Публикувано на 15.09.2020 / 8:59

СТАНИШЕВ ВОДИ ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА НА ТАЙНА СРЕЩА ПРИ БОРИСОВ ЗА „СДЕЛКА“

СТАНИШЕВ ВОДИ ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА НА ТАЙНА СРЕЩА ПРИ БОРИСОВ ЗА „СДЕЛКА“

След изборите за европарламент Сергей Станишев води Йончева при Бойко Боисов в Министерски съвет с искане прокуратурата да не иска свалянето на имунитета и в Европейския парламент, твърдят за АФЕРА вископоставени източници от спец.службите.

Бойко Борисов поема ангажимент да го уреди, а тя да не говори против Борисов. И сделката е факт. Една година прокуратурата бави процедурата, а Елена необичайно замлъква. Въпреки, че всички гласували за нея очакват тя да започне разследвания на европейско ниво, Йончева упорито мълчи с обяснението, че процедурите са много тромави в ЕП. Всъщност тя замълчава до свалянето на имунитета и в Европейския парламент. След като сделката отпада, тя активира себе си и отново става „борец за правда”.

Брокерът Станишев урежда сделка и за себе си. А тя е, Елена Йончева да гласува за него за шеф на групата на българските социалисти в парламента. Тя, разбира се, гласува, но Станишев не става шеф, защото гласовете за него са малко.

Връзката Станишев – Йончева се оказва, че никога не е прекъсвала. Едно от условията, които Елена Йончева поставя пред пленума на БСП при подреждането на листата за Европарламент е, когато гласуват за нея за водач анблок да гласуват Станишев да е втори в листата, но партията проваля и този техен план. Това не спира упоритото лъскане имиджа на Станишев и в едно интервю Елена го нарича „рицар”.

Въртеливите им схеми не успяват в партията, но при Борисов имат временен успех.

Припомняме, че точно Станишев уреждаше парите за филмите на Йончева от Цветан Василев, което бе медийно тиражирано.

Ходила ли е Елена Йончева при Борисов да се договоря за собственото си спокойствие? Да видим дали ще отговори смело по медиите на това твърдение.

Aндрей Червенков

Коментари 36 за
“СТАНИШЕВ ВОДИ ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА НА ТАЙНА СРЕЩА ПРИ БОРИСОВ ЗА „СДЕЛКА“”

 1. Ако не беше педал , евреина от Херсон нямаше никакво политическо бъдеще !

 2. Европейската Комисия пита Гешев дали разследва Барселонагейт и записите на Борисов
  16 Септември 2020
  „Работи ли главният прокурор по публикуваната в испанските медии информация за разследване на схема за пране на пари в Барселона, за която има твърдения, че е свързана с премиера Бойко Борисов?“ – това е един от въпросите, зададени към офиса на Иван Гешев от мониторинговата група към комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешен ред на Европейската комисия. Комисията проведе закрито заседание за ситуацията в България в края на август в отсъствието на представители на българските власти.
  В публикуваните на сайта на Европарламента 29 въпроса към българското правителство, вицепремиера, главния прокурор и заместник-правосъдния министър, евродепутатите от мониторинговата група питат на какъв етап е разследването при положение, че има сигнали за този случай още през 2019 година. Същият въпрос те задават и във връзка с появилите се аудиозаписи, за които има подозрение, че са на премиера Борисов, със заплахи да „изгори“ евродепутатката Елена Йончева.
  „Какви конкретни мерки е предприела прокуратурата в борбата срещу корупцията, разследвани ли са политици, повдигнати ли са обвинения срещу тях и от коя партия са по-голямата част – от управляващата или от опозицията“, е друг въпрос, отправен към институцията и конкретно към заместник-главния прокурор Красимира Филипова.
  Евродепутатите се интересуват също така за предложените промени в Конституцията в контекста на протестите, а също така и от и концентрацията на собствеността на медиите.
  „България е на 111 място по индекса на свобода на средствата за масова информация, съобщава се за заплахи над журналисти. Какво ще направи правителството, за да се увеличи прозрачността на собствеността на медиите, за насърчаване на плурализма в това отношение и гарантиране безопасността на журналистите?“, питат още от мониторинговата група.

 3. За всички, които се чудят на думите ми, че сме изцяло зависима и управлявана отвън колония, ще дам малко факти, които са масово премълчавани.

