Регистрация
Публикувано на 09.01.2017 / 18:00

СПАС РУСЕВ И ПЕЕВСКИ В ОТЧАЯН МЕДИЙНО – ЮРИДИЧЕСКИ ОПИТ ДА ЛЕГИТИМИРАТ КРАЖБАТА НА БТК

спас русевОчевидно притеснени, че краят на подкрепата, която това правителство и лично този, който стои пред огледалото, предоставят, неговата рефлексия – Делян Пеевски и „назначеният“ собственик на БТК Спас Русев току-що изиграха още един впечатляващо отчаян опит да легитимират кражбата на БТК.

Планът им включваше серия от подвеждащи публикации в медии като агенция ‚Блиц‘ и вестник ‚Монитор‘, които са контролирани от Пеевски, в които някои от ноторно известните с независимостта си съдии бяха притиснати с цел да променят установената съдебна практика в полза на дуото Русев/Пеевски.

След тази медийна атака, на 5 януари 2017, Русев и Пеевски буквално бомбардираха Търговския регистър с 4 заявления за промяна на контрола върху Вива Телеком България ЕООД – дружеството, което контролира БТК. Както всички знаем, Русев обяви своето „придобиване“ на БТК в края на август, но все още е г-н Никой както в БТК, така и в компанията – майка. Към края на 2016, Софийския градски съд и Софийския апелативен съд постановиха множество определения, с които потвърдиха, че Русев и неговия отбор не следва да бъдат регистрирани като управители на дружествата, които те претендират да контролират.

В отчаян опит, Русев опита всичко възможно – да се опита отново да се назначи като управител на Вива Телеком България, да назначи сина си за управител, да назначи чужденец за прокурист и да осигури възможността на Милен Велчев да представлява дружеството самостоятелно (което той прави и без това и досега, но незаконно).

По силата на три съдебни определения, издадени на следващия ден – 6 януари 2017г. – три от заявленията бяха спрени. Съдията, която не посмя да спре последното заявление (след като направи обратното само един ден преди това при аналогични обстоятелства) разкри истинската ирония на ситуацията, в която Спас Русев постави сам себе си.

С унизителни указания от 7 януари 2017г. Търговският регистър посочи множество грешки, направени от Русев в заявлението му, като освен това допълни, че дори ако тези грешки бъдат поправени по-късно, регистрацията на Спас Русев като управител на Вива Телеком България ще бъде отказана.

В отчаяният си опит, Русев публикува едно интересно определение на съда в Люксембург, което разкрива цялата технология на кражбата на БТК. То разкрива факта, че са били налице оферти за БТК, които са били почти три пъти по-високи от цената, платена от ВТБ… на самите тях. Определението също така разкрива множество нарушения, извършени от ВТБ, Русев и Милен Велчев с очевидната подкрепа на представителите на българската държава и тяхното отражение в огледалото – Делян Пеевски.

Определено, има множество причини за нервното поведение на Русев. Самият той декларира грешни обстоятелства във връзка със сделката за БТК пред български официални институции и това може да доведе рискове, които са от различно естество.

Съдебният процес в Англия навлиза в решителна фаза, а делата в другите страни напредват. Разрешението на КЗК се обжалва в съда. Заемът от ВТБ е без обезпечение. Изпълнителният директор на БТК е принуден да се излага на изключителни рискове, само за да плати 2 милиона евро на ВТБ като лихва в опит да изглежда, че заемът е обслужван.

Банкери и бизнесмени притискат Русев заради заемите, които той „обезпечи“ с плановете си да ограби БТК след като овладее дружеството. Политическите промени в България наближават с всяка минута и е възможно прокуратурата да реши да махне чадъра, който в момента е разпънала върху Русев и компанията му.

Андрей Червенков

 

Коментари 4 за
“СПАС РУСЕВ И ПЕЕВСКИ В ОТЧАЯН МЕДИЙНО – ЮРИДИЧЕСКИ ОПИТ ДА ЛЕГИТИМИРАТ КРАЖБАТА НА БТК”

  1. Ura-a-a! Za Uevski ima re6enie!
    Sabariat kabrioleta sector A, izkopavat podzemni tribuni, zaryavat zadaljeniyata of 20+ miliona, kakto pri KTB, Peevski 6tel pomogne. V podzemnite tribuni publicata im of 100-tina du6i 6te e na suho i toplo, Boko Tikovo4a as well…

  2. Au-u-u, ami kakvo 6te stane ‘s Bokolyubiviya „otbor na naroda“ – Govedata „Uevski“???
    Kov4egat gi o4akva…

  3. този шофьор на дс ако беше в нормална държава сега щяха да го клатят манафите в панделата.

  4. ОБЪРНАХА ТЕЛЕФОННАТА ПАЛАТА НА МЕГА КРЪЧМА СВИНЬЕТЕ КРАДЛИВИ , ТО НЕ Е ЛАКОМИЯ ТО Е ГРАБЕНЬЕ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>