Регистрация
Публикувано на 23.08.2018 / 18:57

„СПАРТАК“ Е ТАМ, КЪДЕТО Е БЕЗКОРИСТНАТА ЛЮБОВ. ИЗМЕКЯРИТЕ СА НА ДРУГО МЯСТО – КЪДЕТО ОПЕРАТА СЕ ОПАКОВА В ПЛАТ, А МИСКИ, ХАБЕР НЯМАЩИ ОТ „СПАРТАК“, СНИМАТ В КИЧОЗНИ КЛИПОВЕ. 100 БОНА ТРЯБВА ДА СЕ ИЗПАПКАТ, НАЛИ?!

Предисловието:

Вчера в АФЕРА публикувах текста:

ИСТИНСКИ ПРАЗНИК „100 ГОДИНИ ФК „СПАРТАК“ ЩЕ ИМА, ВЪПРЕКИ ОФИЦИАЛНАТА ПАРОДИЯ! УТРЕ, В 14,30 Ч. НА БРИФИНГ ЩЕ СТАНЕ ЯСНО КЪДЕ Е СЪРЦЕТО НА „СПАРТАК“ И КЪДЕ СА ЛИЦЕМЕРИТЕ!

В него написах и че умопомрачителното ръководство на ФК „Спартак“ и нещото, наречено „организационен комитет“, не се е сетило, че в историята на „Спартак“ със златни букви е изписано името на баща ми – Тома Захариев, и аз като негова дъщеря, не съм получила покана за ТАКА НАРЕЧЕНОТО „тържество“.

Да, лично е. В този текст ще има нещо лично. Защото не аз съм важната, както и по никакъв начин нямаше да си счупя краката да тичам на въпросното „тържество“, но в ПАМЕТТА ЗА „СПАРТАК“ бе забравено името на баща ми, чиято наследница съм аз.

Ден след статията, ЕДВА СЛЕД КАТО НАПИСАХ, ЧЕ НЕ СЪМ ПОЛУЧИЛА ПОКАНА, настана ПОЗОРНАТА ГРОТЕСКА.

Първоначално някой си от т.нар. „организационен комитет“ по честванията на 100 годишнината на „Спартак“ решава да ИЗПОЛЗВА Неделчо Михайлов, като му се обаждат, той, видите ли, да ми предадял покана. Неделчо мъжки отказва.

Следва нов кретенски „пирует“ – обаждат се на мой приятел, колега – журналист. Очевидно обаче се отказват от тоя мушморошки вариант и в 11,30 часа днес на мобилния ми телефон се обади някой си Тодор…, неизвестен за мен, умрял от любов към „Спартак“, представи се, че е от т.нар. „организационен комитет“ и ме попита къде да дойдел да ми донесе покана. Рекох му на тоя Тодор, чието име нищо не ми говореше, свързано със „Спартак“, че реакцията им идва едва след статията ми и затова са се „сетили“ да ме поканят, и че нито ще присъствам, нито имам интерес към нещото им, наречено „честване“ на 100 години ФК „Спартак“. След което аз прекъснах телефонната връзка.

Апропо, поканата на Иван Петров, Красимир Зафиров пък оставил на … продавача на дини в Старо Оряхово. Ашколсун!

14,30 часа, Юнашки салон – Варна, час, определен за пресконференция на Иван Петров, главен инициатор на общественото сдружение от футболни личности „Сини соколи“, който организира варненско дерби между ветерани на „Черно море“ и „Спартак“ по повод 100 годишния юбилей на „соколите“.

Отивам малко по-рано.

В Юнашкия салон е като … в гробница!

Тишина, празна огромна зала. Единствена една чистачка се мотае. Питам за пресконференцията, тя изломотва, че „май няма да има…“ и че „не се знаело“.

След малко от една стая излиза Иван Петров и става ясно, че Коста Базитов от Община – Варна не позволявал и не разрешавал да бъде използван Юнашкия салон за обявената пресконференция. Управителят Златко Златков рече пък на дошлите журналисти, които все пак влязохме в празната като мавзолей зала, че щял да има проблеми, ако останем там.

С огромен трепет зачаках кога ще се появат общински ченгета да ни изгонят от „гробницата“ Юнашки салон. Същият тоя Юнашки салон – който е символ И Е НА ВАРНЕНЦИ, А НЕ НА ОВЛАСТЕНИТЕ ЛАПАЧИ ОТ ОБЩИНА – ВАРНА!

Не би. Не дойдоха и по-добре, защото хептен щяха да станат за резил.

иван петровИван Петров обяви, че мачът между ветерани на „Спартак“ и „Черно море“ ще се проведе на стадиона в квартал „Младост“ на 28 август, от 18:30 часа.

