Регистрация
Публикувано на 22.07.2017 / 23:03

СЛУЖБИТЕ ВИ ЛИТКАТ! ЗАД „СУДЖУКА“ ПРИКРИВАТ ГРАНДИОЗНИ АФЕРИ! „КАЛКАН – ГЕМИИ -2 БР. – РАДКО – КАВАРНА – ЕЗЕРЕЦ…АКО ТИ СНЕСАТ ИНФО, ЩЕ ИЗКЪРТИШ ПАВЕТАТА ПРЕД НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ“

БОЙКО БОРИСОВКонтролирано и „навременно“ избухването с далаверата за суджуците, които „нестигнали до премиера Бойко Борисов“ е УМИШЛЕН ПЛАСМЕНТ на спец. службите, твърдят брилянтни източници на АФЕРА. Това, което се пласира към медиите НЕ Е ЦЯЛАТА ИСТИНА, А ГРАМ ОТ НЕЯ!

„Поразрови суджука и по темата „Калкан – гемии – 2 бр.– Радко – Каварна – Езерец …Е там ако ти снесат инфо, ще изкъртиш паветата пред Народното събрание“, директен бе брилянтен източник на АФЕРА от ДАНС.

Паралелно с тази информация, висопоставени източници на АФЕРА от спец.службите признаха, че не е проблема в суджука, а аферата, която се прикрива, е грандиозна, но за пред медиите спец. службите пласират умишлено единствено далаверата за суджуците. Същата схема за пред медиите е била използвана и с изритания шеф на ДАНС – Шумен и бивш шеф на ДАНС – Варна, като и там на преден план е осветен единствено апартамента  му като „крайно нуждаещ се“, но ситуацията е далеч по-дебела.

Така че, литкат ви със суджуците. На ход сега са истинските журналисти, ако са останали такива изобщо на тази Територия, да извадят онова, което ВЛАСТИТЕ КРИЯТ ЗАД „СУДЖУКА“.

Afera.bg

Коментари 10 за
“СЛУЖБИТЕ ВИ ЛИТКАТ! ЗАД „СУДЖУКА“ ПРИКРИВАТ ГРАНДИОЗНИ АФЕРИ! „КАЛКАН – ГЕМИИ -2 БР. – РАДКО – КАВАРНА – ЕЗЕРЕЦ…АКО ТИ СНЕСАТ ИНФО, ЩЕ ИЗКЪРТИШ ПАВЕТАТА ПРЕД НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ“”

 1. Весе, нали знаеш, че Искрето Фидосова стана член на ГЕРБ, а в последствие и депутат благодарение на едни 50-60 кила кашкавал при учредяването на партията в Монтана. Така, че нищо ново под слънцето. Тая партия с лапане е дошла и с лапане ще си иде.

 2. Казват, Боко Тиквата банкенското Винету безумното, дето морето му е до колене, бил „голем маж“ ! С „два чифта мъдье“ !? Щото бил карате мутра от „световна величина“ ?

  Знаем за мутрофонлъка му – евалла ! За каратето – не сме сигурни…

  Обаче !!! Трети мандат ме измъчва подозрение, зад тия „два чифта мъдье“ дали не се мъдрят поне два газа !? И… поне 2 километра черво дебело, щото 4 тона суджук… не ща да си представям к’ви катаКлизми ще да са сутрин, в Банкя !?

  e-vestnik.bg/imgs/bulgaria/1460212_n.jpg

 3. Тоя е носил риба в Парламента за ПГ на ГЕРБ!. Афера, поискайте отговор от Цветанов дали е вкусна рибата. Откъде се вмирисва рибата?

 4. С този суджук ударихме бай ти Ганя у земята!!! Къде е съвременният Алеко???

 5. Суджук-гейт в Добрич е като детска усмивка в сравнение с това, което става във Варна…

 6. Какво ли могат да крият властите зад суджука освен един нас….н з….к.