  1.БНБ не е българска банка и ние не разполагаме с нейните активи.
  Защо – ами прочетете Закона за БНБ. Наблегнете на чл. 7, 8, и от 45 до 49. За информация ще ви споделя, че от официалните резерви (около 28 млрд.евро) около 90 % са в чужди облигации и валутни депозити в чужди банки (общо около 24 млрд. евро), както и златен резерв намиращ се извън България (около 2 млрд. евро). Всяка година от печалбите на банката, 25% се отделят в резерва, а той се ползва изцяло за финансиране на икономиките на други държави. Българското правителство не може да се разпорежда с резерва, както и да отпуска финансиране на българските компании и банки. При недостиг на средства обаче, правителството е задължено да емитира дълг с който да покрие разликите.

  2. БНБ е основен инструмент на колониалната политика. БНБ е емитиент на националната ни валута и реално контролира всички банки, застрахователи, пенсионни дружества (които са другия голям инструмент за колонизация) и фондовата борса. Поради „валутния борд“ ние не можем да провеждаме самостоятелна валутна политика и например чрез обезценка на лева да стимулираме износа, когато това е необходимо. Решенията за това, къде да се влагат резервите са изцяло на управлението на БНБ, което фиктивно се избира от НС.

  В заключение за това как се провежда колониалната политика – в периода от 2005 до 2008 година (преди световната криза) външния ни дълг нарасна от 12 на 37 млрд. евро и не се е променял много от тогава. За същия период резерва на БНБ е нараснал с 5 млрд. евро. Да припомня, че тогава бяха продадени и структуроопределящи предприятия, като трите ЕРП, БТК и др. Та въпросът е къде са потънали тези 20 млрд. евро плюс приходите от приватизация? Нали не вярвате в чучолото Пеевски и че той е откраднал за себе си всички тези пари. Не бъдете наивни, а си отворете очите и мислете!

  1. За съжаление никой няма да ти повярва. Аз от години провя опити да обяснявам, че сме колония и вече надеждите ми са илюзорни. Народеца си сака да е роб и се радва на споходилото го евроатлантическо щастие.

 4. Шепа малоумници се правят на богове, Господ да ги порази! каза:

  На никой не вярвам, …. но че има затишие по сваляне имунитета на Йончева е факт

 5. Бояришник,може и да пие,важното е дали влиза в тайни договорни схеми.Досега трябваше да издейства спиране на еврофоновете,а една чужденка я засенчи с яростни филипики срещу корупционните практики в България.Другите ни евродепутати пък съвсем си мълчат.

 6. Народа български оприличава Станишев на СЪСЕЛ(голям плъх)
  А Елена вижда СЪСЕЛА като „рицар“ извода Ленчето като половин рускиня явно прекалява с водка, гъби или боряшник

 7. Някой ще имат много голям късмет,ще стигнат до съда,за другите …. знаете

 8. Напоследък Елена Йончева е много активна в подкрепа на протестите и свалянето на това правителство ,непрекъснато я гледам по скайп в 78 тв ,и е решена да се бори до падането на това чудовище Борисов!Браво ,надявам се че ще успее!!!

 9. Преди няколко дни Е. Йончева заяви, че К. Нинова не е подписала нито един от сигналите й за Барселона.
  После пък Нинова отговори, че Йончева така е пожелала…
  Какво им става и къде „е заровено кучето“?

  1. Отговорът е чисто физиологичен.
   Критическата.
   Лично на мен двете са еднакво отвратителни.

   1. Караколювите ловки диагностицирани калинки каза:

    Да се маха „Льотчикът да се маха“!

    1. Сериозно?
     Та да останете само комунягите и да си фалите радев и курнела?

 10. Брюксел. Тази сутрин евродепутатът Андрей Слабаков се събуди за пореден път трудно. Махмурлук. С подпухнали очи седеше неподвижен на леглото, почеса си гърба и запали третата си цигара. Главата му тежеше. „Мъка! – изпъшка той. Вече една година се опитваше да научи наизуст английският текст на изказването му пред европарламента подготвено от експертите, но не успяваше. „Мамо му да еб@, не ми влиза чужд език в главата и това е. Ще се наспя в европарламента, докато другите ломотят. И без това не ги рабирам” – отново изпъшка той, отпи голяма глътка от попривършената снощи бутилка уиски и се отправи към тоалетната.

