Регистрация
Публикувано на 30.10.2014 / 23:25

СНИМКАТА. ЦАЦАРОВ. ЛЪЖАТА, ЧЕ ЩЕ ИЗЛЯЗАТ ЗАДКУЛИСНИТЕ ЛАПАЧИ ОТ КТБ. ШУБЕТО ДА НЕ ТЕ ОЛАЙНЯВАТ ЖЪЛТАКАВИТЕ

Делян Пеевски и Ивайло Крачунов - ПикСнимката е на главния редактор – наемник на лицето Недялко Недялков, собственик на жълтакавия сайт Пик – Ивайло Крачунов, заедно с Делян Пеевски. Сайтът Пик изобщо, ама изобщо никога не е имал нещо общо с Пеевски. Фукнята е заради честване на две години от пускането на жълтата медия, която издава и жълт вестник вече със същото заглавие, вестник, който изобщо, ама изобщо няма нищо общо с Делян Пеевски.

Цацаров пред в. Преса:
Дупката в Корпоративна търговска банка /КТБ/ в размер на 4,2 милиарда лева е свидетелство за безстопанственост и присвоявания, извършени пред благосклонния поглед на висши длъжностни лица, които е следвало да осъществяват банков надзор.
Нужен ли е друг коментар освен например съобщението на БНБ от 22 октомври, че според одиторските фирми необходимостта от обезценки на активи на банката е в общ размер на 4 млрд. 222 млн. лева? Или че коефициентът на покритие на кредитния портфейл на банката с валидни обезпечения е около 13%? Пак там се говори за „порочни бизнес практики, които са извършвани чрез сложни операции, целящи прикриване на същността на сделки и трансакции“. Преведено на езика на наказателното право, това са безстопанственост и присвоявания, извършени пред благосклонния поглед на висши длъжностни лица, които е следвало да осъществяват банков надзор.
Нима очаквате от обвиняеми лица да охарактеризират докладите като обективни? Мисля, че някой от тях ги нарече даже „фарс“. Кои са реалните резултати – изнесените сега или тези в захаросаните доклади от надзорни инспекции на „Банков надзор“ в БНБ?“
Не трябва всички проблеми да се преписват на периода, в който банката е била поставена под специален надзор и да се създава впечатление, че преди това КТБ е била просперираща. Тя е била просперираща за един или няколко човека, защото е обслужвала перфектно целите им и схемите на финансиране, в които са участвали.
За разследващите не се открива нищо ново – тази картина бе известна за нас. Разликата сега е, че се потвърждава публично от три компании с международен опит и авторитет в такива одити и някак си вече не издържа тезата, че прокуратурата съзнателно изкривява истината. Най-важният проблем обаче остава – вложителите. Той не може да бъде подминат – хората и техните влогове. Дискусията на тази тема в парламента е обнадеждаваща”.
„КТБ е била просперираща за един или няколко човека, защото е обслужвала перфектно целите им и схемите на финансиране, в които са участвали.” – повтаряме пак Цацаров.
Задкулисните лапачи НИКОГА няма да бъдат разкрити. Пеевски и компания ще бъдат „изпрани”. Както бе „изпран” и Бойко Борисов. Включително и в медиите, които изобщо, ама изобщо нямат нищо общо с Пеевски.
Шубето да не те олайняват жълтакавите – в „протоколно” поздравително писмо до сайта, който изобщо, ама изобщо няма нищо с Пеевски, подписано от главния прокурор Сотир Цацаров:

Сотир ЦацаровФукането с всичко това е пласиране на знак към прокурори, съдии, политици и властници – когато вървите по нашата гайда, няма да бъдете олайнявени.
Толкова.
Afera.bg

П.П. На вниманието на онези, които правят съдебна експертиза на „експресивния ми език“ – думата „олайнавяване“ е заимствана от речника на Васил Левски.

 

Коментари за
“СНИМКАТА. ЦАЦАРОВ. ЛЪЖАТА, ЧЕ ЩЕ ИЗЛЯЗАТ ЗАДКУЛИСНИТЕ ЛАПАЧИ ОТ КТБ. ШУБЕТО ДА НЕ ТЕ ОЛАЙНЯВАТ ЖЪЛТАКАВИТЕ”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>