  1. http://www.mignews.info/wp-content/uploads/lukanka.png
   „Корупцията може да се настани навсякъде“ – така иронично коментира френският вестник Le Parisien българския корупционен скандал, кръстен условно „Суджукгейт“.
   Вчера главният прокурор Сотир Цацаров даде нарочна пресконференция, а около депутата от ГЕРБ Живко Мартинов се завихри комичен корупционен скандал – като едното от обвиненията му ще бъде, че е изнудвал добрички колбасар да му даде 4 тона суджук, които уж били лично за премиера Борисов (другите са си съвсем сериозни – за принуда на орган на властта и т.н..,б.р.)
   Отзвукът от месната афера обаче скоро напусна границите на местното и достигна чак до Париж. От френския Le Parisien подробно описват случката, като не пропускат нашенската дума „суджук“, която те изписват като „Soudjouk“. „Няма връзка с киселото зеле… Но с неговата партия – да“, саркастично подмятат от парижкото издание, пояснявайки причините за натиска, оказан от депутата Мартинов.
   На финала от вестника припомнят, че България, която ще председателства ЕС през първата половина на 2018 г., е редовно критикувана от европейската комисия поради нестихващите корупционни скандали на всяко ниво на държавната власт.
   http://www.mignews.info/sudzhukgejt-v-svetovniya-novinarski-potok/

 7. Чудомир: Суджуците
  /Поглед.инфо/ При ветеринарния лекар Тровикучков влиза един пълен, влачест чичо, мига с очички и дума:

  - Суджучец, господин докторе, говежди суджучец донесох за панаира. От Ямбол съм. Имам си документ оттам. От вас позволително искам само за продажба.

  - Къде е той?

  - Долу е, господин докторе, долу! До халите е, в каруцата.

  Тровикучков тръгва бавно по стълбите, спира на площадката и почва да души като куче из въздуха.

  - А колкото за стоката, прясна е, господин докторе, прясна е! Преди четири деня собственоръчно и лично съм я приготвил. И на сол е докарана, и на пипер! Другите не слагат, но аз и кимион й турих повечко. Богато нещо е!

  Тровикучков доближава колата, души наоколо и пак прави гримаса.

  - Да отворя ли чувалите, господин докторе? Ей сегичка! Ще отворя и лично ще ви отрежа парченце! Няма да го избирам. От който се падне. Аз снощи дадох на господин Джакова и на народния представител Двегушев да го опитат и си облизаха пръстите. Уж по едничко, знаете, рекохме да се почерпим, че още по едничко и нали мезето хубаво, сръбнахме си здравичката тримката. Ех, партия, знаете! Няма как! Трябва да се поддържаме.

  - Няма нужда да режете – отсича Тровикучков, като забива нос в първия чувал. – Суджукът е развален. Вмирисан е. Ще бъде конфискуван и унищожен.

  Топчестият чичо става елипсовиден. Забърборва нещо бързо, размахва ръце, а очичките му святкат, святкат като сачми и пот избива челото му. Оставя каруцата и изчезва бързо.

  Тровикучков дава нареждане да се пази каруцата, докато дойде агент от общината с гальота, за да го изхвърлят край града. След това прескача насреща у Петко Локума да премери температурата на кучето му и пак се връща.

  Пред халите го среща председателят на околийското бюро на партията, Джаков.

  - Докторе – започва той строго, – стоката, която си конфискувал, е моя и като така, причини за това нямаш. Отвън чувалите могат да понамирисват, защото по-рано са пренасяли цървули, но те не са мои; суджукът е пресен и мой. Освободи го, за да не се усложнява работата в твоя вреда.

  - Не мога, господин Джаков! Вмирисан е и според законите…

  - Никакви закони! Миризмата е нещо относително и зависи от носа на човека. Ако го бавиш тук, наистина ще се вмирише и ще те държа отговорен. Толкоз!

  Джаков тръгва нервно надолу из улицата, а докторът тъпче на едно място и нещо предъвква.

  - Господин докторе, господин докторе – писука разсилният, – викат ви по телефона горе!

  Тровикучков си избърсва челото, пухти и се качва в канцеларията.

  - Ало… Ааа, вий ли сте, господин Двегушев! Е! Да, да, да! Мирише малко, знаете, задушил се е от пътя, но ще видим – дано нещо му се помогне, та да не губи човечецът. Да, да, разбирам, но… Службата, знаете, такваз… законите. Ще видим, ще видим… Довиждане, господин Двегушев, довиждане! Поздравете госпожата, децата…

  Тровикучков слиза пак долу и заповядва да се свалят чувалите.

  - Извадете всички отвън! Ха, така! Хм, да! Има и здрави между тях. Отделяйте настрани тези парчета, тези, тези и тези там. Така. Достатъчно! Хайде, товари сега и заминавай! Бързай! В два часа всичко да бъде продадено! Чуваш ли! Продадено!