До него бяха председателят на асоциацията на ветераните спортисти Стефан Филипов и Милен Бакърджиев – бивш футболист на „Черно море“, председател на ветераните на „Черно море“.

Иван Петров: „Искам да уточня, че аз не организирам мача сам. Той е по идея на Инициативен комитет „Сини соколи“, в който аз съм главен инициатор на това обществено сдружение от футболни личности и Асоциацията на ветерани спортисти, деятели и съдии, и Веселина Томова – дъщерята на легендарния футболист на Спартак Тома Захариев. Не потърсих ръководството на Спартак за да координираме действията си за такъв мач, защото не мога да преглътна как ме изгониха като „мръсно коте“ първо от клуба, който аз регистрирах като нов, за да избегнем задълженията си, а след това и от Общото събрание през декември миналата година тук на това място. Мачът ще започне в 18,30 ч. по молба на много спартаклии, тъй като е работен ден. Организираме този мач, за да почетем паметта на много футболисти на Спартак, които написаха историята му с изявите си на терена. Именно за това ние ще ги почетем на терена, а не в театъра. Призовавам всички хора, деца, спартаклии, черноморци и варненци да дойдат на този епичен футболен спектакъл. Дълбок поклон пред всички онези легендарни футболисти на Спартак, които посветиха живота си на това свое дело. Когато получих фланелката от Добромир Ташков аз се заклех, че никога няма да предам Спартак. Същото го признах и пред бъдещите ми треньори – Тома Захариев и Илия Кирчев.“

Стефан Филипов: „Ние като асоциация на ветераните и шефът на ОСК ЖСК Спартак Иван Иванов потърсихме ръководството на Спартак, за да организираме заедно тържествата послечай 100-годишния юбилей. Настоящите ръководители на клуба обаче не се отзоваха на нашата покана и се създаде троен вариант. Първо, ФК Спартак получи 100 хиляди лева от общината за празника, на Иван Иванов общината му отпусна 20 хиляди лева и той ще отпразнува годишнината на 26 септември с всички други спортове в ЖСК Спартак, и трето Иван Петров се нае да организира мач, тъй като историята на един футболен клуб се гради на терена. Не е приятно, че нямаше обединение каквото трябваше да има, за да посрещнат подобаващо всички спартаклии юбилея си. Футболният празник на Спартак обаче трябва да се почете на терена от футболисти, които са създали авторитета и историята на този голям клуб.“

Милен Бакърджиев: „Приех веднага поканата на Иван Петров Черно море да играе със Спартак поради няколко причини. Всъщност, те са изцяло футболни. Аз съм играл заедно с Иван Петров и срещу него, както и срещу големи имена на Спартак, след които изпъкваха Живко Господинов и Стефан Найденов, Бог да ги прости. Между Черно море и Спартак винаги е имало уважение и когато ни поканиха да почетем на терена паметта на спартаклии, ние, естествено, се отзовахме на поканата. Какво по-хубаво от това – навръх 100-годишния юбилей на Спартак да има футболен мач между двете футболни емблеми на Варна. Пожелавам на Спартак да върви нагоре, да преодолее вътрешните си разногласия и след година, когато стане градския стадион, тези 22 000 места да са малко, когато аплодират отново варненско дерби в елита.“

Веселина Томова: Аз кепазе с името на баща си няма да стана! СПАРТАК Е ТАМ, КЪДЕТО Е БЕЗКОРИСТНАТА ЛЮБОВ. ИЗМЕКЯРИТЕ СА НА ДРУГО МЯСТО.

Разни вратарчета и тем подобни типчета вече започнаха да се пънат да наричат онези, които организираме мачът в чест на 100 годишнината от ФК „Спартак“ между ветераните на „Спартак“ и „Черно море“ – че сме били „продажници“.

Пънат се и да обясняват кой кога играл в „Спартак“, пък после играл другаде. Същите тия типчета, които пък дори и не се подвизават във Варна, ги обхвана и рядка амнезия, че преди години си позволяваха да наричат велик футболист като Живко Господинов „долен човек“.

Такава е обаче контиката във ВИЗАНТИЙСКИ ГРАД, КАТО ВАРНА! Пълен напред, където е ВЛАСТТА, където е Бойко Методиев Борисов, там сме и ние. Келепир да има. „Спартак“ ли? О, дааа, ние се кълнем в него, той е кръв, той е религия и тъй нататък – тинтири – минтири за тълпата, която на всичкото отгоре не намери българска дума, а се нарича „ФЕНОВЕ“.

Да бяха поне запалянковци, което е далеч по-миловидно.