 11. Много поръчково писание. Йончева осъжда бибитко като „Главен лъжец на републиката“ и след това отива да моли за пощада…, а? Андрейчооо, мама рече, че вчера те е срещнала на Женския пазар!

 12. Станишев не е лошо момче, прост е малко наивен за голям лидер. Падението му дойде, когато се събра с Алексей.

 13. Информация от вида на „един човек ми каза,но аз няма да ви кажа кой е той“ има стойността на клюка. Не ми е известно кой е Андрей Червенков,може би е почтен човек,но той не сочи доказателства ,а написаното може да е вярно,но в равна степен може да се приеме и че е невярно. Призивът му Йончева да дава обяснения е точно в стил-да докаже ,че… няма сестра. Наясно сме,че е невъзможно да се докаже отрицателен факт,нали ?
  Нито обвинявам Червенков,нито защитавам Йончева.Считам атаката за преднамерено непочтена,защото доверие към клюки не изпитвам никакво. Като си започнал да пишеш си длъжен да посочиш и от кого си получил информация,а ако не можеш нямаш право да сервираш подобна история с голословни твърдения,че е истина. Господинът не счита ли,че е напълно възможно друг да си измисли анонимен източник и да оклепа и него ? И как би се защитил тогава ? Как би могъл да докаже,че е наклеветен ?
  Прави ми впечатление ,че масово различни хора започнаха да говорят и пишат с уточнението,че няма да споменават конкретни имена и източници на информация. Как тогава да прецени читателят истина ли е казаното или е свободно съчинение на човек,който се прави на интересен или си е поставил непочтена цел ?

  1. NON BIS IN IDEM е стопроцентово прав.

   Без конкретни факти и доказателства, това по-скоро прилича на клюка, атака, внушение…. както ви харесва.

  2. Много сложни мисли, изразяване по много по много сложен начин…

  3. След като Елена Йончева активира ЕС, за да провокира изслушване за случващото се в България, след като доказа, че записите с гласа на Борисов, са истинсли – срещу нея се започна кампания за оклеветяване. Съвсем по мутренски. Така че рубриката „Една жена каза“ е в разгара си. Естествено, че Елена не е искала Нинова да подише питането за Барселона, защото това е политически ангажимент. Но който разбрал, разбрал. А добре е автора на този пасквил да види какво е направил днес Станишев пред ЕС. Колкото до това дали Елена е поскрепила Сергей, ами как няма да го подкрепи. Нинова има шеф на ПЕС в партията си, а прави всичко възможно той да не влезе в ЕС. Няма нормален политик, който да не направи всичко възможно да не подкрепи Станишев. Съвсем ествствено, после Нинова беше принудена да приеме факта, че Сергей става евродепутат. И беше избран за трети мандат да ръководи ПЕС. Колкото за това, че нямал гласове, за да оглави групата. Явно, автора не чете пресата, защото тази тема – Станишев да стане веф на групата никога не е била на дневен ред, А колкото до активността на Елена Йончева в ЕС – очевадно е, че системата е тромава и Елена е трябвало да положи много усилия, за да убеди някои хора в Евро-парламента, за да се задейства някаква процедура срещу България. Не веднъж го казва и радан Кънев, който няма как да бъде обвинен в пристрастност към Елена Йончева. Но той потвърждава, че те работят заедно. Казват го и евро-депутати. Добре е, преди да се пишат пасквли – да се чете.

 14. Йончева сама се компрометира, дори без тази последна информация за подпис от Нинова. Получи всичко от членовете и ръководството на БСП и благодарение на тях е там където е. Шмекерлъка помага само в много кратък времеви хоризонт. За дълъг хоризонт трябва почтеност.

  1. Абсолютно вярно.
   Но да търсим добра между двете лелки е безумие.
   И двете са ужасяващо гадни.

  2. И какво е това всичко на БСП, което е направила за Йончева, че не се сещам!? Водеха я за предизборна агитация. И къде бяха срещите- в клубовете на БСП. И каква агитация!? На партийния актив ли!? Щото в клубовете им присъствуваше именно активът. Ако бъдем честни то колкото БСП е помогнало на Йончева, толкова и тя привлече колебаещи се ляво ориентирани хора.

