изминало старо време. Действа ли НС, чрез ОПГ в Силистра, Русе, Западна и Средна Европа, дори вече в Плевен. А всички знаят, че падне ли Плевен, всичко е спечелено. Тогава да видят в Стамбул, тия от Ямбол и някои покрай Марица.

Пак според запознати, паралелно на тези маньоври в Софийска митрополия тече бързо прeхвърляне, даване, пре-преотдаване на имоти и права и активи към частни фрими. Заделят.

За резервен план (ОПГ): при сериозен проблем се отива при Триадицкия митрополит Фотий – Глава на Българската Православна Старостилна Църква, при македонците, сърбите, гърците, руснаците, старообрядците, изобщо някъде или се прави като архимандрит Касиан от Копиловския манастир или направо нещо най-ново, най-истинно и правоправо. Има база, два манастира. Строи се нов. Има  заделени средства. Говори се за милиони. Говори се, че се привлича и епископ.

Целта е чрез разделение (нов разкол?) въпроса за свалянето на НС да отпадне, да се спасява Църквата, НС да се запази и остане. Всички знаят, че синодалите за нищо не стават и нищо няма да направят.

В днешно време практиките напред-назад от една църква в друга не водят до никакви санкции. От никой. Особено в сегашната напрегната междуцърковна обстановка. Или всичко е плод на естествени възможности, дългогодишни усилия, ценасочен труд и непрестанни грижи на НС и т.нар. синодални старци. И ако е така, тогава какво да му се променя, то винаги ще е едно и също. Вместо промяна е необходима замяна! С достойни!

От медийната среда и битието.

През 2005 г. от. Никанор казва за Standart News 05.06.2005 /

 http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2005-06-05&article=9091

„Две години съм се грижил за парите на хората. Дойде време да направя това и за душите им“.

През 2017 г. дядо архимандрит Никанор казва за ПИК: „ЕКСКЛУЗИВНО! Отец Никанор със смразяващ коментар пред ПИК: Краят на света приближава. Не ИД ще ни унищожи, най-големият враг на православието е самото православие. 01.01.2017 ЧАС ПИК / Интервю на Албена БОРИСОВА

- Много наблюдатели предупреждават, че европейската цивилизация е пред унищожение заради новото преселение на народите от Близкия Изток и атентатите в континента. Съгласен ли сте с една такава прогноза?

- Най-големият враг на християнството и по-точно на православието е самото православие. Къде ни е молитвата, къде ни е държавата, къде са ни децата, които да ходят на църквата и да се възпитават в християнски ценности?! . . .

- Вие, свещениците, имате вина за това състояние. Младите хора не знаят как се влиза в църква, как трябва да се кръстят и какво въобще да правят в храма…

- Това е обща работа. Аз приемам критика. На такава държава, такава църква.

- Защо не ходите като апостоли сред народа да го просвещавате? Той няма как сам да влезе в църквата, след като не я познава?

- Къде е този народ, който ще ни държи сметка?!“  . . .

От Св. Синод 2018 г.

В отговор до Комисията по досиетата от юни 2018 г., подписан от Негово Светейшество патриарх Неофит, Св. Синод отказва да предостави нужната информация с обяснението, че не разполага с нея.

В писмото на Св. Синод се казва: „Вътрешните взаимоотношения между членовете на Едната, Света, Вселенска и Апостолска Православна Църква и особено между нейните членове – клирици, и нейните членове – миряни, не са от административно-правен, а от морален характер. Тези връзки са изградени и съществуват на базата на споделената обща вяра, произтичащата от нея ценностна система и на основата на взаимното доверие .“!

От живия живот. Православен канон: „Смъртен грях е, когато някои, като съгрешават, не се поправят. Но по-лошо от това е, когато безсрамно въстават срещу благочестието и истината, като предпочитат мамона пред покоряването на Бога и не изпълняват Неговите устави и правила. У такива няма Господа Бога . . .“

Симеон Балкански

Коментари 13 за
“СТАРТ НА ОБРАТНОТО БРОЕНЕ ДО НОВИЯ ТОЙ, НЕГОВОТО ИМЕ Е… 2019 ГОДИНА НА ГОЛЕМИТЕ СМЕНИ. БОЙКО ЗАВЪРШИ БОГОСЛОВИЕ И ДАНС Е ВЪВ ВЕЧНО УСПЕНИЕ. АВГУСТ 2019 НОВ ПАТРИАРХ!”

 1. В квартал Кючюк Париж в Пловдив има една малка евангелиста църква.Хората които служат в нея познават хората в близките улички поименно.Знаят старите хора,знаят болните хора,знаят бедните хора.Помагат им с храна с подаръци за празниците с лекарства.Нашата православна църква там я няма.
  Колко богата е нашата църква личи и от материала и от това как живеят уж богоугодните клирици , а когато на отец Иван се наложи да се изнесе на язовира защото няма кой да плати тока на приюта ,никой от църквата не иска да помогне.

 2. “There was a storm the other night Had to talk to God, try to set things right Church door was locked, Lord, I stood in the rain Waiting for an answer But it never came.“

 3. Т.н. „отец“ Никанор е най меркантилният търговец в храма и е заплетен в толкова далавери, че чет нямат. Май е оплел и Бойко в мрежата си, но скоро ще дойде Видовден и ще има „именувам се“. Пък да не се забравя, че същият Никанор беше и е особено близък на Цецо мустака, дето цяла банка прецака, а сега яде и пие в Белград! Колко ли пари са преточени от КТБ към лицето Христо Мишков, известен като Никанор?

  1. Най вече се откроява целта на ционистите да покажат лошия авторитет на християнството като вкарват троянски кончета крипто християни в обителта

 4. Герб е единствената партия ,която има най-много попове и попадии.

  1. Момче , сякаш и ти , като дървосекача , имаш нужда от редовно пиене на хапчетата!
   Па , иди и на психиатър , няма страшно , дървосекача каза , че не боли!

   1. Ко момче,бе,аз съм джендър,бе г-н Никой и имам две Бугатита Вейрон,ти с кого мислиш си имаш работа,пък да ти кажа от 3 годишен съм на хапчета и все не става и не става,е на виж резултата …

    Изтече интелекта от тая държава ,ей тъй на изтече някъде … като куцо пиле картоф го отнесе партията на мечтите ми.
    Ти от кои си ?

 5. Koй „уби“ дядо ТИ Максим на 95 години? Ама и въпрос. А горното е вярно, но запитайте се какво могат да направят тези немощни старци срещу мафиотите? Няколко милиона стоят и гледат как ги обират, а тук 10-15 старчока, се чака от тях съпротива. Те ги изнудват и със здрава ръка и държат църквата да си трае, и я обират. Нали виждате кой е все около нея- Баце Набожния, Данчо Истинския и подобни…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>