Спартак, драги ми, смехорковци, е безкористна любов. Не стъпване по гърбовете на онези футболисти, че даже стъпване и върху мъртвите им гърбове, онези футболисти, които със сърцата си са съграждали този клуб години наред – умело катерене по гърбовете им, когато водехте „битка“ за „Спартак“, и то тааааакава „битка“, че да му станете управленци. „Управленци“, които хабер нямат от футбол.

Любовта към Спартак не е опаковане на Операта в синьо-бял плат /?!?!??!/, нито кичозни видеоклипове с „известни личности“. Тооооолкова „известни“, като нЕкоя си „миска“, облечена още по-кичозно с фланелка на „Спартак“.  Пълен потрес!

„Спартак“ е бил създаван на ИГРИЩЕТО! ИГРИЩЕТО, драги ми, смехурковци! А не в Операта!

Избиването на комплески, начесването на болезнено его, страстите да се издигнеш в очите на слепите като „значим“ и да станеш и ти някак си „известен“, вероятно е съблазнително за нищите духом.

100 бона също си е съблазнителна сума отвсякъде.

Да се пъчиш като управляващ ФК „Спартак“ и да нямаш нищо общо с футбола, освен да врещиш патетики за „любовта към любимия клуб“ и да опъваш трансапаранти колко си благодарен на Бойко Борисов, вероятно ще задоволи нечие комплексарско щение. Е,и? Толкоз. Пази Боже, спляпо да прогледа.

Халал да ви е и ръководенето и измислените ви роли във ФК „Спартак“.

Футболът, драги ми, смехурковци, не е религия, а ЛЮБОВ!

В религията – са поповете, често чиновници, каквито се пънете да бъдете и вие. В любовта – няма корист, няма сметчици, няма дупене, няма лазене, няма его, което ви прави смешни в бездарието си.

Затова не си мерете ония работи, дето ви се мандахерцат в гащите, колко хиляди щели да трамбоват по улиците! И колко „миски“ ще се чекнат по клиповете ви!

Някога, когато играеха „Спартак“ и „Черно море“, може и след мач запалянковците да крещяха под прозорците на къщата ни, но футболистите от „Спартак“ и от „Черно море“ бяха „врагове“ САМО НА ТЕРЕНА. Извън него бяха ПРИЯТЕЛИ! Но вие и това не знаете със сърцата си, драги ми, смехурковци!

Аз – Веселина Томова Захариева ще бъда на стадиона в Младост, защото „Спартак“ ще се чества на ИГРИЩЕТО!

Дори и само един човек да дойде на този стадион – това ще е чест.

Защото в опакованата ви Опера няма да мога да погледна към Небето, откъдето от Вселенския Терен ще се усмихват татко, Добромир Ташков, Илия Кирчев, Кирил Пандов, Живко Господинов, и още, и още, и още … МЪЖЕ!

ИСТИНСКИ МЪЖЕ, КОИТО И ОТ ТАМ ВИЖДАТ ЩО ЗА СВИНЩИНА ВЪРВИ ТУК!

Защото, мястото на тези МЪЖЕ е на ИГРИЩЕТО И В НЕБЕТО НАД НЕГО, драги ми смехурковци.

Измекярите са на друго място.

Веселина Томова Захариева

спартак

спартак

Коментари 5 за
“„СПАРТАК“ Е ТАМ, КЪДЕТО Е БЕЗКОРИСТНАТА ЛЮБОВ. ИЗМЕКЯРИТЕ СА НА ДРУГО МЯСТО – КЪДЕТО ОПЕРАТА СЕ ОПАКОВА В ПЛАТ, А МИСКИ, ХАБЕР НЯМАЩИ ОТ „СПАРТАК“, СНИМАТ В КИЧОЗНИ КЛИПОВЕ. 100 БОНА ТРЯБВА ДА СЕ ИЗПАПКАТ, НАЛИ?!”

  1. Айде, виртуални варненски революционери! А, да видим, ще си размърдате ли задниците, поне на мача да отидете?

  2. Да ,аз също ще дойда на стадиона ! Уважението към спортистите е степен на морала към собственото ни достойнство.

  3. Герб е единствената партия,която построи единствения стадион Спартак с трибуни за автомобили…Иване ,що не играйте с Бистришките тигри,бе…тамън ше напълните трибуните с 30-40 хиляди зрители,даже аз ше дойда, да гледам от бул. Левски,от Вейрона ше гледам да знайш,даже мога и други коли да викна,бол място ,няма проблеми.

  4. Заповядайте на „гюрлюка“ на игрище „Спартак“-гарнирано от герп!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>