 15. Ах, тези честни сини очи! И какво значи „журналист от висока класа“? Да те финансират богато, да бродиш по света, да държиш микрофон и да говориш задъхано на фона на клипчета от бомби и експлозии… Лени е родена със сребърна лъжичка в устата, също както и Станишко, затова толкова си подхождат. Истински разследващ журналист е Валя Ахчиева например, която се бори сама, понякога с години, докато изкопчи истината за големите далавери. И тя логично няма екран, от който да ни я каже. Няма заплата от ЕП, няма луксове. Навремето при соца беше още по-трудно да разследваш заплетени афери, но и сега този тип журналисти се броят на пръсти. Хайде сетете се за още имена! Ще се озорите.

 16. След приключването на сега протичащия втори етап на операция „Коронавирус“ постепенно ще навлезем в подготвителния етап на крайната цел на настоящото ни обществено „развитие”, а тя е налагането на ДЕМОКРАТИЧЕН ТОТАЛИТАРИЗЪМ, т.е. цялата власт в ръцете на олигархията (в България това е мафията). У нас същият ще протече в две направления: Овладяване на парламентарната опозиция и Овладяване на президентската институция.
  1. Овладяване на парламентарната опозиция.
  За овладяването на опозиционната БСП са подкупени двама мастити и най-вече продажни „социалисти” – Сергей Станишев и Георги Гергов. В качеството си на председател на ПЕС Станишев е приел да разбива соцпартията, чрез нападки от международната позиция, която заема и чрез изразяване на явна подкрепа за Борисов. Срещу това ГЕРБ са гарантирали за него пред партията-майка „Европейска народна партия”, че е „беззъб” политик и че не трябва да се страхуват от евентуални негови „опозиционни” действия в рамките на ЕС, а да го оставят да си получава тлъстата еврозаплата. Георги Гергов е приел ролята да разбива тази партия на територията на България, срещу това Боко да затваря очи за мафиотските му кражби.
  Тъй наречената „опозиция” ДПС се овладява по метода на „назначенията”, в която активната роля се дава на вече купения „опозиционер” Йордан Цонев по прякор „Ментата”. Срещу това да се гарантира спокойствието на Ахмет Доган и да не се следи за кражбите на ДПС в турските региони, Цонев се е самопредложил да играе ролята на „срамежлива опозиция”. Притъпен е антитурският принцип за създаването на тъй наречените „патриотични” организации, като са „джиросани” с тлъсти комисионни парийните им лидери, а също и с несменяеми високи държавни постове.

  2. Овладяване на президентската институция.
  За овладяването на тази институция е активиран тъй нареченият професор Георги Близнашки – „Лигавника”, срещу обещанието да бъде номиниран за бъдещ вицепрезидент.„Припява” му тъй нареченият професор Огнян Герджиков – „Бърсалката”, на когото е „джиросана” тлъста герберастка комисионна.
  След приключването на двата етапа е предвидно провеждане на „импийчмънт” на държавния глава и свалянето му от държавния пост, който да се заеме на извънредни президентски избори от Боко Тиквата и вицепрезидент Близнашки по прякор „Лигавника”.
  Това е ИСТИНАТА.

  1. Тук във форума някой беше написал, че Т.Живков бил казал:

   Като ме свалят българския народ ще стане РОБ на 5 семейства!
   Кои са те, някой знае ли?!

   🙂

   1. Тодор Живков: „Още на пленума на БКП, когато ме свалиха с преврат, казах: Сега идва най-страшното за България. Мафията ще управлява на всички нива.Те ще си избират правителствата, депутатите и съдиите. Народа ще живее в робството на 5-6 фамилии и подставени лица България ще обезлюдее ще остане територия на МАФИЯТА и така ще бъде продадена и ще загине!!!“

 17. „Другарю Живков, никой не може да ми забрани да ви обичам!“
  (Л.Левчев)

  Придворната „художествено-творческа интелигенция“-
  вечната проститутка на всички власти-
  комунистически и посткомунистически!

  Каканиже в несвяст-
  та чак тътне и отеква в небесата-
  нейната пословично безпределна и безгранична, безусловна и тъпоумна-
  ПРОДАЖНОСТ СПРЯМО
  СИЛНИТЕ НА ДЕНЯ-
  ПОРЕДНИТЕ СПАСИТЕЛИ НА ДЪРЖАВАТА
  И НА НАЦИЯТА!

  В случая:
  МАФИЯТА „ГЕРБ“-
  И ПРИСЪДРУЖНИTE ПОЛИТИЧЕСКИ ПРОСТИТУТКИ!

