Регистрация
Публикувано на 16.04.2019 / 8:45

СПЕЦ.СЪД И ПРОКУРАТУРА, НИКОЙ НЕ ВЯРВА, ЧЕ ПРАВОРАЗДАВАТЕ, ДА ГО ЗНАЕТЕ. И НЯМА НАЧИН ДА СЕ ОТЪРВЕТЕ ОТ ОТГОВОРНОСТ, ЗАЩОТО ГЕРБ НЕ Е ВЕЧЕН

спецсъдСпециализираните съд и прокуратура много скоро трябва да бъдат изправени пред много сериозна ревизия от страна на парламента за наказателната си политика.

Разбира се, първата ревизия ще е въззивната инстанция.

И там сигурно ще лъснат порочните практики.

Ожесточаването на наказателната политика, двойните стандарти и незаконното използване за репресия на мярката за неотклонение с цел изтръгване на фалшиви показания и обяснения, пораждат съмнението за поръчково „правосъдие“.

И връщането на самопризнанието като „царица на доказателствата“. Да не говорим за кошаревските свидетели, с които се сключват безобразни сделки, без санкцията на съда.

Всички се надявахме с това мракобесие да е приключено отдавна и завинаги. Уви! Хората, назначени в тези институции рискуват да се покрият с позор завинаги.

От това най-малко се нуждаят и управляващите.

Висящ е казусът пред КС, породен от ВКС, за съответствие с Конституцията на тези институции. Те сами доказват, че са извънредни юрисдикции, а това е недопустимо по Конституция.

Никой не вярва, че правораздавате, да го знаете.

И няма начин да се отървете от отговорност, защото герб не е вечен.

Богомил Бонев

бивш министър на МВР

Коментари 9 за
“СПЕЦ.СЪД И ПРОКУРАТУРА, НИКОЙ НЕ ВЯРВА, ЧЕ ПРАВОРАЗДАВАТЕ, ДА ГО ЗНАЕТЕ. И НЯМА НАЧИН ДА СЕ ОТЪРВЕТЕ ОТ ОТГОВОРНОСТ, ЗАЩОТО ГЕРБ НЕ Е ВЕЧЕН”

 1. Хинов да се прекръсти на Хименов – ще му пасне идеално. А решението е – дръвника, че куршумите са скъпи.

 2. Забележителна снимка,със забележителен надпис и забележително чувство за хумор! Авторът заслужава поздравление!Изключително находчиво е класифицирал истината за (съд)ЕБНАТА ВЛАСТ в България!

 3. Специализираните съд и прокуратура са абсолютно противоконституционни. И друт път съм го писал в този сайт – Даже Т. Живков и кликата му не си позволиха специализирани съдилища! Падението е страшно!

 4. На „Специалния съд „ли да вярваме ,който репетира за по големите цели за които е създаден!

 5. След като не вярвате на съда,то освободете тогава всички 12000 осъдени криминалета,от които 11000 роми,ама после да ни ривети?Така както 90-те години амнистираха криминални пристъпници барабар с политическите!

 6. Чиста“ случайност“ прокурора на Иванчева май беше и на убийците на Пеевски…….?

 7. Говори се че основният свидетел Ваклин е дал показанията под диктат и натиск от някои специални служби.
  При хипотеза че това е вярно, от една стрна човекът явно няма как да противостои, а от друга – как ли се чувства сега?
  Присъдата е безумна.

 8. В България няма правораздаване. В България има правоотнемане, поръчково правоотнемане, гавра с невинни, неудобни, пречещи на статуквото хора!
  „Процесът“ на Франц Кафка е една красива, оптимистична, жизнерадостна книга в сравнение със случващото се в нашата управлявана от „граждани за европейско развитие на България“ бедна държава с две невинни жени.
  Живеем в държава на абсурда – невинните – в затвора, виновните – на свобода!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>