Регистрация
Публикувано на 31.05.2016 / 13:45

СПЕЦ. АПЕЛАТИВЕН ШАМАР СРЕЩУ БОП-ВАРНА /НИКОЛАЙ НИКОЛОВ/! ПОСТАНОВЛЕНИЕТО МУ СРЕЩУ ВЕСЕЛИНА ТОМОВА – НЕЗАКОНОСЪОБРАЗНО, НЕОСНОВАТЕЛНО И НЕОБОСНОВАНО!

боп варнаБезобразните действия на ГДБОП, в лицето на „старши разследващ полицай при ТСБОП – Варна“ Николай Николов, срещу сайта АФЕРА и собственичката му Веселина Томова, бяха шамаросани от Специализираната Апелативна прокуратура.
На 14 март т.г. АФЕРА написа: „ДА ТЕ ВИКНАТ В ГДБОП. ДА СИ НЕПРАВИЛНО ОБЛЕЧЕН. И ДА НЕ НОСИШ АВТОМАТ.“
На 17 март т.г. АФЕРА оповести тенденциозните действия на „старши разследващ полицай от ТСБОП – Варна“ Николай Николов срещу АФЕРА и Веселина Томова, който издаде постановление за глоба от 1000 лева, наложена на Веселина Томова, защото не пожелала да отговаря на въпросите му по досъдебно производство, в качеството и на свидетел, въпреки че въпросният бопаджия отказа да и каже за какво досъдебно производство става дума: „ВОЙНА СРЕЩУ „АФЕРА“! ДА ВИ „СПОЛАЙ“ ГОСПОД С „ЕДИН ДЕН НА ВЕСЕЛИНА ТОМОВА“!
На 30 март т.г. АФЕРА разкри за какво аджеба „тайно“ досъдебно производство става въпрос, и заради което бе глобена Веселина Томова: ГДБОП „НАКАЗАТЕЛНА БРИГАДА“ НА ИШЛЕМЕ. НЕЗАБАВНО УВОЛНЕНИЕ НА БОПАДЖИЯТА НИКОЛАЙ НИКОЛОВ! ВМЕСТО ДА ЛОВЯТ КОРУМПИРАНИ УПРАВЛЕНЦИ, ТЕРОРИЗИРАТ ЖУРНАЛИСТИ!“
На 1 април т.г. прокурор „Р. Славова“ от Специализирана прокуратура с постановление потвърждава наложената глоба от 1000 лева от „старши разследващ полицай при ТСБОП – Варна“ Николай Николов.
Въпросната „спец“ прокурорка „Р.Славова“, за разлика от бопаджията, надлежно обаче описва за какво досъдебно производство става дума в постановлението си и прави нещо нечувано! В постановлението си прокурорката „Р. Славова“ пише дословно: „Веселина Захариева проявила и неуважение към служебното положение на разследващия полицай, изразяващо се в опит да снима с фотоапарат разследващия полицай и кабинета му без негово разрешение.“
В постановлението си самият „разследващ полицай“ никъде не е писал, че Веселина Томова е проявила неуважение, нито че е правила опит да снима „с фотоапарат“, което означава, че въпросната „спец“ прокурорка „Р. Славова“ е писала потвърдителното си постановление на глобата въз основа на публикация в АФЕРА.
А това е лесно доказуемо, тъй като самата Веселина Томова в материала си „ДА ТЕ ВИКНАТ В ГДБОП. ДА СИ НЕПРАВИЛНО ОБЛЕЧЕН. И ДА НЕ НОСИШ АВТОМАТ“, описва иронично сцената с желанието й да снима огромния пистолет, провисен на картинка в кабинета на бопаджията.
Друг е въпросът откъде се пръкна във въображението на прокурорката „Р. Славова“ „фотоапарат“, който не съществува…
Така „спец“ прокурорката „Р. Славова“ въведе нова изумителна „практика“ да пише постановление въз основа на … статия!
АФЕРА и Веселина Томова обжалваха постановлението на „спец“ прокурорката „Р.Славова“ пред Специализираната Апелативна прокуратура. В жалбата си Веселина Томова подчертава, че постановлението на прокурорката „Р. Славова“ на първо място е немотивирано, както и че в постановлението и няма нито една дума за това как би могла Томова да изложи всичко, което знае по делото (чл.120 ал.1 от НК), след като не знае за какво дело става въпрос, няма нито дума в постановлението и за това как водещият разследването би могъл да прецени дали отказът на Томова се позовава, или не на правото и предоставено с разпоредбите на чл.чл.119 и 121 от НК и може ли в условията, които и се предлагат, да се ползва реално от това право, след като не знае срещу кого е образуваното досъдебното производство и се води делото.
боп варнаВ резултат: Специализираната Апелативна прокуратура с постановление №282/2015 от 19 май 2016 г. ОТМЕНИ НАЛОЖЕНАТА ГЛОБА НА ВЕСЕЛИНА ТОМОВА. Прокурорът от Апелативната специализирана прокуратура Тихомир Стоев, мотивирайки се на пет страници, отменя като „неоснователно, необосновано и незаконосъобразно“ както постановлението на „ст. Разследващ полицай от ТС БОП – Варна“ Николай Николов, така и постановлението на прокурор Росица Славова от Специализираната прокуратура също като „неоснователно, необосновано и незаконосъобразно“. Постановлението на Спец. Апелативна прокуратура НЕ ПОДЛЕЖИ НА ОБЖАЛВАНЕ.
АФЕРА продължава да настоява за незабавна реакция на вътрешния министър Румяна Бъчварова и на шефа на ГДБОП спрямо лицето „старши разследващ полицай от ТСБОП – Варна“ Николай Николов, като си запазва правото да образува гражданско дело за причинени вреди от тенденциозен тормоз.

Afera.bg

Коментари 6 за
“СПЕЦ. АПЕЛАТИВЕН ШАМАР СРЕЩУ БОП-ВАРНА /НИКОЛАЙ НИКОЛОВ/! ПОСТАНОВЛЕНИЕТО МУ СРЕЩУ ВЕСЕЛИНА ТОМОВА – НЕЗАКОНОСЪОБРАЗНО, НЕОСНОВАТЕЛНО И НЕОБОСНОВАНО!”

 1. Поздравления. Това е начина. Това трябва да се прави от всеки
  засегнат и тогава е възможен успех за промяна.

 2. Честито г-жо Томова , пожелава ви да спечелите не само малките битки , но и войната!

 3. Проблемът е че всеки облечен във власт може да ги насее, навее едни ,а ти после върви се оправяй! Няма персонална отговорност при държавните служители .Системата е такава ,че си ги пази! Пример :
  Служител на кат варна ,беше написал акт за превишена скорост на човек който не е водач нито има книжка,щото така му скимнало!?В съда разбира се падна,само че кой е спечелели и кой загуби?

 4. Съд до дупка – това е правилният подход,
  но не бива да се пропуска, че пак ще плащаме ние.
  Боко, Цоко и присъдружие не носят отговорност заради „вътрешните си убеждения“.
  Затова – колективни искове срещу държавата за всички вреди, настъпили вследствие „убедителни“ действия на магистрати и милиционери докато се въведе лична отговорност за простотиите им..

 5. Съд до дупка, за тормоз . Да се научат да не изсмукват от пръстите си факти и обстоятелства. Две дела: 1-с-щу БОП и 2-ро срещу Прокуратурата. Сарафов погна една бопаджийка а ти тия. Така не може. Законността трябва да се пази.Томова е публична личност и опита за тормоз струва скъпо.

 6. Само така Афера!
  Повечето са нормални хора в тази система, но както винаги боклулът изплува най-отгоре.
  Не се отказвай да си търсиш моралните и материални щети. Осъждал съм прокуратурата и за съжаление плащат пак от нашите пари без никакви последствия за тях.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>