  Ама кой щял да дойде-
  ама,ако пак зловещите „комунисти пак вземат власта“-
  сякаш тя (властта) не е тотално в тях-
  през целия така наречен
  „ДЕМОКРАТИЧЕН ПРЕХОД“-
  и в тяхното Отроче-
  жалкото и нескопосано криминално бандитче-изродче-
  измисленият и наложен от тях с брутална пропаганда-АБСОЛЮТЕН СЛУЧАЙНИК,ЕДНОКНИЖНИК,ТЪПУНГЕР,
  КРАДЕЦ НА ЕДРО И МАФИОТ-
  МУТРОПРЕМИЕРА БОЙКО БОРИСОВ!

  Питам ги аз:
  „Вие за Хитлер ли сте-
  или против?
  Или има,казвате-
  и трети път!“
  Хем не съм за Хитлер-
  хем съм!“

  „Вие за кръволока Сталин ли сте-
  или против?
  Или има и трети път!
  Хем не съм за Сталин-
  хем съм!“

  „Вие за Мутрата Бойко Борисов и Мафията ли сте-
  или против?
  Или има и трети път!
  Хем не съм-
  хем съм!“

  Така наречената „Българска интелигенция“-
  отново и отново изплези дълъг език-
  и сладострастно и напоително го заби и облиза
  посрания анус на Мафиота-Премиер Бойко Борисов!

  „Мнoгo иcкaм дa ми ce oбяcни кaк тoчнo щe cтaнe тoвa – мутритe вън, и кaк тoчнo щe ce прeмaхнe тaзи зaвиcимocт нa държaвaтa и нa вcичкo oт oпрeдeлeни мутри.“
  (Кирил Маричков)

  „Протестите няма да доведат до нищо добро!“
  (Георги Мамалев)

  „В момента Бойко Борисов е правилният човек за България.“
  (Андрей Слабаков)

  А някой-
  може би горепосоченият дебил-
  беше казал,че щял да разстреля Протеста-
  ако му се предоставела възможност!

  И Баба Лили Иванова,и Баба Райна Кабаиванска-
  и разни там певачки и запевачки глупачки-
  и театрали-
  за стотинки се продали-
  и много знайни и незнайни-
  ибрикчии,гъзолизци,глисти-
  и всякакви „артисти“-
  и „вся остальная сволочь“!

  Осраха кариерите си в заника на живота си-
  за срам и посмешище на деца и внуци!

  Че са подкрепяли-
  и крепят и сега за последно-
  топките на уникалната кръстоска от квартален бандит
  и примат от тропическите гори на Нова Гвинея-
  БАНКЯНСКАТА МУТРА!

  А казано е:
  ИНТЕЛИГЕНЦИЯТА
  Е ДЛЪЖНА ДА БЪДЕ
  ОПОЗИЦИЯ НА ВСЯКА ВЛАСТ-
  И ДА ГОВОРИ ИСТИНАТА –
  И САМО ИСТИНАТА!

  ВИНАГИ-
  И ПРИ ВСЯКАКВИ ОБСТОЯТЕЛСТВА-
  И НА ВСЯКА ЦЕНА!

  Преди лижеха задните части на
  ПРАВЕШКОТО СИВО ИСКЪРСКО ГОВЕДО-
  а сега на БАНКЯНСКИЯ ПРИМАТ-
  и масажист на ушетата на горния!

  Как после хората
  да уважават
  тая продажна
  ПСЕВДОИНТЕЛИГЕНЦИЯ!

  И да не повтарят в захлас думите на Гьобелс-
  (без да знаят чии са):
  „Като чуя думата „култура“ –
  ми иде да се хвана за кобура!“

  И на мен!

  (Използвани са части от мой текст от 2018г.,
  публикуван в „Афера“)

  НИКОЛАЙ РИЗОВ

 18. Все още съм в шок от предателството на Елена, никога не съм предполагала, че журналист от нейната класа, може да се изплюе върху себе си…….недоумявам, как тази клета женица ще гледа хората в очите…..истински се опозори с всички лъжи, които изговори по адрес на Нинова, но всички тези гадости, рано или късно ще си ги платите, заедно със серж, да сте живи и здрави.

 19. Нищо ново
  „Патриот е – душа дава

  но не свойта душа, братя,
  а душата на народа!
  И секиму добро струва,
  само, знайте, за парата,
  като човек – що да прави?
  продава си и душата.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *