Публикувано на 20.11.2019 / 8:46

СРАМ МЕ Е ДА ГЛЕДАМ КАКВО СЕ СЛУЧВА. ТОЛКОВА ЛИ СТРУВАМЕ, МАЙКА МУ СТАРА, ТОЛКОВА ЛИ СТРУВАМЕ, ПО ДЯВОЛИТЕ

СРАМ МЕ Е ДА ГЛЕДАМ КАКВО СЕ СЛУЧВА. ТОЛКОВА ЛИ СТРУВАМЕ, МАЙКА МУ СТАРА, ТОЛКОВА ЛИ СТРУВАМЕ, ПО ДЯВОЛИТЕБях се зарекъл да мълча, но когата освен мълчание трябва да си наложа и слепота, ми идва в повече. Срам ме е, срам ме е да гледам какво се случва в Родината ми – в тихата ми и смълчана родина.

Избират главен прокурар – всичко е по Закона, всичко е по Правилата. И нищо не е по закона, и нищо не е по правилата. Всичко е пиеса, театър, фарс, фалшиви роли и грим. Всичко е „имам ли корабче в окото“. Гледаме избора на главен прокурор по телевизията – никъде по света нямало такава прозрачност. А всички знаем, че това не е избор, а читалищна вечеринка, че са го решили двама-трима души и че именно те най-много се правят на ощипани.

И най-удивителното е, че ни е хубаво, защото знаем, че е вечеринка, и си траем.
Иначе всичко трябваше да пламти и да свети, и да се тресе в милата ми родина.

И убийственото е, че всички партии си мълчат. Защото те не се месят, защото има разделение на властите. Разделение на властите ли? На коя точно планета, моля? Майко мила, какви тартюфовци!

Болничните листове. Всички си спомнят, че за тях пръв заговори Бойко Борисов преди година. Но сега точно той ги отменя и той се смилява. Именно той се смилява над този Първи ден от нашите болести, страхове и мъки, от нашите лъжи и безизходици. И какво щастие ни обвзема, какви сили прииждат в нас! Благодарим ти, Боже, че Бойко Борисов е научил от медиите за нашите неволи и ни спасява!

На мен лично ми се повръща от такава демагогия, разболявам се и с другото си сърце.

Предлагат Сотир Цацаров за шеф на КПКОНПИ и Емил Димитров – Ревизоро (какви надежди вдъхваше тоя човек някога!) казва, че няма друг, по-достоен, че всички падали на колене и молели Цацаров да приеме, а той се дърпал, искал при семейството си, но накрая отстъпил и склонил. Или Цацаров, или никой друг – така стоял въпросът според Ревизоро.

В кой век живеем, за какви ни мислят, толкова ли струваме, майка му стара, толкова ли струваме, по дяволите.

Свят ми се вие от такова подценяване, цинизъм и дебелоочие. Свят ми се вие от такива лъжи.

Свършвам с тъга, защото нямам сили да слушам. Нямам сили да слушам повече. А главната цел е да спрем да слушаме, да спрем да мислим, да разбираме и да говорим. И накрая да спрем да дишаме. Защото така е правилно и така е било правилно винаги.

Николай Милчев

Колаж: Данаил Петров: „Опасен чар“

Коментари 14 за
“СРАМ МЕ Е ДА ГЛЕДАМ КАКВО СЕ СЛУЧВА. ТОЛКОВА ЛИ СТРУВАМЕ, МАЙКА МУ СТАРА, ТОЛКОВА ЛИ СТРУВАМЕ, ПО ДЯВОЛИТЕ”

 1. 490 млн. е бил бюджета за здравеопазването за миналата година в България и 390 млн. за тази година! Къде са парите убийци? Кой открадна парите за безнадеждно болните, бедни хора, майки, бащи, дъщери и синове?
  Нека поговорим за рака, болестта, която никой доктор не знае от какво е провокирана, но всички те знаят с какво да я „лекуват“… Най- доходоностният бизнес на 21 век., болестта, с която докторите си извоюваха второто название „врачки“, виждащи в бъдещето и прогнозиращи кой и колко ще живее. Химио и лъчетерапията не лекуват рак, но те са първата нишка, която свързва гостоприемника (болният) с паразита (фармацефтичният бизнес), втората нишка това е страхът, а третата – незнанието. За да бъда полезна ще посъветвам хората страдащи от тази болест да не се страхуват и да знаят, че техният живот е в ръцете на Господ, а след това в тяхните собствени ръце и тук белите престилки не влизат в сметката … Напреднали Държави, като Япония и Сингапур залагат на хомеопатичните средства за борбата с рака, отхвърляйки конвенционалната медицина. Започнете със смяна на диетата, като спрете месото и млечните продукти, които образуват киселинна среда(за целта е необходимо да станете вегани суровоядци), приемайте куркума и голями количества витамин С по възможност интравенозно, направете организма си алкален, набавете си канабисово олио и витамин В17, също така и селен, изхвърлете микровълновите си печки и проверете тялото си за липси на йод, бъдете спокойни и позитивни, променете възгледите си към заобикалящият ви свят и не на последно място се молете и всичко ще бъде наред…
  П.С. В държава, която краде от болните и умиращи, единственото спасение не е науката, а Бога!

  1. Сашооооо, Сашо,
   Докога ще крадеш чужди текстове?
   За сведение: Горният текст, курдисан тук от някакъв си интелектуален крадлю Сашо, е публикуван от Ива Ивата в Свободнно слово.
   Ето линка: https://svobodnoslovo.eu/%D0%B2-%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D1%8F%D1%82%D0%BE-%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B5-%D0%BE%D1%82-%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B8-%D1%83%D0%BC%D0%B8%D1%80/

  2. Сашко, МНОГО бъркаш! Бюджета за здравеопазване е 4 600 000 000….Марш в четвърти клас, май има разлика между 400 милиона и 4 милиарда….Това е повече от бюджета на МВР и МО взети заедно, капиш?

 2. Ние от нашата секта ,, Свидетели на Четвърти километър“ се разграничаваме от всички останали обикновенни дебили в България и най -отговорно заявяваме ,че ако и да сме дебили ,не сме тъпи дебили ,които разрешават на трети лица да ни правят на луди .

 3. Държавицата на преклонените глави, дето сабя ги не сече , и все чакат някой да ги спаси! Изобщо не гледам български телевизии – отвращава ме дребнотемието , липсата на обективни новини , интелигентни анализи , старите американски филми и чалга манталитет. Тази държава вече е пропаднала и няма никакъв шанс да оцелее. Жалко за хубавата територия без бури и наводнения , без торнада, силни пожари и т.н
  Явно ние, глупаците, сме и в повече! Толкова глупав и прост народ има само в Украйна и Македония! Знам го от личен опит.

 4. Срама,може и ТРЯБВА , да се изтрие само ,с едно-оръжие в ръка,но не и да се чака някоѝ да ни,,освободи“.

 5. Когато нацистите дойдоха за комунистите,
  аз мълчах;
  не бях комунист.

  Когато затвориха социалдемократите,
  аз мълчах;
  не бях социалдемократ.

  Когато дойдоха за профсъюзите,
  аз мълчах;
  не членувах в профсъюз.

  Когато дойдоха за евреите,
  аз мълчах;
  не бях евреин.

  Когато дойдоха за мен
  – вече не бяха останали хора,
  които да ме защитят.

 6. ЦАЦАРОВ НЯМА ДА БОРИ КОРУПЦИЯТА И В КПКОНПИ.
  След като като главен прокурор не успя да вкара корумпирани политици и висши чиновници в затвора, сега Цацаров ще продължи внимателната си борба с корупцията на мястото на Пацо Терасо. Както и казах преди седмица, въртележката се завъртя и същите муцуни просто си смениха местата. И вместо да се ядосвам, се замислих какво ще се промени? Нима Цацаров се бореше с престъпността, освен битовата такава?! Нима Пламен Георгиев свърши нещо на поста си? Да сте чули за осъден политик за корупция? Няма и да чуете. Повдигат се обвинения само на неудобните и тези, които са алчни и не са се отчели при вземането. И мислите ли, че управляващите ще позволят човек, когото не контролират напълно и не им е напълно верен, да заеме подобна позиция. Проблемът ни не са Цацаров, Гешев, Георгиев, Сульо и Пульо. Проблемът ни е в системата, която позволява открито да крадат и да се подиграват на народа.
  – ПРОСПЕРИТЕТ И ПРИ ПРОИЗВОДСТВОТО НА ТОАЛЕТНИ И БИДЕТА.
  Днес Борисов, след като от сутринта подпали джипката и започна да троши народни пари за гориво и охрана и да се вее по магистралата за селфита и видео, откри според него „модернизиран завод”. Всъщност това е цехче на завода за производство на тоалетни и бидета „Идеал стандарт-Видима”. Който съществува още отпреди 1989 година. А днес е Международният ден на тоалетната. И Борисов открива завод за тоалетни. Не може да се каже, че не е в крак със световните събития. Все по на ситно го дава. Сигурно скоро ще го видим в Белово по случай откриване на нова поточна линия за дамски превръзки или тоалетна хартия. Просперираме!
  – ПЕНСИОНЕРСКАТА МЕЧТА.
  Борисов изрази задоволство от това, че минималната пенсия догодина щяла да стане 250 лева. Това било „отколешна мечта”. Не знаех, че пенсионерите си мечтаят на месец да получават срещу десетилетия работа и удръжки, сума, три пъти по-малка от средствата, необходими за оцеляване според синдикатите и почти 100 лева по-ниска от линията на бедността. Ето това са мечти! А Борисов им ги сбъдва. Дали той или някой от правителството осъзнава как се живее с 250 лева на месец? Наглостта няма граници. Оградоха Сребърният фонд, профукаха парите за чиновници и автомобили, а сега обясняват, че няма пари за пенсии! И да са доволни, че са им изпълнили мечтата на пенсионерите.
  – БОРИСОВ – СПАСИТЕЛЯТ НА БОЛНИТЕ ОТ ПЪРВИЯ ДЕН.
  Както и се очакваше при принципа АМН /ако мине номера/, след като видя бурното обществено недоволство, Борисов се появи образно казано, на бял кон, скара се бащински на вносителите и успокои всички, че законопроектът няма да се внася в Народното събрание. Интересно е, след като всички знаем как нищо не се прави без негово знание, как успява винаги да се разграничи. И защо никой не го пита защо не се обсъжда ПРЕДИ, а не след като стане факт законопроекта. Изпитаната тактика на Борисов е да създаде проблем, да се страхуват и паникьосват хората, а след това той да се появи като Спасител и да отмени проблема. ПР, достоен за племе в джунглата, но за съжаление действа и на Територията.
  – БУЛКА ИЛИ ГЛАВЕН ПРОКУРОР.
  „Дипломатичният” и „изящен” речник на Борисов отдавна вече не хвърля филолози и дипламати в нервни кризи. На фона на цялата държава, където всичко, събрано от кол и от въже, е станало я кмет, я министър, я областен управител, Борисов идеално се вписва в простоватата атмосфера на днешната българска политика. Днес обвини Президента, че на инат не подписал указа за Гешев. А БСП и Президента били „лицемерни и подли”, защото искали той да издигне кандидат за главен прокурор, а после да го обвинявали, че той го е назначил. Всъщност някой съмнява ли се, че Гешев е човек на Борисов!?! Той може да заблуди чиновниците в Брюксел, които не познават обстановката в България, но навързаните като свински черва български политици, прокуратура, съд и разни органи за борба с престъпността и корупцията, са ноторно известен факт. И да, всъщност Борисов си избра булка. И изискванията са като за булка – да се харесват, да се обичат, булката да го уважава и да му се подчинява. И когато му се прииска, той да я уважава. Нищо общо с функциите на главен прокурор, както си ги представят юристите и народа.

  Ако може някой да съобщи на Оня некадърен шофьор с Ландкрузъра за магистралите Му и рекичките Ни, че хитрата им идея за ”чистенето” на речните корита, дето Му я продадоха гениите Нено Димов /министър на ОСВ/ и Петър Димитров /директор на БДДР/, за да Го катерят на джанката, а Той да катери природонаселението, НЕ СТАВА!
  Само четири от стоте причини:
  1. Така се увеличава зловещо рискът от наводнения за всички населени места под „чистенето“.
  2. Реките се вкопават в коритата и подпочвените води падат, а оттам има риск за питейните водоизточници от кладенците в речните тераси.
  3. Самопречистващите им функции на реките се блокират и се замърсяват подземните води и източниците на питейна вода.
  4. Реките се вкопават в коритата и това води до подкопаване на всички съоръжения по бреговете – например мостове и подпорни стени.

  1. Сашооооо, Сашо,
   Когато преписваш, поне цитирай!
   На 18-и този месец забелязах, че от „Лентата“ си преписал Венци Мицов и след това си го публикувал в „Афера“.
   Горния текст не е твой, а на Елена Гунчева – преписал си го от „Фрогнюз“!

 7. „Мирише ми на командировка в Софийския Централен Затвор…
  От мен един съвет – килия 213, втория етаж, Южното крило. При бай Ставри…
  Той е строг но справедлив…
  Вие сте млад, ще излезете запазен…“…!!!

  Този монолог от филма вече е възможно да бъде чут от всеки набелязан и поръчан от ОПГ-то им нормален българин…!!!

  Дааа…!!!

 8. България е на път да се превърне в уникална държава – открадната от една шепа хора и при зомбираното мълчание на всички останали.

  1. Ами, като ходят за гъби ще ядат мухоморки…….Всеки народ си заслужава управниците…….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *