Регистрация
Публикувано на 20.03.2017 / 19:44

СПЕЦПРОКУРАТА & ДАНС С ПРОВЕРКА СРЕЩУ ШЕФА НА ВРП ГЕТОВА И ЗАМЕСТНИЧКА – ПИЯНИ В ПЪРВО РУП-МВР! ЗАМ.-РАЙОННИЯТ ПРОКУРОР ДАСКАЛОВА – С НАТИСК ВЪРХУ ДОЗНАТЕЛИ

цветанка гетоваСпец. прокуратурата е образувала проверка, по която работи ДАНС, срещу шефката на Варненска районна прокуратура Цветанка Гетова и нейната заместничка – заместник – районен прокурор Милена Даскалова, разкри единствена АФЕРА.

Проверката е образувана за пет-шест случаи, в които както шефката на ВРП Цветанка Гетова, така и заместничката и – Милена Даскалова са газили лука на професионалното и порядъчното поведение за постовете, които заемат.

АФЕРА научи, че служители на цялото Първо районно управление на МВР – Варна вече са били разпитани по един случаите, по които рови спец. прокуратурата заедно с ДАНС. А той е свързан с това, че Гетова и Даскалова, заедно с младши прокурор от Варненска районна прокуратура са посетили Първо РУП – Варна пияни и меко казано, според източниците на АФЕРА, са се държали „отвратително“. Сиреч – на жаргон, казано – били са пияни като кирки.

МИЛЕНА ДАСКАЛОВАОсвен това, проверката обхваща и случаи, в които Цветанка Гетова и Милена Даскалова се месили в работата на дознателите от Първо РУП – МВР Варна, като са превишавали законовите си правомощия.

Ровен е и случаят с прословутата „ловна пушка“ на бивше ченге, дело, което стана повод за „сготвянето“ на съдията от Варненски окръжен съд Светлозар Георгиев, и покрай което блесна печалната „слава“ на друга районна варненска прокурорка – Здравка Задгорска.

АФЕРА направи опит да получи официална информация от прокуратурата за образуваната проверка срещу шефката на ВРП Цветанка Гетова и заместничката и Милена Даскалова, но във варненска съдебна околия  „официално“ никой не посмя да обели дума с мотива, че „не били чували за такова нещо“.

Въпреки това новината вече се носеше в магистратски среди в столицата и никак не бе трудно за АФЕРА да я закове.

На 12 декември 2015 година в свое разследване АФЕРА показа нагледно как: ОМЕШАНИ ИЗПЪЛНИТЕЛНА ВЛАСТ И „НЕЗАВИСИМА“ ПРОКУРАТУРА ДРУСАТ ХОРО. РАЙОННА ПРОКУРАТУРА –ВАРНА И ВТОРО РУП –МВР МЪКНАТ ТОРБИЧКИ С АЛКОХОЛ НА КОЛЕДЕН БАНКЕТ.

Мандатът на Цветанка Гетова като шеф на Варненска районна прокуратура изтича след четири месеца.

Afera.bg

На снимката: Шефката на Варненска районна прокуратура Цветанка Гетова и заместничката и Милена Даскалова

Коментари 11 за
“СПЕЦПРОКУРАТА & ДАНС С ПРОВЕРКА СРЕЩУ ШЕФА НА ВРП ГЕТОВА И ЗАМЕСТНИЧКА – ПИЯНИ В ПЪРВО РУП-МВР! ЗАМ.-РАЙОННИЯТ ПРОКУРОР ДАСКАЛОВА – С НАТИСК ВЪРХУ ДОЗНАТЕЛИ”

 1. А къде е ония корифей другарят Владимир Станков математикът , да се изкаже подобаващо ? Къде е седнал да пие и да черви бузите ,няма страшно той мандатът ще изтече ,ама тогава ще е късно чадо да се разкайваш.

 2. Ако се извърши истинска задълбочена проверка на методите на работа в ВРП, управлението на ВРП, отчетността и др. дейности зависещи от прякото благоволение и разрешение на Ц. Гетова, на нормалните хора в БГ ще им настръхнат косите.
  то не са:
  - разпределение на дела на подходящите послушни прокурори
  -оперативки на четири очи и заключена врата с указание за хода на преписката и работа със свидетелите.
  -обработване на вещи лица с указания за крайния резултат на заключението
  -среднощни акции по навеждане на свидетели
  -нерегламентирани подслушвания /извън времето на разрешителните/
  -пряко и непряко въздействие на съдебните състави /където мине номера/
  За мандата си на толква нормален народ вгорчи живота, поради факта, че самата тя има някакви комплекси, а може би Весо може да разкаже и за изчезнали коли и хора в нетолква далечното минало на.

 3. Време е вече „Злата фея“ да си ходи от ВРП, защото като шеф на тази служба тя изгори душичките на много невинни хора и създаде несправедливи главоболия и трудности на още много други! На мене също ми направи една процесуална спънка като излъга с дадата на постъпила във ВРП Молба от мое име, но това няма да остане неразкрито и не докладвано, но всичко с времето си, при мен се движи приоритетно! За много от нарушенията и престъпленията си г-жа „Злата фея“ остана ненаказана и не разследвана, затова дано сега това вече да е нейния професионален край в тази служба и районните прокурори като М. Г. да могат свободно да си вършат работата без никой от „горе“ да им оказва натиск и влияние, когато даден прокурор разследва престъпления извършени от дознатели на Второ РПУ на МВР-Варна примерно…! Хаха.

  1. Ако г-жа „Злата фея“ е нямаше във ВРП досега вече бившата дознателка, ст. разсл. полицай М. К. от Второ РПУ на МВР-Варна щеше да е с повдигнати обвинения по чл. 293, ал. 1 от НК и по чл. 311, ал. 1 от НК, но именно „Злата фея“ накара прокурор М. Г. от ВРП да си „затвори очите“ за очевидната истина и да НЕ извърши съответните проверки и експертизи по преписката само за да не се установи именно това, което признават самите свидетели по случая ми, извършили въпросните престъпления в съучастие с дознателката М. К по ДП-то, довели до моето несправедливо обвинение и осъждане, но това НЕ е края уважаеми Дами и Господа, въпрос на време…!

   1. Пиши ги с имената им , какво се притесняваш Мирослав Георгиев ли е прокурорът действал под давлението на сливенската пръчка?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>