  Валчестият чичо се подсмихва скрито и тръгва с каруцата. Тровикучков се обръща към градския агент, който току-що е пристигнал:

  - Няма нужда от каруца. Вземи тези суджуци под мишница и да идеш… А пардон! Петре, Петре! Донеси газ! (Разсилният донася газ и ги полива добре.) Ха, сега вземи ги и да идеш оттатък турските гробища, зад говеждия пазар, да изкопаеш една дупка и да ги заровиш. Дълбоко да ги заровиш, разбра ли? Че цяла чума за града са.

  Общинският агент Теньо Шаламанът грабва суджуците, мята се на гальотата и тя се заклатушква като болна от ишиас. Едно дръгливо куче я подгоня, потичва след нея, потичва, но, види се, подушва миризмата, спира до една обелена наполовина акация на тротоара, почесва се и пак се връща назад.

  На другия ден ветеринарният лекар Тровикучков пристига в общината, повикан да прегледа един болен кон. В задния двор, където е оборът и жилищните помещения на агентите, се спира втрещен. По ниските стрехи на жилищата, по стълбовете и прозорците навред окачени да съхнат суджуци. Същите суджуци, мазни едни, лъснати, възсурови.

  - Шаламан, хей, Шаламан! – изкрясква гневно докторът.

  Шаламанът, бос, по долни дрехи, с игла и конец в ръка, изскача из една стая до обора и сбира чинно нозе.

  - Какви са тия суджуци?

  - Говежди, господин докторе!

  - От вчерашните ли?

  Шаламанът изпуща иглата и – хък-мък, хък-мък – не може да изхъка нищо.

  - Не те е срам да ядеш такова умирисано нещо!

  - Аз… аз, господин докторе, а таквоз… През войната ме раниха в носа и не подушвам нищо… Аз… затова ме туриха и до конюшнята да спя… Аз, господин докторе… и Юрдекя яде от тях, и Тончо, и пожарникарите… Те не са ранявани и пак ядоха… таквоз…

  - Пфу! Животни! Ами като не подушваш, не ти ли горчи от газта?

  - То горчи малко, господин докторе, ама Юрдекя вика, че в Лузияна пиели газ, кога ги боли корем, а мене ме присвиваше… таквоз. Полза имало, кай Юрдекя, и аз го послушах. Нали е ходил в Америка.

  Докторът забрави за болния кон. Само свари да се прекръсти и бързо излезе.

 8. Панагюрската луканка, филето „Елена” и горнооряховският суджук, които наскоро бяха обявени от Европейската комисия като продукти със защитен географски произход, всъщност са български от Симитли. . Много по-вероятно е обаче да замезваме с луканка царевско производство, научи „Новинар”. „Българските производители масово не работят с родно месо и внасят откъдето им падне”, коментираха експерти. Според запознати българското месо не е предпочитано, тъй като е прясно и цената му е прекалено висока. Затова родните производители внасят консервирана мръвка от Каварна, която после ние слагаме на трапезата си като суджук и филе „Елена”. „От 85 до 90 на сто от месото, с което се правят българските деликатеси, не е българско”, отбелязаха специалистите. Въпреки това, дори с вносно месо, панагюрската луканка, произведена у нас, скоро може да пробие на европейския пазар. „Ще започнем стъпки към износ след 6 месеца”, обясни инж. Петрова. „До този момент усилията ни бяха насочени към оформянето на документите и събирането на исторически данни, така че да защитим продуктите си пред ЕС”, допълни тя. Тепърва ще се мисли и за износ към трети страни. Родни продукти, направени по стара семейна рецепта, вече са стъпили на Стария континент. „Търговци, които имат обекти в чужбина, идват и си купуват от нашите продукти, които след това продават там”, отбеляза инж. Дамянова. Нейната фирма произвежда деликатесите „Воденско бабе”, „Бяла мида“, „Воденска кълцаница” и „Воденски деликатес”, които са добре приети не само от родните потребители, но и сред българската общност в странство. Га яде сушеница от шаран със едно око не рива, сега на ощипана мома ша са прайш!

 9. Ганчев – Маджуров – ‘покупки’/’продажби’ имоти – а И ‘прахчета’ ?!
  + съребрено Еврофиш (еврофондо’усвояване’) + калкан при Забранителен режим, и то за Износ ?!
  + ‘нашта’ Анка и ВсеЗахватната рукаКремля ?!
  …и то Поне Йощ от 2009та ?!

  Страшно и СтрашноЗвучащо.
  (Задължен !)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>